štrajk

Najbogatija država ex-SFRJ, a 40.000 na ulicama štrajkuje

LJUBLJANA - Oko 40.000 slovenačkih prosvjetnih radnika iz osnovnih, srednjih i muzičkih škola, vrtića, domova studenata i univerziteta, štrajkovalo je zahtevajući veće plate.

Zatvorene škole u Sloveniji, nastavnici traže veće plate

LJUBLJANA - Većina škola u Sloveniji danas je zatvorena, pošto je oko 38.000 nastavnika stupilo u jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plata.

Sud zabranio štrajk ljekarima u HNK-u

MOSTAR - Ljekari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) danas su prekinuli generalni štrajk, jer su dobili sudsko rješenje o zabrani štrajka, rekla je predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNK Kristina Bevanda.

Ljekari stupili u generalni štrajk u HNK-u

MOSTAR - Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanskog kantona stupili su danas u generalni štrajk, potvrdila je predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u ovom kantonu Kristina Bevanda.

Danas štrajk policije u Sloveniji

LJUBLJANA - Policajci i ostali zaposleni pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova danas započinju štrajk, koji će trajati sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune, saopštio je predsjednik Sindikata policije Slovenije (PŠ) Radivoj Uroševič.

Doktori u RS prijete štrajkom

BANJALUKA - Glavni odbor Sindikada doktora medicine Republike Srpske najavio je šrajk ukoliko Vlada ne pristane na dijalog o povećanju plata za 25 odsto i poboljšanju uslova u javnim zdravstvenim ustanovama.

Dikić započeo štrajk glađu i žeđu

PODGORICA - Bivši komandant srpske Žandarmerije, Bratislav Dikić, kome se sudi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra prošle godine u Crnoj Gori, počeo je štrajk glađu i žeđu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, piše "Pobjeda".

Zaposleni u Gorenju prijete štrajkom

LJUBLJANA - Zaposleni u koncernu Gorenje u slovenačkom Velenju zaprijetili su danas štrajkom zbog otkazivanja starog kolektivnog ugovora i nastojanja uprave da se im smanji broj dana godišnjeg odmora na koji su prema njemu imali pravo.

Novi talas štrajkova u Njemačkoj

FRANKFURT - Industrijski radnici u Njemačkoj danas su krenuli u novi talas 24-časovnih štrajkova zbog zarada i radnih časova, što je pogodile kompanije kao što su Volkswagen, MAN i ZF Fridrihshafen.

Radnici 'Hidrogradnje' započeli štrajk glađu

SARAJEVO - Radnici sarajevske "Hidrogradnje" danima protestuju ispred sjedišta firme u Butmiru i zgrade Vlade FBiH u Sarajevu tražeći svoja prava, a započeli su i štrajk glađu, jer su, kako kažu, očajni.

Reklame

Najčitanije