štrajk

UKC RS: Zahvalnost radnicima što nisu podržali štrajk

BANJALUKA - Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske zahvalilo je zaposlenima u ovoj ustanovi na ukazanom povjerenju i podršci, koji se, kako navode, ogledaju i u činjenici da se veoma mali broj radnika odazvao današnjem štrajku upozorenja.

Prosvjetni radnici u dvočasovnom štrajku upozorenja

SARAJEVO - Štrajk upozorenja prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo počeo je jutros u svim osnovnim školama, kao i u vrtićima, zbog neispunjavanja uslova povećanja osnovice plate na 330 KM.

Zdravstveni radnici stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici na području Kantona Sarajevo stupaju danas u generalni štrajk koji će, kako su najavili, trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva koji se odnose na potpisivanje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području ovog kantona.

Radnici Poreske uprave FBiH od ponedjeljka u štrajku

SARAJEVO - Radnici Poreske uprave FBiH najavili su štrajk upozorenja koji počinje od 17. septembra. Štrajkački odbor PU FBH saopštio je da u štrajk stupaju svi radnici, a ne samo poreskii inspektori.

Opštinski sud u Sarajevu zabranio štrajk ljekara

SARAJEVO - Presudom Opštinskog suda u Sarajevu zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 05. septembra iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa sa Zakonom o štrajku.

Sarajevski medicinari od jutros u štrajku

SARAJEVO - Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo stupio je danas u štrajk zbog toga što Vlada KS, kako su ranije naveli, nije ispoštovala odredbe zaključenog Kolektivnog ugovora.

Brodovi usidreni zbog nastavka štrajka

ATINA - Grčki putnički brodovi ostali su danas usidreni u lukama širom zemlje drugi dan zaredom zbog nastavka štrajka članova posada, koji traže povećanje plata i vraćanje prava zaposlenih poslije okončanja saradnje sa stranim kreditorima.

Danci odbijaju da igraju za reprezentaciju

Reprezentacija Danske mogla bi da bude značajno oslabljenja na startu Lige nacija u meču sa Velsom zbog štrajka većine prvotimaca.

Radnici pulskog Uljanika zalili župana pivom, gađali ga kikirikijem

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i danas su u štrajku, koji će, kako kažu, trajati do ispunjenja zahtjeva za isplatu plate.

Igrači Reala, Barse i Atletika prijete štrajkom zbog utakmica u SAD

Fudbaleri koji nastupaju u španskoj LaLigi zaprijetili su štrajkom zbog plana da se ligaške utakmice igraju i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najčitanije