Austrija

Austrija ukinula zabranu pušenja u restoranima i kafićima

BEČ - Pušenje u austrijskim restoranima i kafićima neće biti zabranjeno, odlučio je danas donji dom parlamenta Austrije, uprkos peticiji više od pola miliona građana koji se tome protive.

Državljanin BiH divljao po diskoteci u Austriji, napao di-džeja i povrijedio policajca

SALCBURG - Dvadesetdevetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen je nakon što je u jednoj diskoteci u Cel Am Zeu napao di-džeja, a potom povrijedio policajca koji je pokušao da mu stavi lisice na ruke.

Kurc: Austrija će doprinijeti priblžavanju Beograda i Prištine

BEČ - Austriji će, tokom predsjedavanja EU, u drugoj polovini ove godine jedan od prioriteta biti i Zapadni Balkan, što, kako je ocijenio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, daje nadu da zvaničan Beč da doprinos približavanju Beograda i Prištine.

Novi incident u Beču: Avganistanac napao obezbjeđenja parlamenta

BEČ - Dan nakon napada nožem na vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana u Beču jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad - nešto poslije osam časova je jedan državljanin Avganistana napao pripadnika obezbjeđenja ispred austrijskog parlamenta.

"E-predsjedavanje" Austrije EU

BEČ - Predsjedavanje Austrije EU u drugoj polovini ove godine biće "e-predsjedavanje", najavljeno je u Beču.

Hrvat u Austriji ubio suprugu koja je došla na privremeni rad

BEČ - Hrvat (44) je uhapšen pod sumnjom da je u ponedjeljak ujutro ubio ženu (46), takođe Hrvaticu, u Bad Schallerbachu u Austriji.

Austrija ograničava tržište rada za Hrvatske državljane do 2020.

BEČ - Vlada Austrije namjerava od Evropske komisije da zatraži da do 2020. godine bude produžen prelazni period tokom kojeg građani Hrvatske nemaju potpuno otvoren pristup austrijskom tržištu rada.

Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH opljačkao banku u Austriji

KRONSTORF - Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH, nastanjen u Austriji, maskiran i naoružan teleskopskom palicom, opljačkao je poslovnicu Raiffeisen banke u Kronstorfu, ali je plijen uspio zadržati svega četiri sata, pošto je nakon bjekstva pronađen i uhapšen.

Betonski blok težak dvije tone usmrtio radnika

ZAGREB - U teškoj nesreći koja se danas dogodila u fabrici za izgradnju građevinskih elemenata nedaleko od austirjskog grada Šladminga poginuo je 46-godišnji radnik porijeklom iz Hrvatske, a teško su povrijeđena još dva zaposlena.

Raste broj novih državljana u Austriji, najviše iz BiH

BEČ - Broj novih državljana Austrije porastao je prošle godine za 7,5 odsto, a među glavnom zemljom porijekla je Bosna i Hercegovina, dok su na trećem i četvrtom mjestu Kosovo i Srbija.

Najčitanije