Zimski sportovi

Von: Osjećam se brzom

Von: Osjećam se brzom
Von: Osjećam se brzom

Američka skijašica Lindzi Von potvrdila je da je spremna za povratak na stazu, a prva trka očekuje je u Lejk Luisu 5. decembra.

Vonova, jedna od najboljih skijašica današnjice, propustila je veći dio prethodne dvije sezone zbog teških povreda koljena i dvije operacije.

Tridesetogodišnja Vonova je zbog kidanja ligamenta koljena propustila i Zimske olimpijske igre, 22 mjeseca nije ostvarila pobjedu, ali je odlučna da nastavi sa uspjesima kada se vrati na stazu.

"Posljednjih godina, zbog povrede, razvoda i toga sa kim sam se zabavljala, shvatila sam da zaista nije važno šta drugi ljudi misle. Osjećam kao da sam sada pod manjim pritiskom nego ranije. Fokusirana sam na svoje ciljeve, svoje skijanje i nisam zabrinuta time šta drugi očekuju od mene. I to mi je pomoglo, dalo mi je mir", rekla je Vonova.

Vonova će se u Svjetski kup vratiti baš na mjestu gdje je ostvarila najviše trijumfa. Tokom godina, čak 14 puta slavila je u Lejk Luisu, da su mnogi taj skijaški centar počeli da zovu "Lejk Lindzi".

"Spremna sam za trke. Vjerujem da sam nevjerovatno jaka u ovom trenutku. Noge bi mogle da mi budu još jače, ali radim na tome. Mislim da sam u dobroj formi, osjećam se komotno i brzo, to je najbitnije", istakla je Amerikanka.

Četvorostruka osvajačica Svjetskog kupa istakla je da želi da tempira formu za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Biver Kriku i Vejlu, gdje je odrasla, od 2. do 15. februara. Vonova, takođe, razmišlja i dugoročno i planira da se takmiči i na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

"Bilo mi je teško da gledam Igre u Sočiju. Pošto sam skijala na toj stazi dvije godine ranije, sve vrijeme sam razmišljala šta bi bilo kad bi bilo. Zaista mi je potrebna još jedna šansa na Olimpijskim igrama. Na prethodnim OI zaista nisam znala šta da radim, bila sam mlada. Sada osjećam da mogu zasijam na velikim takmičenjima i želim tu priliku ponovo", naglasila je Vonova, koja je osvojila samo dvije medalje na Olimpijskim igrama, od kojih je jedno zlato u spustu 2010. godine u Vankuveru.

Svjetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se predstojećeg vikenda u Aspenu, gdje su na programu trke u veleslalomu i slalomu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije