Zimski sportovi

Upitan praznik hokeja u "Zetri"

Upitan praznik hokeja u "Zetri"
Upitan praznik hokeja u "Zetri"

Sarajevo i olimpijska dvorana "Zetra" trebalo bi od 15. do 17. januara da budu domaćini drugog kola Balkanske lige u hokeju na ledu (BIHL) u okviru "Ice Fest Sarajevo 2016", ali takmičenje je pod znakom pitanja.

Prvo kolo BIHL održano je u Skoplju, a u drugom treba da nastupe Slavija Sofija (Bugarska), HK Metalurg Skoplje (Makedonija), HK Spartak Subotica (Srbija) i HK Vukovi Stari grad (BiH). Ipak, ovaj trodnevni praznik hokeja, koji bi trebalo da uveličaju performansi umjetničkih klizačica KKK Olimp iz Sarajeva, kao i nastup najmlađih bh. hokejaša, možda neće biti održan.

"Ovo je drugo kolo, u kojem učestvuju ekipe iz Bugarske, Makedonije, Srbije i BiH. U ovom trenutku ne znam da li će takmičenje biti održano, jer još nismo dobili povratnu informaciju iz menadžmenta 'ZOI 84', tačnije od njihovog direktora. Ukoliko ne dobijemo odgovor u naredna 24 sata, bićemo prinuđeni na sramotu, odnosno da odgodimo Balkansku ligu, jer još ne znamo termine. Napravili smo mini-kampanju da u ovom sivilu damo malo svjetla sportu na ledu, ali od petka čekamo potvrdu termina. Ne možemo štampati ni karte niti šta drugo", kaže Senad Zaimović, predsjednik Saveza hokeja na ledu BiH.

Izjavu ljudi iz menadžmenta "ZOI 84" danas nismo uspjeli dobiti.

Inače, Hokejaški savez BiH se pridružio BIHL inicijativi, u kojoj kroz međusobna takmičenja hokejaši Balkana promovišu i unapređuju svoju takmičarsku formu.

HK Spartak Subotica je nakon odigranog prvog kola vodeći na tabeli, a slijede Metalurg i Slavija, dok su Vukovi Stari grad Sarajevo posljednji na tabeli. Drugo kolo na domaćem terenu bi bila odlična prilika za šampione bh. hokejaške lige Vukove, u čijem sastavu se nalazi i najveći broj bh. reprezentativaca, da se pokažu pred domaćom publikom.

Svečano otvorenje "Ice Fest Sarajevo 2016" i prva utakmica BIHL trebalo bi da počne u petak, u 17 sati, kada bi trebalo da se na ledenoj plohi "Zetre" suoče igrači Metalurga i Spartaka. Nakon toga, od 19.30, predvođen je početak utakmice Vukovi - Slavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije