Austrija

Kurc započeo razgovore sa strankama o saradnji

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji je danas dobio mandat od predsjednika Austrije za formiranje nove vlade, započeo je u petak naveče razgovore sa strankama o mogućoj saradnji i formiranju koalicije.

Kurc dobio mandat za formiranje vlade

BEČ – Predsjednik Austrije Aleksander van der Belen danas je Sebastijanu Kurcu, lideru Narodne partije (OVP), koja je pobijedila na parlamentarnim izborima u nedjelju, povjerio mandat za formiranje nove vlade.

Kurc, mladi političar sa jasnom vizijom

BEČ - Austrija bi, poslije današnjih parlamentarnih izbora, mogla da dobije najmlađeg kancelara u svojoj istoriji - 31.godišnjeg Sebastijana Kurca, koji je već dokazao veliku političku zrelost.

Sebastijan Kurc proglasio pobjedu

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc proglasio pobjedu na prevremenim parlamentarnim izborima. Prema trenutnim podacima, OVP vodi s 31,5 odsto.

Kurc: Nadam se dobrom rezultatu koji omogućava prave promjene

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji bi nakon današnjih parlamentarnih izbora, sa svega 31 godine života, mogao biti najmlađi kancelar u istoriji Austrije, ali i najmlađi šef vlade jedne zapadne zemlje, izrazio je nadu da će ishod parlamentarnih izbora omogućiti prave promjene.

Vanredni parlamentarni izbori u Austriji

BEČ - U Austriji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori i sve ukazuje na to da će u odnosu na vladajuće stranke lijevog centra odlične rezultate ostvariti konzervativne i partije krajnje desnice.

Austrija produžava kontrole unutar Šengena

BEČ - Poslije Njemačke, i Austrija namjerava da produži kontrolu na svojim granicama unutar Šengena.

Austrija tužila Njemačku zbog putarina

BEČ - Austrija je tužila Njemačku Evropskom sudu pravde zbog plana o uvođenju putarina, izjavio je danas austrijski ministar saobraćaja Jerg Lajhtfrid.

Svinjska glava ispred smještaja za izbjeglice

BEČ - Austrijska policija u pokrajini Tirol trenutno istražuje novi slučaj postavljanja svinjske glave ispred smeštaja za izbjeglice.

Vojnik na straži ubio kolegu

BEČ - U bečkoj kasarni "Erćercog Albreht", jedan vojnik je ubio kolegu regruta hicem u glavu.

Reklame

Najčitanije