Šume Srpske

"Veliki brat" stiže i u "Šume Srpske"

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" raspisale su međunarodni tender za nabavku novog integralnog informacionog sistema, vrijednog 5,5 miliona maraka, a koji bi, pored brojnih unapređenja u poslovanju, trebalo i da spriječi eventualne zloupotrebe.

Direktor "Šuma RS": Nema razloga za mojom ostavkom

BANJALUKA - Generalni direktor preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić rekao je Srni da nema razloga da podnese ostavku kako su to danas iz Srpske demokratske stranke (SDS) tražili, jer je prvu godinu svog mandata završio sa dobiti od 10 miliona KM, drugu sa četiri i po, a ovu će završiti sa šest miliona KM dobiti.

Oštetio "Šume Srpske" za 23.000 KM

ZVORNIK - Protiv lica čiji su inicijali M.K. iz Zvornika podnesen je izvješaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi čime je oštetilo preduzeće "Šume Repubike Srpske" za 23.000 KM, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Pod minama šume vrijedne 800 miliona maraka

BANJALUKA – Šumsko bogatstvo u vlasništvu Republike Srpske vrijednije više od 800 miliona maraka zarobljeno je minama i ne može se eksploatisati zato što se nalazi na miniranom području.

Marić: Neosnovane optužbe SDS-a

BANJALUKA - Generalni direktor preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić smatra neosnovanim optužbe SDS-a da je nezakonitim radnjama uskratio sredstva lokalnim zajednicama, jer su sve obavaze izmirene.

SDS podnio krivičnu prijavu protiv direktora "Šuma Srpske"

ISTOČNO SARAJEVO - Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Rista Marića zbog, kako kažu, postojanja osnova sumnje da je nezakonitim radnjama uskratio sredstva lokalnim zajednicama u iznosu od oko 13,7 miliona KM, te što je dozvolio nezakonito imenovanje Neđa Mašića za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) "Vučevica" Čajniče.

Neće biti smanjenja plate u "Šumama Srpske"

BANJALUKA - Generalni direktor Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić je rekao danas u Banjaluci da neće biti smanjenja plata radnicima u ovoj firmi na osnovu Pravilnika o radu, kako se tvrdi u medijima i u pojedinim sindikatima.

Štrajk "Šuma Srpske" 30. juna

BANJALUKA - Protestno okupljanje Sindikalne organizacije Javnog preduzeća (JP) "Šume Republike Srpske" biće održano u petak, 30. juna ispred Direkcije preduzeća na Sokocu sa početkom u 10.30 časova, najavljeno je iz Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Srpske.

Blokada isporuke drveta za dodatnih osam kupaca

BANJALUKA - Preduzeće "Šume Republike Srpske" blokiralo je isporuku šumskih drvnih sortimenata, zbog njihovog izvoza, za dodatnih osam kupaca.

Na crnoj listi "Šuma Srpske" skoro 600 firmi

BANJALUKA – “Šume Republike Srpske“ objavile su crnu listu neposlovnih partnera na kojoj se nalazi skoro 600 firmi, od kojih ne mogu da naplate oko 16 miliona KM, prenosi portal CAPITAL.ba.

Najčitanije