štrajk

Grupa radnika ŽRS na udaru uprave: Štrajkačima glađu stižu disciplinske prijave

BANJALUKA - "Željeznice Republike Srpske" pokrenule su disciplinske postupke protiv radnika koji su štrajkom glađu tražili svoja prava, dok bivši štrajkači ponavljaju da je štrajk bio po zakonu.

Oko 7.500 zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo obustavilo rad

SARAJEVO - Blizu 7.500 zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo u petak je stupilo u generalni štrajk i zahtijevaju povećanje plate i bolje uslove rada, ali i bolje uslove za pacijente.

Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo stupili u štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici - članovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo stupili su jutros u generalni štrajk koji će, kako su najavili, trajati do konačnog ispunjenja njihovih zahtjeva.

Preminuo Čedomir Knežević, najpoznatiji željezničar u Srpskoj

PRIJEDOR - Čedomir Knežević, najpoznatiji štrajkač u Bosni i Hercegovini i neko ko je pokrenuo mase radnika sa Željeznica Republike Srpske na bunt i borbu za svoja prava iznenada je preminuo.

Zdravstveni radnici najavili generalni štrajk

SARAJEVO - Sindikat zdravstva Kantona Sarajevo odlučio je da 13. oktobra stupi u generalni štrajk.

Katalonski fudbalski klubovi sutra u generalnom štrajku

Klubovi španske fudbalske lige iz Katalonije Barselona, Espanjol i Ðirona odlučili su da se priključe generalnom štrajku koji će sutra biti održan u tom regionu.

Protestovali radnici Željezare, sutra će Kantonalne bolnice

ZENICA - Radnici Željezare Zenica održali su danas mirne proteste ispred hotela "Internacional" i zgrade direkcije, a Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica najavio je za sutra štrajk upozorenja.

Željezničari: Savanović ne sluša ni Dodika

BANJALUKA - Grupa radnika "Željeznica RS" koji su u srijedu prekinuli desetodnevni štrajk juče su rekli da se osjećaju "izrađeno" jer nisu dobili ono što im je obećano na sastanku s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS.

Štrajkači prihvatili Dodikovu ponudu: Sutra dobijaju po dvije naknade za prevoz i topli obrok

BANJALUKA - Radnici ŽRS, koji već deset dana štarjkuju glađu, prihvatili su prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da im sutra budu uplaćene po dvije naknade za prevoz i topli obrok.

Štrajkači Željeznica RS pred zgradom parlamenta, dvojici pozlilo

BANJALUKA - Štrajkači Željeznica RS koji već deveti dan štrajkuju glađu došli pred Narodnu skupštinu RS kako bi ih neko od rukovodstva primio na razgovor. Dvojici štrajkača je pozlilo.

Reklame

Najčitanije