Španija

Španija ispred svih u doniranju organa

MADRID - Španija je lider kada je riječ o doniranju organa - broj donora povećan je u posljednje vrijeme za osam odsto.

Vučić: Logična odluka Španije o Kosovu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Beogradu da je logična odluka španske Vlade da samoproglašeno Kosovo isključi iz pregovora o proširenju EU.

Pudždemon: Nisam odustao od borbe, nastavljamo

MADRID - Katalonski lider Karlos Pudždemon koji se nalazi u egzilu u Belgiji, negirao je danas da je odustao od borbe, a nakon što je objavljen tekst poruke u kojoj je napisao da je španska Vlada "dobila bitku" u Kataloniji.

Kako je Kosovu spuštena rampa EU?

BRISEL - Poslije objelodanjivanja non-pejpera Španije, čija je suština da Kosovo, ni sa zvjezdicom, ni bez nje, ne može u dalje evrointegracije, otvoreno je pitanje da li će se ponoviti presedan iz decembra 2016, kada zbog protivljenja Austrije daljim pregovoroma s Turskom, nisu usvojeni zaključci Evropskog savjeta o proširenju, već samo zaključci Predsjedavanja EU.

Rampa iz Španije: Stop za Kosovo u EU

PRIŠTINA - Samo nedjelju dana prije usvajanja Strategije proširenja EU na zemje Zapadnog Balkana (WB), koja bi trebalo da bude usvojena 6. februara u Strazburu, Španija je još jednom dovela u pitanje, ne samo ovu strategiju, već i čitav proces, oštro se protiveći uključivanju Kosova u taj proces u kojem se ono tretira kao država.

Rukometaši Španije prvi put prvaci Evrope

Rukometaši Španije novi su prvaci Evrope nakon što su večeras u zagrebačkoj Areni savladali selekciju Švedske rezultatom 28:22.

Puđdemon će od suda uskoro tražiti dozvolu za povratak

BARSELONA - Poslanik u parlamentu Katalonije Hoze Rul rekao je danas da će bivši predsjednik Karles Puđdemon uskoro od suda zatražiti dozvolu da prisustvuje sjednici na kojoj bi trebalo da bude formirana nova regionalna vlada.Rul je katalonskom radiju izjavio da će Puđdemon to učiniti u narednih 24 časa kako bi prisustvovao sjednici parlamenta u Barseloni u utorak, 30. januara.

Venecuela protjerala španskog ambasadora

KARAKAS - Venecuela je protjerala španskog ambasadora u Karakasu Hesusa Silvu Fernandeza, optuživši ga za miješanje u unutrašnja pitanja dražve.

Pudždemon jedini kandidat za predsjednika Katalonije

BARSELONA - Parlamentarni izbori u Kataloniji biće organizovani u utorak, 30. januara, saopšteno je iz parlamenta španske autonomne pokrajine, a Rojters saznaje da je jedini kandidat za mjesto predsjednika španske pokrajine bivši lider Karles Pudždemon.

Preduzete mjere za sprečavanje ulaska Puđdemona u Španiju

MADRID - Pripadnici policije i Civilne garde Španije su na oprezu 24 časa dnevno kako bi spriječili da se smijenjeni katalonski predsjednik Karles Puđdemon "ušunja" nazad u Španiju, "čak i u prtljažniku automobila", izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignacio Zoido.

Reklame

Najčitanije