Albanija

Vučić ponudio pomoć Rami povodom poplava u Albaniji

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ponudio je pomoć albanskom premijeru Ediju Rami povodom razornih poplava koje su pogodile jug Albanije.

Posjeta predsjednika Albanije Medveđi dokaz da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno

MEDVEĐA - Posjeta predsjednika Albanije Ilira Mete opštini Medveđa ima za cilj da pokaže da Srbi i Albanci mogu da žive bez ikakvih problema na ovim prostorima, izjavio je predsjednik Koordinacionog tijela za jug Srbije Zoran Stanković.

Dan nezavisnosti Albanije praznik i na Kosovu

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj donio je odluku da 28. novembar, Dan nezavisnosti Albanije, poznatiji kao "Dan zastave" proglasi praznikom.

Haradinaj: Nacionalni praznik Albanije - slobodan dan na KiM

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj donio je odluku da 28. novembar, nacionalni praznik Albanije, proglasi za slobodan dan na Kosovu i Metohiji.

Natovario mazgu sa dva džaka skanka pa krenuo iz Albanije u Crnu Goru

PODGORICA - Službenici crnogorske Uprave policije pronašli su oko 33,5 kilograma droge "skank" i intenzivno tragaju za osobom koja je odbacila dva džaka u kojima se nalazila droga.

Agenti FBI stigli u Albaniju, počinje "lov na krupne ribe"

TIRANA - Dva agenta američkog Federalnog istražnog biroa stigla su u Albaniju kako bi pomogli istrage vezane za pranje novca i organizovani kriminal. Američki agenti su u Tirani poslije serije skandala sa švercom droge u zapadnu Evropu, u koje su bili umiješani i visoki zvaničnici. "Veliko hapšenje" najavljeno za početak sljedeće godine.

Albanci spremaju novi napad u Makedoniji

Presuda koja je upravo donjeta za Kumanovo, ne samo da Makedoniju uvodi u nove tenzije, već su sve glasniji oni Albanci koji smatraju da su izmanipulisani i da bi trebalo da silom izdejstvuju da se „tiranska platforma“ sprovede u djelo.

Šef albanske tajne službe iznenada podnio ostavku

TIRANA - Prvi čovjek albanske tajne službe Višo Ajazi Lika podnio je ostavku, ne navodeći razlog, što je izazvalo lavinu spekulacija u redovima opozicije.

Albanija nakon 104 godine priznala bugarsku manjinu

SOFIJA - Albanija je nakon 104 godine priznala bugarsku manjinu, saopštio je bugarski premijer Bojko Borisov.

Crna Gora i Albanija produžile sankcije Rusiji

Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile su se odluci Evropske unije o produženju sankcija Rusiji do 15. marta 2018, izjavila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Reklame

Najčitanije