škola

Rodna jednakost izbacila suknje iz engleskih škola

Učenice u Engleskoj će se uskoro morati oprostiti od tradicionalnih školskih uniformi i suknje zamijeniti hlačama, jer uprave obrazovnih institucija u ovoj državi nastoje odabrati rodno neutralan oblik odijevanja, koji će biti prihvatljiv i transrodnim studentima.

Obuka za B kategoriju skače na 1.300 KM?

BANJALUKA, SARAJEVO - Da li će doći do drastičnog poskupljenja vozačkih ispita pokazaće stav nadležnih entitetskih i kantonalnih organa u BiH, od kojih je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH zatražilo mišljenje o Podnacrtu odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teoretskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače.

Pucnjava u osnovnoj školi, dvoje ranjeno

VAŠINGTON - Dvije osobe su danas teško ranjene u pucnjavi u osnovnoj školi u saveznoj američkog državi Kanzas

Četiri predmeta u školama biće ista i u RS i u Srbiji

BANJALUKA - Usklađivanjem nastavnih planova i programa iz nacionalne grupe predmeta u Republici Srpskoj i Srbiji, dio planova i programa iz srpskog jezika, istorije, geografije i poznavanja prirode i društva od početka nove školske godine će biti isti.

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

BANJALUKA - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Odobreno jedno odjeljenje budućih medicinara u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Ministarstvo obrazovanja USK bilo je primorano da, zbog velikog pritiska učenika i njihovih roditelja u Sanskom Mostu, za narednu školsku godinu ipak odobri upis jednog odjeljenja učenika za zanimanje medicinara.

U Trnovu i Oštroj Luci upisana samo po dva prvačića

BANJALUKA - Broj upisanih prvačića u RS se smanjuje unazad nekoliko godina, tako da su školske klupe sve praznije, a od 9.600 mališana koji bi u septembru trebalo prvi put da sjednu u školske klupe najmanje ih je upisano u Trnovu i Oštroj Luci, po dvoje, dok ih je najviše u Banjaluci - 1.919.

Srednjoškolci će birati između vjeronauke, etike i kulture vjere

BANJALUKA - Od nove školske godine učenici u srednjim školama u RS jednom sedmično će izučavati vjeronauku te ukoliko se ne opredijele za ovaj nastavni predmet mogu birati alternativne predmete kulturu religije i etiku, potvrđeno je u Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Počela dogradnja Osnove škole u Česmi: Nova učionica ukida treću smjenu

BANJALUKA - Počela je dogradnja treće učionice u područnoj Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Česmi, a završetak radova je planiran do početka nove školske godine.

Za utopljavanje Osnovne škole "Vuk Karadžić" 200.000 KM

TESLIĆ - Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Tesliću, ukupne vrijednosti 200.000 KM, biće okončani do septembra, rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Najčitanije