Aleksandar Vulin

Vulin: Zadržati status vojno neutralne države

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je na sastanku sa predsjedavajućim Vojnog komiteta EU generalom Mihailom Kostarakosom u Beogradu naglasio da je spoljnopolitički cilj Srbije da zadrži status vojno neutralne države.

Vulin: Svet postaje sve nebezbedniji

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da svijet postaje sve nebezbjednije mjesto u kome su prijetnje sve izvjesnije, te da je uspon Islamske države uspon zla koje prevazilazi nacionalne granice i dokazuje da ne postoji kao teritorija, već kao ideja.

Vulin u Beču: Srbija nikad nije bila agresor

BEČ - Ministаr odbrаne Srbije Aleksаndаr Vulin je nа Centrаlnom groblju u Beču položio vjenаc nа Spomenik borcimа protiv fаšizmа i rekao da Srbijа nikаdа u svojoj istoriji nije bilа аgresor i nemа rаzlogа dа se stidi svoje prošlosti.

Vulin Plenkoviću: Zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni?

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenković da u Hrvatskoj nije bio "nikakav građanski rat, već odbrana od agresije", saopštio je da, "ako su Srbi postali agresori samim činom rođenja u Hrvatskoj, onda je agresije zaista i bilo".

Vulin: U Hrvatskoj vođen građanski rat; Plenković: Odbrana od agresije

ZAGREB - Vlada Hrvatske, HDZ i sve državne institucije imaju jasan stav da se u Hrvatskoj nije vodio građanski rat, kao što kaže srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin: Hrvatska politika da prevaziđe komplekse

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izrazio je danas nadu da će hrvatska politika imati snage da prevaziđe komplekse i napusti uvrede kako bi Beograd i Zagreb mogli zajedno da rade na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija, povratku imovine i pitanjima nestalih.

Politika: Smjene Vulina i Vukosavljevića u januaru?

BEOGRAD - Eventualne promjene u Vladi Srbije neće biti dogovarane putem medija, rekli su za "Politiku" u kabinetu premijerke Ane Brnabić.

Vulin: Presuda Kapetanu Draganu je osveta, a ne pravda

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, žalosni dokaz da će hrvatskim pravosuđem još dugo vladati osveta, a ne pravda.

Vulin posjetio NATO i ponovio: Nećemo u vaš savez

BRISEL - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posjetio je sjedište NATO u Briselu, gdje se sastao sa zamjenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

Vulin: Avioni stižu do kraja godine

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će MiG-ovi iz Rusije stići do kraja godine.

Reklame

Najčitanije