Svijet

Bivši komandant UN-a u Hrvatskoj pedofil

DABLIN - Irac Kiran O'Haloran (48), bivši komandant UN-ovih snaga u Hrvatskoj, pojavio se juče pred sudom jer je od djece tražio seksualne usluge, piše "Belfast Telegraph".

Kiran O'Haloran od prostitutki je tražio da mu dovedu djevojčice u hotelsku sobu, a za neke je obećao platiti i više od 10.000 evra. Uhapšen je nakon što je od dvije prostitutke tražio da mu dovedu djecu u hotelsku sobu kako bi s njima imao seksualne odnose. Prostitutkama je ponudio više od 10.000 evra za svako dijete koje dovedu, a zatražio je i fotografiju novorođenčeta na kojoj bi se vidjele genitalije.

Ostavku u oružanim snagama dao je još 2001. godine kad su se pojavile prve optužbe protiv njega. Prvi put je uhapšen 2003. godine u Dablinu, kad je od prostitutke tražio da mu dovede djevojčice od samo deset godina starosti.

Međutim, ona ga je prijavila policiji, te je osuđen na tri godine zatvora. Ta mu je kazna kasnije ukinuta, ali je ponovio grešku. Tokom svjedočenja na sudu detektiv Kevin Dejli je izjavio da je O'Haloran ponovo otišao u javnu kuću, oktobra, 2005. godine. I tamo je od prostitutki tražio da mu dovedu osmogodišnju ili devetogodišnju djevojčicu.

Između ostalog, jednom prilikom je tražio najmlađu djevojčicu koju mogu da mu dovedu, a iz policije kažu da je s Interneta redovno skidao pornografski sadržaj. Kod vlasnica javnih kuća se raspitivao da li one ili neke njihove prijateljice imaju djecu koja idu u školu, jer je želio da ih posmatra kako odlaze i dolaze iz škole.

Kiran O'Haloran je u Hrvatskoj živio godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije