Albanija

Albanija nakon 104 godine priznala bugarsku manjinu

SOFIJA - Albanija je nakon 104 godine priznala bugarsku manjinu, saopštio je bugarski premijer Bojko Borisov.

Crna Gora i Albanija produžile sankcije Rusiji

Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile su se odluci Evropske unije o produženju sankcija Rusiji do 15. marta 2018, izjavila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Rama: Rusija Srbiju koristi kao piona

RIM - Premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za italijanski list "Republika" izjavio je da Rusija koristi Srbiju "kao piona na šahovskoj tabli" i rekao da između turskog i ruskog uticaja na Balkanu postoji "važna razlika" u tome što Turska "ne pokušava da nameće ništa balkanskim zemljama".

Albanci zabranili navijačkoj grupi dolazak na meč sa Italijom

Albanska policija zabranila je grupi navijača nacionalne fudbalske reprezentacije da prisustvuje kvalifikacionoj utakmici za Svjetski kup, koju domaći tim igra danas u Skadru sa Italijom.

Crnogorska policija na granici sa Albanijom zaplijenila 110 kg skanka

PODGORICA - Pripadnici crnogorske policija pronašli su i oduzela oko 110,5 kilograma marihuane tipa skank, na području Gusinja, na granici sa Albanijom.

FIFA kaznila Albaniju zbog nacionalistčkog skandiranja navijača

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalsku federaciju Albanije zbog nacionalističkog i političkog skandiranja albanskih navijača na utakmici s Makedonijom.

'Dron operater' traži od Rame da spriječi njegovo izručenje Srbiji

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji konačnom i izvršnom presudom hrvatskih pravosudnih organa, treba da bude izručen Srbiji, tražio je od albanske vlade da to spriječi jer se plaši da u Beogradu neće imati pošteno suđenje.

SAD poklonile Albaniji šest oklopnih vojnih vozila

TIRANA - Sjedinjene Američke Države donirale su danas Albaniji prvih šest od 248 oklopnih vojnih vozila "hamvi" u okviru paketa pomoći Vašingtona albanskoj vojsci vrijednog 12 miliona dolara.

Klinci albanskih bogataša nemaju granica u svom bahaćenju

Da o Albaniji ne znamo apsolutno ništa, najbolje su objasnili bahati klinci ondašnjih bogataša koji pod tagom "Bogata djeca Albanije" postavljaju slike svog luksuza.

Albanski mediji: Hrvatska izručuje Morinu Srbiji?

PRIŠTINA - Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismailja Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom “Velike Albanije” na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu, prenijeli su albanski mediji.

Reklame

Najčitanije