Šuma

Čeka se izvođač radova za uklanjanje oborenih i polomljenih stabala na Banj brdu

BANJALUKA - Šumsko gazdinstvo Banjaluka počelo je označavati polomljena i oborena stabla, koje je olujno nevrijeme u decembru prošle godine uništilo na području Banj brda, Trešnjika te staze prema Rajnerovom vrelu.

U Kalinoviku ukradeno 20 kubika šume

FOČA - U mjestu Bukvica u opštini Kalinovik šumokradice su posjekle 20 metara kubnih šume koja je u privatnom vlasništvu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Protest mještana Podosoja: Komunisti uzeli šumu, a šumarija siječe

KOTOR VAROŠ - Grupa građana nezadovoljna time što se krenulo u sječu šume koju su im, kako tvrde, oteli komunisti još 1982. godine, danas je ispred Šumskog gazdinstva "Vrbanja", Kotor Varoš, održala mirne proteste.

Pod minama šume vrijedne 800 miliona maraka

BANJALUKA – Šumsko bogatstvo u vlasništvu Republike Srpske vrijednije više od 800 miliona maraka zarobljeno je minama i ne može se eksploatisati zato što se nalazi na miniranom području.

Fočaka ubilo drvo dok je krčio šumu

FOČA - U fočanskom selu Ostružnica smrtno je stradao muškarac D.O. (53) kada se, dok je krčio šumu, na njega obrušilo stablo posječeno motornom pilom, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Zbog šumskog požara evakuisano 300 osoba

MADRID – Zvaničnik regionalne vlasti u jugoistočnoj Španiji kazao je da je evakuisano 300 ljudi zbog požara u kojem je izgorilo 1.000 hektara borove šume.

Prnjavorčanin poginuo prilikom obaranja stabla u šumi

BANJALUKA - Pedesetjednogodišnji muškarac iz Prnjavora čiji su inicijali S.J. preminuo je od posljedica povreda zadobijenih prilikom obaranja stabla u šumi.

Kopranović uhapšen zbog krađe šume, oduzeli mu i drva i kombi

BANJALUKA - Radenko Kopranović (43) iz Banjaluke uhapšen je nakon što su policajci prekontrolisali kombi ford, kojeg je vozio, te utvrdili da vozi drvne sortimente bez prateće dokumentacije, saznaju "Nezavisne" nezvaničnmo.

Pronađena djevojčica iz Doboja koja je od oca pobjegla u šumu

DOBOJ - Policajci su u ponedjeljak ujutru u šumi pronašli petnaestogodišnju tinejdžerku s područja Doboja, koja je, kako se sumnja, od kuće otišla zbog oca alkoholičara.

Tri brata ukrali šumu vrijednu skoro 23.000 maraka

DOBOJ - Okružnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj protiv trojice braće sa područja opštine Derventa zbog sumnje da su bespravnom sječom drvnih sortimenata pričinili štetu od 22.859 KM vlasnicima šuma, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Reklame

Najčitanije