Život

Koja je vaša unutrašnja snaga?

Svako ima svoju harizmu koja ga čini posebnim i daje mu jedinstven pečat.

Učesnik Banjalučkog polumaratona životno ugrožen

BANJALUKA - Zbog poremećaja stanja svijesti, ali i poremećaja disanja, dva mlađa učesnika Trećeg m:tel polumaratona u Banjaluci primljena su juče u Kliniku za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Nauka na korak do "vještačkog života"

I pored etičkih i bezbjednosnih pitanja, istraživači su na korak do toga da stvore vještački život iz epruvete. Naučnici ulažu velike nade u sintetički genom, koji bi trebalo da postane stvarnost u narednih deset godina.

Polučasovno trčanje produžava život

Samo 30 minuta džogiranja pet dana sedmično može da produži život za devet godina, rezultati su najnovijeg istraživanja.

Marija iz Siska opisuje život na kruzeru

Marija Tkalčić koja je radila na najvećem svjetskom cruiseru koji plovi pod zastavom Royal Carribeana za Punkufer ispričala je kako je bilo pet mjeseci raditi na brodu na kojeg stane 8.500 ljudi i i živjeti u kabini od 10 kvadrata.

Umro najstariji čovjek na svijetu u 147. godini

DŽAKARTA - Indonežanin Sodimedžo, poznat kao deda Goto, koji tvrdi da je rođen 1870. godine, umro je u 147. godini u svom selu u provinciji Centralna Java, javio je BBC.

Svi mještani Dobroselice proslavili Srećkov 90. rođendan (VIDEO)

Navršiti devedeset godina života je sreća, ako ih prate zdravlje i vitalnost. Jedan Zlatiborac je upravo tako ušao u desetu deceniju, a proslavu njegovog rođendana organizovalo je čitavo selo - to je, kažu, svojom dobrotom zaslužio.

Naučnici: Brak ženama skraćuje život

Brak značajno skraćuje život žena, smatraju naučnici sa Univerziteta u Padovi.

Ljudski život mogao bi biti razvijen u laboratoriji?

Umjetni ljudski život mogao bi uskoro biti razvijen u laboratoriji. Nakon što su naučnici uspješno kreirali embrion sisavca koristeći samo matične stanice, umjetni ljudski život postaje moguć u skorijoj budućnosti, piše The Telegraph.

Menstruacija može da otkrije koliko dugo ćete živjeti

Sigurno ste znale da vam vaš menstrualni ciklus govori mnogo toga o opštem zdravlju organizma, međutim, da li ste znale da može da vam otkrijei koliko dugo biste mogle da živite?

Reklame

Najčitanije