Život

Život žena u bh. selima lijep, iako težak

SARAJEVO - U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan žena na selu, a Danica Bartolić, predsjednica Udruženja “Osmijeh žene” Laktaši i jedna od osnivača Ženske zadruge u ovoj opštini kaže da život žena inače nije jednostavan i vrlo je težak, a posebno život žena na selu.

Savjeti za dobro zdravlje i ispunjen život

Sreću čine male stvari, a njima možemo zahvaliti i za zdravlje i ljepotu. Ipak, mnogi to ne znaju. Donosimo vam jednostavne savjete kako da uljepšate i obogatite život.

Naučnici otkrili kako je nastao život

Život na Zemlji nastao je kada su našu planetu "bombardovali" meteoriti, koji su padali u "topla mala jezera". Baš u njima nastali su prvi oblici života, a ne u okeanima, kako se ranije mislilo.

Pronađen najstariji dokaz života na Zemlji

TOKIO - Postoji mogućnost da su istraživači sa Univerziteta u Tokiju pronašli najstariji dokaz života na Zemlji, drevni fosil star skoro četiri milijarde godina.

Stvari koje praktikuju uspješni ljudi

Chill: Uspješni ljudi ne vole da bilo šta urade pod žurbom, ili u posljednji čas uvjereni kako mogu da pogriješe ili naprave neki propust koji će im uništiti dan.

Trikovi koji će vam olakšati život

Postoje načini kako da sebi olakšate i uljepšate život, a da za njih možda niste znali ili niste na to obraćali pažnju. Ovi trikovi će vam pomoći, ne samo da se osjećate bolje, već i da pozitivno djelujete na ljude oko sebe, pa čak i na vaše kućne ljubimce.

Naučnici utvrdili gornju granicu životnog vijeka

Holandski naučnici utvrdili su da postoji granica ljudskog života, "stakleni plafon" koji iznosi 115,7 godina za žene i 114,1 godina za muškarce uprkos tome što se prosječno povećava očekivani životni vijek.

Pet znakova da ste osoba koju svi vole

Svi želimo, manje ili više, da nas druge osobe vole i cijene, ali svako od nas treba biti ono što jest. Ugodan je osjećaj kada te drugi zbog tvoje osobnosti vole, a uz pomoć sljedećih znakova prepoznajte jeste li osoba koju svi vole.

Otkrivene potencijalno naseljive planete

Dvije planete koje kruže oko zvijezde poput našeg Sunca mogle bi da budu pogodne za život, pokazalo je novo istraživanje.

Uprkos pričama o ratu, ulice Pjongjanga mirne

PJONGJANG - Na ulicama Pjongjanga nema vojnih vježbi protivvazdušne odbrane ni kamufliranih automobila, što je bio slučaj tokom prethodnih kriza.

Reklame

Najčitanije