Bakir Izetbegović

Dodik: Izetbegović otišao u Brisel da se prodaje kao veliki državnik

SARAJEVO – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske ponovio je danas za "Nezavisne" da RS nije za ulazak u NATO i podvukao da je privržena vojnoj neutralnosti.

Izetbegović: Put BiH u NATO u Dodikovim rukama

BRISEL - NATO je uslovom iz Talina o upisivanju vojne imovine dao u ruke Miloradu Dodiku, predsjedniku RS da odlučuje o evroatlantskim integracijama BiH, rekao je danas Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH uoči sastanka zemalja antiterorističke koalicije na NATO Samitu u Briselu.

Izetbegović predvodi delegaciju BiH u Briselu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović predvodiće delegaciju BiH na Samitu NATO-a koji će sutra i u četvrtak, 12. jula, biti održan u Briselu.

Izetbegović i Nikšić u poslaničkoj klupi!?

SARAJEVO - Većina stranaka u Federaciji BiH u borbu za poslaničke fotelje u Predstavničkom domu parlamenta BiH ići će s poznatim licima, jer smatraju da će tako ostvariti izbornu pobjedu u oktobru.

Izetbegović i Kravčik: Unaprijediti turizam

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović i ambasador Poljske u BiH, Andžej Kravčik konstatovali su danas u Sarajevu da su odnosi dvije zemlje dobri, ali da postoji mogućnost unapređenja, posebno na planu ekonomije i turizma.

Izetbegović: Za Selmira smo već učinili sve što je u našoj moći

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su institucije Bosne i Hercegovine i on lično učinili sve što je bilo u njihovoj moći da se pomogne studentu Selmiru Mašetoviću koji je uhapšen u Turskoj pod optužbama da je pripadnik organizacije FETO.

Izetbegović: Hrvati dominiraju, diktatura manjine nad većinom mora prestati

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije /SDA/ Bakir Izetbegović izjavio je da je u kantonima u kojima HDZ BiH ima većinu dominacija Hrvata stoodstotna, te poručio da je potrebno izboriti se za prestanak diktature manjine nad većinom.

Istražujemo: Izetbegović za tri mjeseca podijelio 32.500 KM

SARAJEVO - U prva tri mjeseca ove godine članovi Predsjedništva BiH i vrh Savjeta ministara BiH podijelili su 64.000 KM iz budžetske rezerve, navedeno je u Informaciji o raspodjeli i korištenju sredstava budžetske rezerve, koju je u srijedu usvojio Savjet ministara BiH.

Izetbegović, Kormakova i Vigemark o rješenju za izmjene izbornog zakonodavstva

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ambasadorka SAD-a Morin Kormak i šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark razgovarali su o mogućnostima da se pronađu optimalna rješenja za izmjene izbornog zakonodavstva koje se odnose na popunu Doma naroda Federacije BiH, uključujući Klub Srba

Izetbegović: Zvizdić nije trebao odustati

SARAJEVO - Najviše nominacija je imao gospodin Zvizdić, ali gospodin Zvizdić je odustao. Dakle, nije trebao odustati. Nama trebaju ljudi koji neće odustati, rekao je u subotu u Sarajevu predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je održao konferenciju za medije nakon što je Šefik Džaferović izabran za kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH.

Najčitanije