Španija

Tramp Špancima iznio prijedlog za migrante pa se obrukao?

MADRID - Američki predsjednik Donald Tramp ponudio je španskoj vladi rješenje migrantske krize, otkrio je novinarima španski ministar spoljnih poslova.

Španija ukida imunitet svojim poslanicima?

MADRID - Premijer Španije Pedro Sančes izjavio je da će pokušati da poslanicima i drugim vladinim zvaničnicima ukine imunitet, kako bi "povratio vjeru naroda" u politiku.

Protesti u Barseloni, intervenisala policija

BARSELONA - U Barseloni su danas istovremeno održani protesti protivnika i pristalica nezavisnosti Katalonije, a policija je intervenisala kako bi dvije grupe držala razdvojenim.

Između "orla" i "leptira": Ovako je Ramos slavio gol Hrvatima

Kapiten španske fudbalske reprezentacije Serhio Ramos proslavom gola protiv Hrvatske (6:0), kada je sklopio ruke slično kao Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, izazvao je mnogo polemike u medijima i prouzrokovao pitanje da li je simbolizovao tzv. "Veliku Albaniju" ili leptira.

Furija ponizila viceprvake svijeta

Hrvatska je doživjela neviđeni debakl u 1. kolu Lige nacija i u Elčeu je izgubila od Španije 6:0.

Spašeno više od 300 migranata

MADRID - Španska Pomorska spasilačka služba saopštila je da je tokom vikenda spašeno više od 300 migranata koji su pokušali da pređu Sredozemno more.

Katalonci ponovo žele otcjepljenje, čeka se reakcija Madrida

BARSELONA - Katalonski lider Kim Tora pokrenuo je ponovo kampanju za otcjepljenje Katalonije od Španije.

Ekološki problem u Španiji: Više svinja nego ljudi

Broj svinja u Španij premašio je broj ljudi, saopštilo je ministarstvo za zaštitu okoliša i navelo da u zemlji ima 50 miliona svinja, za 3,5 miliona više nego stanovnika.

Španija uklanja Frankovo tijelo iz mauzoleja

MADRID - Španska vlada usvojila je zakonske amandmane kojima se omogućuje da posmrtni ostaci diktatora Fransiska Franka budu uklonjeni iz kontroverznog mauzoleja.

Španija vratila 116 migranata u Maroko

MADRID - Španija je uspjela da vrati u Maroko 116 migranata koji su dan ranije prešli graničnu ogradu u enklavi Seuta u sjevernoj Africi, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Španije.

Najčitanije