Život

Otkrivene potencijalno naseljive planete

Dvije planete koje kruže oko zvijezde poput našeg Sunca mogle bi da budu pogodne za život, pokazalo je novo istraživanje.

Uprkos pričama o ratu, ulice Pjongjanga mirne

PJONGJANG - Na ulicama Pjongjanga nema vojnih vježbi protivvazdušne odbrane ni kamufliranih automobila, što je bio slučaj tokom prethodnih kriza.

Otkrivena dva nova planeta koja bi mogla biti pogodna za život

Novo istraživanje tima astronoma iz raznih država otkrilo je da oko Tau Ceti, zvijezde koja je slična Suncu, kruže četiri planeta veličine slične Zemljinoj, od kojih bi dva mogla biti pogodna za život.

Privatni život Angele Merkel: Živi u iznajmljenom stanu i kuva čorbu od krompira

Za Merkelovu, favorita na septembarskim izborima, koja posebno u ovo vrijeme predizborne kampanje i nadmetanja privlači interesovanje javnosti, kaže se da je gleda cijeli svijet, a da ona, ipak, uspijeva da živi "jedan skoro normalan život"

Ljude čeka vreli 22. vijek

VAŠINGTON - Ljudi će 2100 godine, na početku narednog vijeka, živjeti na vreloj planeti, upozoravaju klimatolozi.

Kako se živjelo u Jugoslaviji u odnosu na EU?

Januar 1974: Porast cijena nije samo naš, jugoslavenski problem, već je zabilježen i u svim zemljama našeg kontinenta. Cijene rastu i u Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji... Utiču na standard građana, naročito onih s prosječnim primanjima. Kakav je taj standard u zemljama "jače valute" nego što je naša, trebamo li zavidjeti Švajcarcima, Austrijancima, Englezima na njihovim velikim zaradama?

5 razloga zašto bi trebalo da se okružimo biljkama

Biljke mogu da nam poprave raspoloženje, unaprijede naš imunološki sistem, pomognu nam da lakše dišemo, a to dokazuju i naučna istraživanja.

Preminuo Andrija Đukić, čovjek koji je stvorio seriju "Bolji život"

Andrija Đukić (1948-2017), ugledni reditelj i profesor FDU, preminuo je u Beogradu, u 69. godini. Na scenu je postavio osam pozorišnih predstava, na televiziji režirao više od 900 TV emisija, režirao je i neke od najgledanijih serija kao što je "Bolji život".

Djevojka iz BiH nakon 20 godina pronašla svog spasioca preko Facebooka

MANČESTER - Prije više od 20 godina, Piter Milns se sprijateljio sa osmogodišnjom djevojčicom u ratom razorenoj Bosni i Herecogvini gdje je Piter služio u mirovnoj misiji UN-a.

Facebook nakon 57 godina spojio brata i sestru iz BiH

ZENICA - Jedan znatiželjni lijevi klik mišem na Facebookovu opciju "Poznaješ li ove ljude" nakon punih 57 godina povezao je brata i sestru, Marijanu Tadić i Dragana Škvaru, piše Slobodna Dalmacija.

Reklame

Najčitanije