Austrija

Austrija strahuje zbog prijetnji ID

BEČ - Islamska država uspjela je da izazove nemir u Austriji i podstakne dodatni strah od terorizma pretećim posterom koji se širi putem društvenih mreža.

Zatvarač na filteru uzrok eksplozije u gasnom čvorištu u Austriji

BEČ - Uzrok eksplozije koja se dogodila u utorak u gasnom čvorištu Baumgarten, u kojoj je život izgubio jedan muškarac i 21 lice zadobilo povrede, najvjerovatnije je neispravan zatvarač na novom razdvajaču filtera.

Državljani Srbije među povrijeđenima u eksploziji u Austriji

BEČ - Među povrijeđenima u nedavnoj eksploziji u gasnom čvorištu Baumgarten bilo je i dva državljana Srbije, saopštila je policija.

Eksplodirala gasna stanica u Austriji, jedna osoba poginula

BEČ - U eksploziji gasne stanice u Baumgartenu, koja se dogodila jutros, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život, od kojih je preminula.

Sklapanje istopolnih brakova u Austriji dozvoljeno od 2019.

BEČ - Vrhovni sud Austrije je donio odluku da će od 2019. godine u ovoj zemlji biti dozvoljeno sklapanje istopolnih brakova, prenijeli su austrijski mediji.

Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

BEČ - Nezaposlenost u Austriji već par mjeseci se nalazi u stalnom padu, a tako je i u novembru broj nezaposlenih opao za 5,7 odsto.

Austrija želi da bude dio Puta svile

BEČ - Austrijska privreda čini sve da dospije na novi kineski Put svile, ajedan od ključnih projekata koji to treba da omogući je ste produženje pruge širokog kolosjeka.

"Novi Austrijanci" i dalje najviše stižu iz BiH

BEČ - Broj dodjela austrijskog državljanstva nastavio je da raste i u prvih devet mjeseci ove godine, a listu zemalja porjekla i dalje predvodi Bosna i Hercegovina.

Austrijanac donio bombu u policijsku stanicu

BEČ - Austrijska policija je upozorila stanovništvo da ne dira bilo kakve eksplozive koje nađe, nakon što je jedan Austrijanac u policijsku stanicu u Beču donio aktivnu ručnu bombu, saopšteno je iz policije.

Robija braći iz BiH koji su krali u Austriji: Morao sam, imam šestoro djece

SALCBURG - Regionalni sud u Salcburgu osudio je dvojicu braće, državljane BiH na zatvorske kazne od 10, odnosno 14 meseci.

Reklame

Najčitanije