Španija

Iranac izveo najkomičniji aut Mundijala

Na utakmici Španije i Irana vidjeli smo jednu od najkomičnijih situacija dosadašnjeg toka Mundijala. Za to je zaslužan lijevi bek Iranaca, Milad Mohamadi, koji igra za Ahmat iz Groznog.

Drama u domovima: Studenti napolje, migranti unutra

BARSELONA - Migrante sa broda "Akvarijus", koje su odbile Italija i Malta, prihvatila je Španija, a da bi se oni smjestili, studentima je naloženo da privremeno napuste sobe u domovima.

Zašto Fonte nije slavio Ronaldov gol sa saigračima?

Reprezentacije Španije i Portugala odigrali su nedavno sjajnu utakmicu (3:3) na startu Svjetskog prvenstva, a s het-trikom briljirao je Kristijano Ronaldo, koji je postigao gol za 3:3 iz slobodnjaka u rašlje.

Ćavi podržao smjenu Lopetegija

Nekadašnji kapiten španske fudbalske reprezentacije Ćavi Ernandez podržao je odluku da se smijeni selektor Hulen Lopetegi, samo dva dana pred duel s Portugalom na Mundijalu u Rusiji.

Skandal u Rusiji: Španci ostaju bez selektora dan prije početka Mundijala

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Julen Lopetegi smijenjen je prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji jer je dogovorio da preuzme Real Madrid u toku obaveza sa nacionalnim timom.

Kako je jedan brod "posvađao" Evropu?

MADRID - Više od 600 migranata koji se nalaze na brodu Akvarijus u Sredozemlju konačno će moći da se iskrcaju pošto će ih italijanski brodovi prevesti do Valensije.

Baskijci "živim lancem" od 202 kilometra traže nezavisnost

MADRID - Desetine hiljada ljudi u Baskiji formirale su danas, uhvativši se za ruke, simbolični "živi lanac" u dužini od oko 202 kilometra, a time traže pravo na održavanje glasanja o nezavisnosti tog španskog regiona.

Španija zbog Katalonije mijenja Ustav?

BARSELONA - Ministar Španije za javnu upravu Mertižel Batet rekao je danas da rješenje krize sa Katalonijom leži u reformi Ustava.

Španija odblokirala finansije Katalonije

MADRID - Španska vlada saopštila je danas da je ukinula finansijsku kontrolu nad Katalonijom kao znak dobre volje i spremnosti za dijalog sa novom administracijom u Barseloni.

U novoj španskoj vladi 11 žena i pet muškaraca

MADRID - Nova socijalistička španska vlada objavila je danas sastav Kabineta, koji čine pet muškaraca i čak 11 žena na ministarskim mjestima, pri čemu su ženama pripale ključne pozicije - ministarstva ekonomije, finansija i odbrane.

Najčitanije