škola

Liturgija uslov za bolju ocjenu iz vjeronauke

BANJALUKA - Roditelji učenika nekih osnovnih banjalučkih škola požalili su se ovih dana putem društvenih mreža da vjeroučitelji koji predaju vjeronauku učenicima dijele pluseve i minuse u zavisnosti od toga da li dolaze u crkvu na liturgiju, te da im od toga zavisi i konačna ocjena iz ovog predmeta.

Četiri dizajnerska imena koja vladaju Francuskom

Kada je riječ o dizajnu, možda jedna od prvih asocijacija koja se svima rodi istog trenutka jeste Francuska. U ovoj zemlji rođene su i rasle neke od najvećih zvijezda modne industrije, pa zato i ne čudi činjenica da su neki od najboljih svijetskih grafičkih i web dizajnera upravo Francuzi.

Obnovljen objekat Muzičke škole "Vlado Milošević"

Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti na objektu Muzičke škole "Vlado Milošević", u sklopu kojih je saniran krov, postavljena fasada i zamijenjena kompletna vanjska stolarija, završeni su, a vrijednost radova je 180.000 KM.

Maloljetnici ukrstili pesnice zbog djevojke

SARAJEVO - Učenik devetog razreda Osnovne škole "Kovačići" H.S. i maloljetnik Š.M., koji nije iz ove škole, potukli su se, a tuču većih razmjera spriječio je slučajni prolaznik čije je dijete nekad pohađalo ovu obrazovnu instituciju.

Učenice Tehnološke škole poklonile bakama kraljevski tretman

BANJALUKA - Kozmetički i frizerski tretman izmamio je danas osmijehe oko 30 bakica, korisnica iz nekoliko udruženja, dok su ih uljepšavali učenici Tehnološke škole povodom današnjeg praznika - Dana žena.

Brisevima će tražiti drogu u školama

BANJALUKA - S površina u školskim prostorijama u RS biće uzimani brisevi, kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo droge u školama. To je predviđeno ovogodišnjim operativnim planom za realizaciju Strategije nadzora nad opojnim drogama i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u RS od 2016. do 2021. godine.

U Sarajevu ukinut naziv škole nazvane po antisemiti, simpatizeru ustaša

SARAJEVO - Odbornici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su odlučili da ponište raniju odluku tog tijela kojom je jedna od sarajevskih osnovnih škola dobila ime po Mustafi Busuladžiću, dokazanom antisemiti i simpatizeru nacizma i ustaškog režima, prenosi Hina.

Šta se isplati studirati danas?

Pitanje koje trenutno muči sve maturante, ali i druge ambiciozne ljude kojima je želja steći visoko obrazovanje i vrijednu diplomu fakulteta koja će im osigurati veću zaradu i uspješnu karijeru.

U Livanjskom kantonu nema nastave, snijeg zatvorio škole

LIVNO - Na području Livanjskog kantona danas se neće izvoditi nastava u osnovnim i srednjim školama zbog snježnog nevremena.

Učenici radije bez posla nego da budu zidari i varioci

TREBINJE - Iako su u Trebinju trenutno deficitarna zanimanja građevinske struke trećeg stepena poput zidara, tesara, armirača, vodoinstalatera, ali i varilaca, kao i svih zanimanja potrebnih najvećem privrednom gigantu Hercegovine - "Industriji alata SL", škole za ove obrazovne profile svršeni osnovci ne žele da upisuju.

Najčitanije