štrajk

Radnici "Unisa" ne mogu u penziju zbog 16.000 KM

DERVENTA - Žika Todorović i Veljko Josipović, radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente, od ponedjeljka protestuju pred kapijom ovog preduzeća tražeći da im se uplate doprinosi za Fond PIO RS kako bi mogli u zasluženu penziju, za koju su uslove stekli još u novembru prošle godine.

Grčka stala: Preko granice samo pješke

ATINA - Zbog generalnog štrajka grčkih sindikata, koji će, kako je najavljeno, trajati 24 sata, od jutros su svi granični prelazi prema Makedoniji i Albaniji u blokadi.

Mogući svakodnevni štrajkovi upozorenja prosvjetara u USK

Zaposleni u prosvjeti u Unsko-sanskom kantonu najavili su da će, ukoliko u ponedjeljak, 7. maja, ne uspiju pregovori sa Vladom ovog kantona i ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima, krenuti u svakodnevne štrajkove upozorenja.

Piloti "Brasels erlajnza" u štrajku od 11. maja

BRISEL - Piloti belgijske avio-kompanije "Brasels erlajnz", koja posluje u sastavu "Lufthanze", planiraju štrajk 11. maja zbog spora oko zarada i uslova rada.

Štrajk radnika do sada Air France koštao 300 miliona evra

Lider sindikata "CFDT" Loren Berže zatražio je danas od štrajkača francuske avio-kompanije Air France da prihvate ponudu rukovodstva za povećanje plate i optužio sindikat pilota da odbijanjem ponude sve drže kao taoce i ugrožavaju budućnost firme.

Štrajk upozorenja prosvjetara USK zbog umanjenih plata

BIHAĆ - U osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona danas je održan polusatni štrajk upozorenja u organizaciji sindikata koji okupljaju prosvjetne radnike u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju.

Zbog jezika s djecom štrajkuju u Gradskoj upravi u Zvorniku

ZVORNIK - Grupa roditelja bošnjačke nacionalnosti danas su skupa sa svojom djecom iz Osnovne škole "Sveti Sava" iz zvorničkog naselja Liplje započeli štrajk glađu u zgradi Gradske uprave Zvornik, jer, kako kažu, traže svoje pravo da u školi umjesto bošnjačkog jezika izučavaju "bosanski" jezik.

Štrajk u Panatinaikosu

Fudbaleri atinskog Panatinaikosa u ponedjeljak se nisu pojavili na treningu zbog neisplaćivanja zarada.

Sedam dana štrajka koštaće Air France 170 miliona evra

Francuska kompanija "Air France" saopštila je danas da će sedam dana štrajka radnika koji zahtijevaju povećanje zarada koštati firmu 170 miliona evra.

Štrajk rudara: Izašli iz jame nakon 14 sati

ZENICA - Rudari pogona Stranjani u Rudniku mrkog uglja Zenica oko 21.00 čas izašli su iz jame nakon 14 sati provedenih pod zemljom, gdje su štrajkovali zbog, kako kažu, maćehinskog odnosa prema njima.

Najčitanije