Aplikacija

Be My Eyes aplikacija koja pomaže slijepim osobama

Hans Jorgen Viberg je u saradnji sa danskim studiom Robocat osmislio i kreirao fantastičnu humanu aplikaciju Be My Eyes koja može biti jako korisna ljudima sa slabim vidom ili bez vida.

Aplikacijom do harema

Nakon što su shvatili da mnogi Indonežani koriste onlajn servise za upoznavanje, a sve kako bi ispoštovali tradiciju i našli sebi četiri žene, indoneženska softverska kompanija je odlučila da im olakša taj posao i stvorila je aplikaciju isključivo za poligamne zajednice.

Aplikacija Sarahah tajno prikuplja podatke o vašim kontaktima

Prenos popisa kontakata nije ništa neuobičajeno i često se koristi legitimno i u korisne svrhe, međutim takve stvari su nešto što aplikacije zaista ne bi trebale činiti bez znanja korisnika.

Može li AI da donese uspjeh novoj društvenoj mreži?

Nova društvena mreža Polygram pokušaće pomoću vještačke inteligencije (AI) da zaintrigira nove korisnike.

Poznata aplikacija otkrila podatke svojih korisnika

AccuWeatherova aplikacija za iOS našla se na meti stručnjaka za sajber bezbijednost zbog načina na koji sakuplja podatke korisnika. Nakon zvanične objave stručnjaka Vila Strafaka, mnogi korisnici su pretnju shvatili prilično ozbiljno.

Bračni par iz Banjaluke izumio aplikaciju koja upozorava na terorističke napade

CIRIH - Bra­čni par iz Banjalu­ke Dra­žen i Iva­na Ži­gić i njihov ko­le­ga Ste­fan Šer­bedžija iz Beo­gra­da tvor­ci su apli­ka­ci­je za pa­me­tne te­le­fo­ne pod na­zi­vom "Ping", ko­ja ko­ri­sni­ke upo­zo­ra­va na te­ro­ris­ti­čke na­pa­de, pri­ro­dne ne­po­go­de i dru­ge opa­snos­ti u njiho­voj bli­zi­ni.

Aplikacija za anonimno slanje poruka polako osvaja svijet

Saudijski developer Zain al-Abidin Tawfiq (29) napravio je aplikaciju pod nazivom Sarahah koja omogućuje anonimno slanje poruka i komuniciranje s ljudima širom svijeta.

“Doživi Teslu” i na mobilnom telefonu

Direct Media, najveća marketinško-komunikacijska agencija u regionu, donirala je izložbu “Doživi Teslu”, Muzeju Nikole Tesle u godini proslave 15 godina uspješnog poslovanja kompanije, a zatim kreirala aplikaciju za mobilne i uređaje koji podržavaju tehnologiju virtuelne realnosti.

Amazon sprema vlastitu aplikaciju za dopisivanje

Najnovije glasine sugerišu da se i Amazon planira probiti na tržište aplikacija za dopisivanje sa aplikacijom po imenu Anytime.

Aplikacija za slijepe koja skenira osobe, osjećanja i proizvode

Kompanija Majkrosoft predstavila je novu aplikaciju za pametne telefone koja se služi računarskom vizijom za opisivanje svijeta za osobe sa oštećenim vidom.

Reklame

Najčitanije