Hronika

Pljačku izveli isti razbojnici

Pljačku izveli isti razbojnici
Pljačku izveli isti razbojnici

BANJALUKA - Spektakularna oružana pljačka blindiranog vozila "Puma sektora" u utorak prijepodne izvršena je na gotovo identičan način kao i pljačka blindiranog vozila iste zaštitarske firme u novembru prošle godine, pa istražni organi sumnjaju da se radi o istoj kriminalnoj grupi, saznaju "Nezavisne" od izvora bliskog istrazi.

Pored ovoga, istražni organi su o pljački pet miliona evra obavijestili i policijske agencije u regionu, od kojih se očekuje pomoć u rješavanju do sada najveće pljačke novca u BiH, a u čitav slučaj se uključila i Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH.

Radomir Bojić, izvršni direktor za bezbjednost banaka i obezbjeđenje vrijednosnih pošiljki kompanije "Sektor sekjuriti", u čijem sastavu posluje "Puma", izjavio je juče da istraga i dalje traje.

Oko pet miliona evra ukradeno je u utorak oko 10.45 kod Gruda u pljački vozila zaštitarske agencije "Puma sektor" iz Banjaluke.

Novac je pripadao UniCredit banci, a vozili su ga prema Hrvatskoj.

Pljačkaši su koristili najmanje četiri automobila i, po svemu sudeći, znali su tačnu rutu kretanja vozila s ogromnom količinom novca.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su dočekali obezbjeđenje na regionalnom putu Privalj - Grude u mjestu Dužice.

U krivini razbojnici su kombijem prepriječili put blindiranom kombiju u kojem se nalazio novac i renou megan u kojem je bila pratnja, a koji je takođe vlasništvo agencije "Puma sektor".

Kada su zaustavili blindirano vozilo, nekoliko pljačkaša izašlo je iz obližnje šumice. Bili su naoružani dugim cijevima i raketnim bacačem, a jedan od pljačkaša vozilom rover došao je obezbjeđenju s leđa i udario u njihov reno iz pratnje.

Razbojnici sa raketnim bacačem su i u novembru prošle godine takođe opljačkali blindirano vozilo zaštitarske agencije "Puma sektor" u mostarskom selu Kruševo i ukrali 750.000 maraka namijenjenih za isplate penzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije