đaci

Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika

KLJUČ - Donator koji je želio da ostane anoniman finansirao je sve troškove ekskurzije u Sarajevo, na koju su prije nekoliko dana putovali učenici i nastavno osoblje Osnovne škole "Sanica" iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

Generalni konzul BiH u Milanu za "Nezavisne": Đaci će brzo dobiti dokumenta

MILANO - Igor Babić, generalni konzul BiH u Milanu, potvrdio je za "Nezavisne" da je Konzulat u kontaktu sa italijanskom policijom nakon što je jutros izgorio autobus u kojem su se vozili banjalučki srednjoškolci, te da mu je iz više izvora potvrđeno da nema povrijeđenih.

Gradska uprava Banjaluka: Pomoći ćemo djeci koja su doživjela traumu u Italiji

BANJALUKA - Banjalučke gradske vlasti pružiće svaku vrstu potrebne pomoći učenicima banjalučke Ekonomske škole, koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u blizini popularnog italijanskog ljetovališta Lido di Jesolo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Bh. ambasador u Italiji za "Nezavisne": Đaci zbog požara ostali bez dokumenata

RIM - U požaru koji je progutao autobus u kojem su se vozili banjalučki srednjoškolci nije bilo povrijeđenih, ali su djeca ostala bez dokumenata, potvrdio je za "Nezavisne" Josip Gelo, ambasador BiH u Italiji.

Opština daje auta i vozača za prevoz đaka

KOZRSKA DUBICA - Opština Kozarska Dubica daće svog vozača, auta i gorivo za prevoz devet učenika sa smetnjama u razvoju iz Kozarske Dubice na nastavu u prijedorski Centar "Sunce" sve dok se ne nađe adekvatan prevoznik.

Cvijanović: Dogradnja OŠ "Branko Radičević" jedan od prioriteta

BANJALUKA - Dogradnja škole sa najviše đaka u RS, OŠ "Branko Radičević", sa 10 novih učionica i fiskulturnom salom jedan je od prioriteta, a početak radova zavisi od završetka projekta, rekla je u petak Željka Cvijanović, premijerka RS.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

BANJALUKA - Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Školske sajtove uređuju i đaci

BANJALUKA - Ustanove ili institucije koje u današnje vrijeme nemaju svoj zvanični sajt kao da i ne postoje, smatraju direktori osnovnih škola, koji na razne načine pokušavaju da uspostave i održe korisne veb-stranice za učenike i njihove roditelje.

Mala matura lijek za poklonjene petice

BANJALUKA - Zbirke zadataka za malu maturu u Republici Srpskoj su spremne, a testove iz srpskog jezika i matematike na kraju ove školske godine polagaće učenici devetog razreda u 21 osnovnoj školi.

Bošnjački đaci i dalje bojkotuju nastavu

ZVORNIK - Ukupno devetnaestoro učenika bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Liplje, kod Zvornika, i dalje ne ide na nastavu, a u školi još ne znaju do kada će trajati taj bojkot.

Najčitanije