Šuma

Podjela sadnica povodom Dana zaštite šuma

DOBOJ - Radnici Šumskog gazdinstva Doboj danas će, povodom Svjetskog dana zaštite šuma, za uređenje dvorišta i objekata uručiti nekoliko hiljada sadnica fizičkim i pravnim licima iz opština koje pripadaju ovom gazdinstvu.

Fočak teško povrijeđen prilikom sječe drva

FOČA - Šezdesetosmogodišnji Milorad Čančar iz Foče teško je povrijeđen u nezgodi koja se juče ujutro dogodila prilikom sječe i izvoza bukove šume u radnoj jedinici Vrbnica, Šumsko gazdinstvo "Maglić".

Šuma smrti: Svake godine ovdje nađu 100 tijela

U podnožju planine Fuji u Japanu skriva se mračna i gusta šuma Aokigahara. To mjesto jeze i užasa poznato je i pod imenom "more drveća" i "šuma smrti" - jer vlasti tamo svake godine nađu oko 100 tijela samoubica.

Čeka se izvođač radova za uklanjanje oborenih i polomljenih stabala na Banj brdu

BANJALUKA - Šumsko gazdinstvo Banjaluka počelo je označavati polomljena i oborena stabla, koje je olujno nevrijeme u decembru prošle godine uništilo na području Banj brda, Trešnjika te staze prema Rajnerovom vrelu.

U Kalinoviku ukradeno 20 kubika šume

FOČA - U mjestu Bukvica u opštini Kalinovik šumokradice su posjekle 20 metara kubnih šume koja je u privatnom vlasništvu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Protest mještana Podosoja: Komunisti uzeli šumu, a šumarija siječe

KOTOR VAROŠ - Grupa građana nezadovoljna time što se krenulo u sječu šume koju su im, kako tvrde, oteli komunisti još 1982. godine, danas je ispred Šumskog gazdinstva "Vrbanja", Kotor Varoš, održala mirne proteste.

Pod minama šume vrijedne 800 miliona maraka

BANJALUKA – Šumsko bogatstvo u vlasništvu Republike Srpske vrijednije više od 800 miliona maraka zarobljeno je minama i ne može se eksploatisati zato što se nalazi na miniranom području.

Fočaka ubilo drvo dok je krčio šumu

FOČA - U fočanskom selu Ostružnica smrtno je stradao muškarac D.O. (53) kada se, dok je krčio šumu, na njega obrušilo stablo posječeno motornom pilom, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Zbog šumskog požara evakuisano 300 osoba

MADRID – Zvaničnik regionalne vlasti u jugoistočnoj Španiji kazao je da je evakuisano 300 ljudi zbog požara u kojem je izgorilo 1.000 hektara borove šume.

Prnjavorčanin poginuo prilikom obaranja stabla u šumi

BANJALUKA - Pedesetjednogodišnji muškarac iz Prnjavora čiji su inicijali S.J. preminuo je od posljedica povreda zadobijenih prilikom obaranja stabla u šumi.

Najčitanije