Balkan

Server: Nakon dugo godina Balkan ponovo postao problem

SARAJEVO - Američki stručnjak za Balkan Danijel Server komentarisao je to što je Balkan ponovo istaknut kao problem u pogledu stabilnosti, u brošuri jedne američke nevladine organizacije, istakavši da je to prvi put poslije više godina ali da ima država koje pokušavaju da idu naprijed, poput Srbije i Crne Gore.

DW: Pravedna strategija za Zapadni Balkan?

BERLIN - Crna Gora i Srbija otvorile su po dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU. One su po tome lideri u regionu kada je riječ o evrointegracijama. Kako to utiče na ostale zemlje Zapadnog Balkana?

Politico: Brisel je ponovo na Balkanu

BRISEL - EU je ponovo otkrila interes za Balkan, piše danas briselski portal Politico.

DW: NATO brine o svojim balkanskim "granicama"

BERLIN - Naredni samit NATO održava se tek za pola godine, ali je spisak gostiju već sada predmet oštrih diskusija. Obično se sa takvih događaja na najvišem nivou šalju pozivnice za članstvo u Alijansi, hoće li tako biti i sada?

Tilerson o Balkanu: Ubrzati reforme

BEČ - Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je upkos izvjesnom napretku u nekim dijelovima Balkana nestabilnost i dalje prisutna.

Stoltenberg: Zapadni Balkan da učini sve da ne dođe do sukoba

BRISEL - Apelujemo na sve strane na Zapadnom Balkanu da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se tenzije smanjile, da izbjegavaju zapaljivu retoriku i osiguraju da se u regionu ne ponovi oružani sukob, rekao je danas ekskluzivno za Tanjug generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Na Balkan se vratilo 300 terorista

Službene procjene sigurnosnih službi EU-a i zemalja zapadnog Balkana pokazuju kako je, od pojave ID na Bliski istok otišlo ratovati oko hiljadu ljudi s ovih prostora.

DW: Balkan, riskantan eksperiment EU

BERLIN - Štampa na njemačkom jeziku piše o teškoćama koje muče Balkan u težnji ka članstvu u Evropskoj uniji. Noje cirher cajtung piše i o Beogradu kao meki za transrodne osobe. Zidojče cajtung objavio kolumnu o Hrvatskoj.

ID uputila prijetnje Balkanu za novogodišnje praznike: Zora Islama je stigla

PRIŠTINA - Islamska država je, inače, 2018. godinu proglasila "krvavom godinom", uprkos višestrukim porazima u Iraku u Siriji.

Rama: Kad smo mi u najboljem stanju, EU u problemu

BRISEL - Zemlje Zapadnog Balkana su danas u mnogo boljem stanju nego što su bile 90-tih godina, a sada je Evropska unija ta koja ima probleme, izjavio je danas albanski premijer Edi Rama.

Reklame

Najčitanije