škola

Osnovna škola 'Jovan Cvijić' dobila novu računarsku opremu

BANJALUKA - Kompanija "Marbo" d.o.o. iz Laktaša donirala je novu računarsku opremu učenicima i profesorima Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Sud u Srebrenici odlučio: Bošnjačka djeca imaju pravo da maternji jezik nazivaju bosanskim

SREBRENICA - Osnovni sud u Srebrenici donio je odluku u korist roditelja i djece iz Konjević Polja u slučaju ostvarivanja prava na nazivanje maternjeg jezika bosanskim, potvrdio je advokat Nedim Ademović.

Školi u Priječanima udahnut novi život

BANJALUKA - Područnom odjeljenju Osnovne škole "Jovan Dučić" u naselju Priječani u Banjaluci udahnut je novi život, a kompletna obnova nekada stare dotrajale barake biće završena postavljanjem nove fasade, koje je nedavno počelo.

Đaci banjalučke OŠ "Branko Radičević" dobijaju 10 novih učionica i salu

BANJALUKA - Škola sa najviše đaka u Republici Srpskoj - OŠ "Branko Radičević" u Banjaluci biće proširena sa 10 novih učionica i fiskulturnom salom.

Đacima koji putuju neophodne učionice čekaonice

BANJALUKA - Učenici koji putuju na nastavu u srednje škole iz udaljenih krajeva i njihovi nastavnici smatraju da su ovim đacima neophodne učionice u kojima bi provodili vrijeme dok čekaju autobus.

Odzvonilo provokativnoj odjeći na nastavi

BANJALUKA, SARAJEVO - Neprimjerenoj odjeći i obući, cigaretama i mobilnim telefonima odzvoniće u školama i vrtićima u Sarajevu jer je Kanton Sarajevo već pripremio novi etički kodeks za zaposlene u ovim obrazovnim ustanovama, a uskoro će i osnovne škole u RS dobiti slična pravila ponašanja i oblačenja.

Direktori škola u USK pod lupom zbog novih zapošljavanja

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona pokrenula je utvrđivanje odgovornosti direktora škola u ovom kantonu, koji su, mimo njenih odluka i odobrenja, zapošljavali nove radnike, potvrdio je premijer USK Husein Rošić.

Učenici proizvode sokove od voća iz vlastitog voćnjaka

Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor u prvoj polovini septembra dobila je liniju za proizvodnju prirodnog soka, kojeg učenici prave od voća iz sopstvenog voćnjaka.

Veliki jubilej najstarije banjalučke osnovne škole: Iznjedrila mnogo učenih ljudi za 120 godina

Ogroman ponos i doza treme u petak je obuzimala nastavnike i učenike najstarije osnovne škole na teritoriji grada, OŠ "Branislav Nušić" u Srpskim toplicama, koja je obilježila 120 godina rada i postojanja.

Problemi OŠ 'Vuk Karadžić' u Petrovu: Nastavnici se vratili, nema direktora, plata i grijanja

PETROVO - Nastavnici u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", koji su se nakon skoro četiri mjeseca štrajka vratili u učionice, očekuju plate, ali njihova isplata nije moguća jer ova obrazovna ustanova još nije dobila novog rukovodioca, a bivši direktor "čuva" fotelju do njegovog dolaska.

Reklame

Najčitanije