Šuma

Gori borova šuma kod Zadra

ZADAR - Nad Zadrom se nadvio gusti crni dim, nakon što je u naselju Kožino izbio požar.

Muškarca iz Doboja prilikom sječe šume drvo udarilo u glavu i ubilo

DOBOJ - Tridesetdevetogodišnji Nenad Marković iz Doboja podlegao je povredama nakon što ga je juče, tokom sječe šume, udarilo drvo u glavu, potvrdio je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Iskrivljena šuma, prirodni fenomen

Duboko u šumi zapadne Pomeranije u Poljskoj, cijeli jedan dio šume sačinjava drveće koje je iskrivljeno pod oštrim uglovima blizu zemlje, formirajući čudan fenomen poznat kao - Iskrivljena šuma.

Prijavljen za pustošenje šuma, šteta 60.000 KM

NOVI GRAD, PRIJEDOR - Pripadnici Policijske uprave Prijedor su tamošnjem Okružnom javnom tužilaštvu danas podnijeli izvještaj protiv M.Z. (57) iz Novog Grada, osumnjičenog za pustošenje šuma i nedozvoljenu trgovinu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Vatra zahvatila oko 63.000 hektara šume

MOSKVA - Vatrogasni timovi ugasili su više od 90 šumskih požara u Rusiji, dok je 50 požara i dalje aktivno na površini od oko 63.600 hektara, saopšteno je iz servisa za medije Federalnog centra za šumske požare.

Uhapšen odbjegli bombaš iz Oštre Luke

OŠTRA LUKA - Policija je uhapsila pedesetogodišnjeg Ivicu G, koji je bio u bjekstvu nakon što je u mjestu Batkovci, opština Oštra Luka, ručnom bombom ranio dvadesettrogodišnjeg Dragana Štikovca iz Budimlić Japre, potvrđeno je "Nezavisnim".

Podjela sadnica povodom Dana zaštite šuma

DOBOJ - Radnici Šumskog gazdinstva Doboj danas će, povodom Svjetskog dana zaštite šuma, za uređenje dvorišta i objekata uručiti nekoliko hiljada sadnica fizičkim i pravnim licima iz opština koje pripadaju ovom gazdinstvu.

Fočak teško povrijeđen prilikom sječe drva

FOČA - Šezdesetosmogodišnji Milorad Čančar iz Foče teško je povrijeđen u nezgodi koja se juče ujutro dogodila prilikom sječe i izvoza bukove šume u radnoj jedinici Vrbnica, Šumsko gazdinstvo "Maglić".

Šuma smrti: Svake godine ovdje nađu 100 tijela

U podnožju planine Fuji u Japanu skriva se mračna i gusta šuma Aokigahara. To mjesto jeze i užasa poznato je i pod imenom "more drveća" i "šuma smrti" - jer vlasti tamo svake godine nađu oko 100 tijela samoubica.

Čeka se izvođač radova za uklanjanje oborenih i polomljenih stabala na Banj brdu

BANJALUKA - Šumsko gazdinstvo Banjaluka počelo je označavati polomljena i oborena stabla, koje je olujno nevrijeme u decembru prošle godine uništilo na području Banj brda, Trešnjika te staze prema Rajnerovom vrelu.

Najčitanije