Albanija

Zemljotres potresao Tiranu

TIRANA - Zemljotres jačine 4,7 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas Tiranu, a potres je prestrašio stanovnike koji su odmah napustili objekte.

"Dron operater" Ismail Morina na slobodi

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji je upravljao dronom za koji je bila zakačena zastava takozvane "velike Albanije" tokom utakmice između Albanije i Srbije u Beogradu, a čije je izručenje tražila Srbija, izjavio je da je pušten na slobodu.

Zemljotres potresao Albaniju, osjetio se i u Crnoj Gori i Makedoniji

TIRANA - Zemljotres jačine 5,2 stepeni po Rihteru pogodio je danas Albaniju, a potres se osjetio i u Crnoj Gori i Makedoniji.

Prva zajednička sjednica vlada Crne Gore i Albanije

PODGORICA - Zajednička sjednica Vlade Crne Gore i Vlade Republike Albanije, koja je počela jutros u Skadru, potvrda je prijateljska dvaju država i neraskidivih veza naroda, rekao je premijer Duško Marković na početku sjednice.

Spisak zadataka za Albaniju i Makedoniju na putu ka EU

BON - Evropska unija planira da kroz godinu dana otpočne pristupne pregovore sa Albanijom i Makedonijom, ali obje zemlje nesumnjivo imaju još mnogo posla pred sobom da bi postale punopravne članice, napominje Deutsche Welle (DW) i navodi šta to Tirana i Skoplje treba da promijene da bi ispunile evropske standarde.

Savjet EU dao "zeleno svjetlo" Makedoniji i Albaniji uz uslove

LUKSEMBURG - Savjet EU je poslije duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu evrointegracija, a u zaključcima Savjeta navodi se da će Skoplje i Tirana moći da otvore pristupne pregovore u junu 2019. godine ukoliko ispune određene uslove.

EU stopirala Makedoniju i Albaniju

LUKSEMBURG - Šefovi diplomatija Evropske unije su u Luksemburgu do 2019. odložili odluku o početku pregovora o prijemu Albanije i Makedonije, pošto su Francuska, Holandija i Danska zahtijevale da Tirana i Skoplje pruže opipljive naknadne dokaze o jačanju vladavine zakona i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Dupla rampa u EU za pregovore s Albanijom i Makedonijom

Protiv otvaranja pregovora o pristupanju Makedonije i Albanije EU i dalje su Francuska i Holandija, rekao je danas grčki ministar inostranih poslova Nikos Kocijas na međunarodnoj konferenciji o bezbejdnosti na grčkom ostrvu Rodosu.

DW: Albanija spasava Angelu Merkel?

BERLIN - Albanija bi mogla bude centralna zemlja za prihvatanje izbjeglica: nalazi se u Evropi, a van je Evropske unije. To je još uvijek samo glasina, ali zvuči kao zlatno rješenje - i za Angelu Merkel i za Evropsku uniju.

Holandija stavila veto na otvaranje pregovora sa Albanijom

BRISEL - Holandski parlament blokirao je otvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom pred održavanje samita EU 28. i 29. juna.

Najčitanije