Bakir Izetbegović

Erdoan o Izetbegovićevom amanetu

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan govorio je danas o posjeti Aliji Izetbegovića, dan prije njegove smrti, kao i o amanetu koji mu je ostavio. Erdoan je o prvom predsjedniku BiH govorio dan nakon što je izjava bošnjačkog člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegov otac Bosnu i Hercegovinu ostavio u amanet predsjedniku Turske Erdoanu izazvala brojne žestoke reakcije.

Izetbegović: Evropa ne pripada samo hrišćanima

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da Evropa ne pripada samo hrišćanima budući da je hrišćanstvo stiglo u Evropu nekoliko vijekova prije islama sa istog mjesta.

Dodik : Aliju nisu birali Srbi, šta bi srpsko mogao da nudi Erdoanu

BEOGRAD - Mene Bosna i Hercegovina ne zanima, moja zemlja i država je Republika Srpska, volim Srpsku i volim Srbiju, BiH je moranje, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik, komentarišući tvrdnju člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegov otac Alija Izetbegoviću prije smrti turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu ostavio "u amanet" brigu za BiH.

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cjepidlačenja

SARAJEVO - Lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, "cjepidlačenja".

Izetbegović: Nikad više koalicija sa Radončićem

SARAJEVO – Predsjedništvo SDA podržalo je na sjednici zaključke Vijeća za vanjsku politiku Evropske unije koji se odnose na BiH, rekao je Bakir Izetbegović, lider SDA, na konferenciji za medije.

Mektić: Nemamo mi ništa ni sa Erdoanom, ni sa Izetbegovićevim ocem

BANJALUKA - Dragan Mektić, član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, održao je danas pres-konferenciju na kojoj je, između ostalog, komentarisao jučerašnju izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija Izetbegović predsjednikuTurske Redžepu Tajipu Erdoanu ''ostavio BiH u amanet''.

Izetbegović: Moj otac je brigu o BiH u amanet ostavio Erdoanu

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA Bakir Izetbegović, izjavio je da je njegov otac bivši - predsjednik RBiH Alija brigu o Bosni i Hercegovini u amanet ostavio sadašnjem predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu.

Izetbegović: Rezolucija o vojnoj neutralnosti ne može imati nikakve pravne posljedice

SARAJEVO - Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS koju je usvojila Narodna skupština RS u krnjem sastavu, bez zastupnika opozicije i koalicije „Domovina“, predstavlja kontinuitet antidejtonske i antiustavne politike rukovodstva Republike Srpske, saopštio je danas Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Čović i Izetbegović sa Inckom: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Denisa Hernea i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Izetbegović: Problem je u nastojanjima da se izjednači krivica i revidira istina

SARAJEVO – Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas oslobađajuću prvostepenu presudu ratnom komandantu Armije Republike BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku ARBiH Sabahudinu Muhiću za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području Bratunca i Srebrenice 1992. godine.

Reklame

Najčitanije