škola

Zimska škola fizike u Trebinju okupila talente

TREBINJE - Društvo fizičara istočne Hercegovine je, u saradnji sa Fakultetom za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, započelo Zimsku školu fizike za talentovane srednjoškolce iz cijele regije.

Zakonom protjerati mobilne iz škola

BANJALUKA, PRIJEDOR - Nastavnici se žale da tokom nastave brojni đaci koriste mobilne telefone, igraju igrice, dopisuju se i stavljaju statuse na društvenim mrežama iako je zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju zabranjeno korištenje mobilnih telefona u toku nastave, ali nije njihovo donošenje u obrazovne ustanove.

Radojičić: Grad zatražio reviziju presude o zemljištu Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je grad zatražio reviziju presude Okružnog suda o zemljištu Poljoprivredne škole jer ta odluka nije povoljna za grad i činjenice nisu pravilno utvrđene.

Banjaluka izgubila zemljište Poljoprivredne škole od 400 miliona KM

BANJALUKA – Nakon skoro dvije godine, Okružni sud u Banjaluci odbio je tužbu grada Banjaluka koji je ovim pokušao da ospori rješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) po kojem je Poljoprivredna škola vlasnik, a ne korisnik zemljišta i objekata u Lazarevu, Drakuliću i Dervišima vrijednih oko 400 miliona KM.

Školskom sportu u RS potrebna reforma : Sport preventiva loših navika

Sport nije samo takmičenje, obuhvata i druge pozitivne vrednosti koje dete stiče tokom svog razvoja. Sport je preventiva loših navika, kaže Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš, a danas predsjednik Saveza školskog sporta Srbije.

Mještani Starčevice traže izgradnju osnovne škole

BANJALUKA - Peticija sa potpisima 3.420 građana, kojom traže izgradnju nove osnovne škole u mjesnoj zajednici Starčevica, predata je Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Evakuisana srednja škola u Britaniji

LONDON - Učenici Srednje škola "Berli" u Šefildu evakuisani su danas zbog sumnjivog incidenta, saopšteno je iz policije.

Za školu 20.000 KM od predsjednika Srpske i 6.000 KM od grada

ZVORNIK - U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" iz Pilice kod Zvornika u toku zimskog raspusta biće zamijenjena kompletna spoljašnja stolarija, za šta će biti izdvijeno 26.000 KM, najavljeno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Francuska zabranjuje đacima mobilne telefone u školama

PARIZ-Francuska Vlada zabraniće učenicima u osnovnim i srednjim školama da koriste mobilne telefone od sljedeće školske godine.

Bivši osuđenik više ne živi pored škole: Vlasnik izbacio pedofila iz kuće

BANJALUKA - Muškarac A. D. (30) koji je bio osuđivan za pedofiliju nakon tri mjeseca konačno se iselio iz kuće udaljene tri metra od OŠ „Branko Ćopić“ u Boriku. Potvrdio je ovo za „EuroBlic“ vlasnik kuće u Ulici Miše Stupara, Ivica Plačko, koji ni sam nije znao kome iznajmljuje kuću.

Reklame

Najčitanije