Život

Naučnik tvrdi da je život poslije smrti nemoguć

Šon Kerol, kosmolog i profesor fizike sa Kalifornija Instituta za tehnologiju vjeruje da su zakoni fizike koji prožimaju svaki aspekt našeg života odlično shvaćeni i da oni jednostavno pokazuju da život poslije smrti ne može da postoji.

Evropa - glavni kandidat za prve primjerke vanzemaljskog života

PASADENA - Naučnici vjeruju da je Evropa, Jupiterov mjesec, glavni kandidat da na njoj budu pronađeni prvi oblici vanzemaljskog života.

Smijeh topi kalorije i pojačava imunitet

Brojna istraživanja upućuju na to da smijeh jako pozitivno djeluje na čovjekovo zdravlje.

Najstariji čovjek na svijetu Japanac Masazo Nonaka

TOKIO - Japanac Masazo Nonak,a danas je dobio sertifikat da je najstariji čov,ek sa svojih 112 godina i 259 dana.

Pojednostavite život u sedam koraka

Uz nekoliko malih koraka možemo sebi pojednostaviti svakodnevicu i svakog dana biti produktivniji i imati više vremena za važne stvari.

Život se događa van zone komfora

Zašto je opasno uvijek ići samo utabanim putevima? Poznati putevi su sigurniji, ali ne daju mogućnost za lični rast i razvoj, raznovrsnost, napredovanje.

Zlatna pravila za zdraviji i kvalitetniji život

Da li ste zabrinuti da ćete početi da gubite pamćenje? Da li vam je teško da se koncentrišete na zadatke? Ništa ne brinite, jer smo sastavili odličan prehrambeni plan koji može da vam poboljša pamćenje i sigurno popravi raspoloženje, a i figura će vam biti zahvalna.

Poslanici i delegati pored odvojenog života primaju i naknade za posjetu porodici

SARAJEVO - U periodu kada svi pričaju o uštedama, poslanici i delegati u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imaju pravo da za posjetu svojim porodicama uzmu i naknadu te, kako piše u zakonu, obračun za korištenje ličnog vozila obavlja se kao i prethodnih godina, množenjem kilometraže od mjesta rada do mjesta prebivališta i nazad u iznosu od 20 odsto od cijene litre benzina i koeficijentom četiri.

Naknade sudijama i tužiocima idu na (van)sudsko poravnanje

BANJALUKA - Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo bi da zaduži Pravobranilaštvo BiH i Ministarstvo finansija i trezora BiH da kada stignu tužbe sudija i tužilaca za naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život idu na sudsko i vansudsko poravnanje.

Koje godine života su najbolje?

Pokušavajući da zaustave starenje, naučnici nastoje da odrede i koje su godine najbolje u životu ljudi ali im to, za sada, ne polazi za rukom.

Najčitanije