Aplikacija

Počelo testiranje nove aplikacije za trudnice

U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mjesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj željeznici.

Nova funkcija Google Maps-a za korisnike javnog prevoza

Google Maps uvodi novu funkciju namijenjenu korisnicima javnog prevoza.

Olio: Aplikacija koja se bori protiv bacanja hrane

Aplikaciju su razvile dvije djevojke želeći umanjiti bacanje hrane, što je "jedan od najvećih problema s kojim je čovječanstvo danas suočeno".

Aplikacija koja sprečava bol u leđima

Iako su mobilni telefoni i tableti uzrok bola u leđima, tehnološki magovi su u saradnji sa kiropraktičarima osmisili sjajan način kako da oni u stvari budu lijek za bolove i to naravno u vidu aplikacije.

WhatsApp omogućio brisanje poruka nakon slanja

Dugoočekivana opcija napokon je stigla na najpopularniju aplikaciju za razmjenu poruka.

Be My Eyes aplikacija koja pomaže slijepim osobama

Hans Jorgen Viberg je u saradnji sa danskim studiom Robocat osmislio i kreirao fantastičnu humanu aplikaciju Be My Eyes koja može biti jako korisna ljudima sa slabim vidom ili bez vida.

Aplikacijom do harema

Nakon što su shvatili da mnogi Indonežani koriste onlajn servise za upoznavanje, a sve kako bi ispoštovali tradiciju i našli sebi četiri žene, indoneženska softverska kompanija je odlučila da im olakša taj posao i stvorila je aplikaciju isključivo za poligamne zajednice.

Aplikacija Sarahah tajno prikuplja podatke o vašim kontaktima

Prenos popisa kontakata nije ništa neuobičajeno i često se koristi legitimno i u korisne svrhe, međutim takve stvari su nešto što aplikacije zaista ne bi trebale činiti bez znanja korisnika.

Može li AI da donese uspjeh novoj društvenoj mreži?

Nova društvena mreža Polygram pokušaće pomoću vještačke inteligencije (AI) da zaintrigira nove korisnike.

Poznata aplikacija otkrila podatke svojih korisnika

AccuWeatherova aplikacija za iOS našla se na meti stručnjaka za sajber bezbijednost zbog načina na koji sakuplja podatke korisnika. Nakon zvanične objave stručnjaka Vila Strafaka, mnogi korisnici su pretnju shvatili prilično ozbiljno.

Reklame

Najčitanije