Bakir Izetbegović

Izetbegović sa ambasadorima SAD u BiH i Hrvatskoj

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović informisao je u Sarajevu ambasadore SAD u Hrvatskoj i BiH Roberta Kohorsta i Morin Kormak o odnosima BiH i Hrvatske, s posebnim osvrtom na neriješeno pitanje izgradnje Pelješkog mosta i poštovanje prava BiH u skladu sa Konvencijom UN o pravu mora.

Izetbegović od danas predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine od danas će, po načelu rotacije, biti član Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Izetbegović od sutra predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 17. marta 2018. godine je, po načelu rotacije, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović: WIPO da pomogne u zaštiti intelektualnog vlasništva

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas na sastanku sa generalnim direktorom Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO) Frensisom Girijem da BiH očekuje da ta organizacija nastavi saradnju sa Institutom za intelektualno vlasništvo u regulisanju i zaštiti prava, te kroz pomoć u informatičkom povezivanju.

Izetbegović: OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, ali da bi trebalo da pomogne da se dođe do nekih rješenja.

Zvaničnik NATO-a demantovao Izetbegovića

SARAJEVO - Zvaničnik NATO-a odbacio tvrdnje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je ovaj vojni savez ublažio uslove za aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

Izetbegović: Da li bi Vučić pristao na ono što nudi da je u mojim cipelama?

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je, govoreći o odnosima sa Srbijom i Hrvatskom, odnosno problemima granice i gradnje Pelješkog mosta, rekao da "tu nema otvorenog pitanja", te da je "BiH priznala i Srbiju i da je Srbija priznala BiH".

Nesuglasice između Vučića i Izetbegovića oko granice

MOSTAR - Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije verbalno su se sukobili na konferenciji za medije u Mostaru zbog utvrđivanja granica između BiH i Srbije.

Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru nakon trilateralnog sastanka sa predstavnicima BiH i Hrvatske, da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

Grabar-Kitarović: Hrvatska će zagovarati evropski put i kandidaturu BiH

MOSTAR - Prošlo je šest godina od posljednje trilaterale na predsjedničkoj razini, istakla je hrvatska predsjednica Kolinda grabar-Kitarović, na pres konferenciji nakon trilateralnog sastanka u Mostaru.

Najčitanije