đaci

Đacima koji putuju neophodne učionice čekaonice

BANJALUKA - Učenici koji putuju na nastavu u srednje škole iz udaljenih krajeva i njihovi nastavnici smatraju da su ovim đacima neophodne učionice u kojima bi provodili vrijeme dok čekaju autobus.

Đaci ukrali auto nastavnici zbog jedinica

CAZIN - Pripadnici Policijske stanice u Cazinu obavili su danas razgovor sa roditeljima dva učenika devetog razreda Osnovne škole "Cazin 1", koji su jučer u poslijepodnevnim satima, na kratko vrijeme ukrali automobil u vlasništvu nastavnice P.A.(44).

Đaci prijavljeni zbog fotografija golog profesora

DOBOJ - Četvorica sedamnaestogodišnjih Dobojlija prijavljena su tamošnjem tužilaštvu zbog ponižavanja profesora dobojske Saobraćajne i Elektro škole, čije su fotografije, na kojim je nag, njihovom "zaslugom" procurile na internet.

Pismo čitalaca: Djecu nećemo viđati 12 sati dnevno

Apel roditelja JU OŠ "Branko Radičević" Banjaluka svim nadležnim institucijama.

Školsko zvono označilo početak nastave u RS: Najveća radost na licima prvačića

BANJALUKA, TREBINJE - Nastava u školskoj 2017/2018. godini počela je u petak u svim školama u RS, izuzev u OŠ "Sveti Sava" u Zvorniku, gdje se završava sanacija školskog objekta i nastava će početi u ponedjeljak, a najveća radost je bila na licima prvačića.

Neispravno gotovo 30 odsto autobusa koji prevoze đake

PRIJEDOR - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da su u akciji vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa pred početak školske godine neispravnosti utvrđene kod 34 od 115 pregledanih.

Đaci iz RS ne odustaju od ekskurzija u Španiju

BANJALUKA, PRIJEDOR - Za srednje škole u RS, koje bi u septembru trebalo da putuju u Španiju na đačku ekskurziju, odustajanja nema uprkos posljednjim terorističkim napadima u Barseloni, koji su potresli cijeli svijet.

Zatvara se 15 područnih škola u Republici Srpskoj

BANJALUKA - U Republci Srpskoj od početka nove školske godine biće zatvoreno 15 područnih škola, izjavio je danas Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

Zbog viška nastavnika nema novih konkursa

BANJALUKA, PRIJEDOR - Sva manje đaka u školama u RS i to što je prvi put upisano manje od 10.000 prvačića zabrinulo je prosvjetne radnike da će neki od njih ostati bez posla, ali nadležni tvrde da će biti preraspodijeljeni, ali i da trenutno nema novih konkursa za zapošljavanje.

Pred zatvaranjem 89 škola zbog malog broja đaka

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske razmatraće da li je potrebno ugasiti 26 centralnih osnovnih škola, 28 devetorazrednih i 35 petorazrednih područnih odjeljenja zbog toga što je u njima upisan mali broj đaka, najavio je ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević.

Reklame

Najčitanije