štrajk

Sakašvili ponovo uhapšen, započeo štrajk glađu

KIJEV - Bivši predsjednik Gruzije i lider ukrajinske opozicione stranke Pokret novih snaga Mihail Sakšvili objavio je na Facebooku da su ga ukrajinske vlasti ponovo uhapsile, a to je, takođe na društvenoh mreži, potvrdio glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

Ljekari i stomatolozi u USK prekinuli štrajk

SARAJEVO - Generalni štrajk ljekara i stomatologa u Unsko-sanskom kantonu okončan je potpisivanjem kolektivnog ugovora kojim je satnica rada izjednačena sa satnicom njihovih sarajevskih kolega.

Radnici Hjundaija u štrajku zbog povećanja proizvodnje

SEUL - Radnici kompanije Hjundai Motor obustavili su sklapanje SUV automobila na dvije proizvodne linije u znak protesta zbog, kako kažu, jednostrane odluke kompanije o povećanju proizvodnje.

Ljekari i stomatolozi u USK obustavili rad: "Bijeli mantili" traže veće plate

SARAJEVO - BIHAĆ - Liječnici i stomatolozi u Unsko-sanskom kantonu stupili su u generalni štrajk koji će trajati sve dok Vlada USK ne uvaži i ispuni njihove zahtjeve, izjavio je Nedim Kurtagić, predsjednik Sindikata liječnika i stomatologa USK.

Desetine hiljada putnika blokirano zbog štrajka i kvara na aerodromima

LONDON - Desetine hiljada putnika ostalo je blokirano zbog štrajka aerodromskih radnika u Italiji i kvara u kontroli leta na aerodromu Šipol u Amsterdamu.

Federalni ljekari obustavili rad: Bijeli mantili štrajkom traže kolektivni ugovor

SARAJEVO - Ljekari u Federaciji BiH od danas su u štrajku i imaju samo jedan zahtjev - potpisivanje kolektivnog ugovora na nivou FBiH.

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici stupili u generalni štrajk

VLASENICA - Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici danas su stupili u genaralni štrajk koji će, kako su najavili, trajati sve do ispunjenja zahtjeva, do kada će zbrinjavati samo hitne slučajeve, saopšteno je iz Štrajkačkog odbora.

Generalni štrajk ljekara u Federaciji, rad obustavljen u četiri kantona

SARAJEVO - Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH (FBiH) stupio je danas u generalni štrajk u kojem učestvuje devet kantona, a u četiri kantona obustavljaju rad.

ŽRS: Štrajk radnika u septembru organizovan suprotno zakonu

DOBOJ - Iz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) saopšteno je da je obustava rada nekolicine radnika od 11. do 20. septembra u Banjaluci organizovana suprotno odredbama Zakona o štrajku, o čemu su danas obaviješteni iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Marin više nije profesionalni sindikalac

BANJALUKA - Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti u "Željeznicama RS", dobio je jednostrani raskid ugovora na mjesto profesionalnog sindikalca.

Reklame

Najčitanije