Albanija

Rama: Srbiji treba magija da prije nas uđe u EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je da "Srbija neće postati članica EU prije Albanije", ocjenjujući da je Beogradu "potrebno da se desi neka magija", pri čemu je uvjeren da se to "neće desiti".

Uhapšen gradonačelnik albanskog mjesta Lješ

TIRANA - Albansko tužilaštvo saopštilo je da su jedan gradonačelnik i 11 drugih zvaničnika uhapšeni zbog nezakonite prodaje priobalnog zemljišta.

Klinci albanskih bogataša nemaju granica u svom bahaćenju

Da o Albaniji ne znamo apsolutno ništa, najbolje su objasnili bahati klinci ondašnjih bogataša koji pod tagom "Bogata djeca Albanije" postavljaju slike svog luksuza.

"Posljednji snijeg" zameo albanske dilere: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona evra

TIRANA - U policijskoj akciji kodnog naziva "Posljednji snijeg" albanska policija zaplijenila je 613 kilograma kokaina vrijednog čak 180 miliona evra. Akcija je provedena sinoć, a droga je pronađena u kontejneru sa bananama koji je tek stigao iz Kolumbije.

Dačić: EU 'zabija glavu u pesak' pred velikoalbanskom politikom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame i istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća prijetnja miru i stabilnosti u regionu.

Rama smatra da bi Kosovo i Albanija trebali imati jednog predsjednika

TIRANA - Albanija i Kosovo treba da imaju zajedničku spoljnu politiku i jednog predsjednika koji bi simbolizovao nacionalno jedinstvo, izjavio je premijer Albanije Edi Rama je u Skupštini Kosova, prenosi prištinski dnevnik "Bota Sot".

Poplave u Albaniji, jedna osoba poginula

TIRANA - Zbog obilnih padavina u Albaniji došlo je do izlivanja reka i poplava, a danas je jedna osoba poginula.

Sputnjik: NATO ima plan B za Makediniju

Makedonsko pitanje državno, identitetsko i crkveno toliko je kompleksno da riješenje nemaju ni Grci, ni Makedonci, ni Bugari, ni Albanci ali ni Evropska unija i NATO, kaže za Sputnjik istoričar Aleksandar Raković i dodaje da se prostor Kosova i Metohije i Makedonije može uporediti sa Svetom zemljom i Jerusalimom.

Rama: Albanija i Srbija zajedno u EU, ali samo uz priznanje

DAVOS - Albanski premijer Edi Rama izrazio je danas u Davosu želju da Albanija na putu ka EU sustigne Srbiju, kako bi zajedno ušle u Uniju, ali istovremeno poručuje da je to moguće samo uz pretpostavku da Srbija prizna Kosovo.

U Jadranskom moru zaplijenjeno 1,7 tona marihuane, krijumčari pobjegli

VALONA - Albanska policija zaplijenila je 1,7 tona marihuane na napuštenom gliseru u Jadranskom moru

Najčitanije