Balkan

Saradnja Balkan Expressa i Ivane Peters rezultirala "Lovcem na keš"

Banjalučki rokenrol bend "Balkan Express" objavio je novi singl pod nazivom "Lovac na keš", koji je snimljen u saradnji s poznatom pjevačicom Ivanom Peters.

Britanski izvještaj: Zapadni Balkan će dostići standarde EU za 40 do 200 godina

BEOGRAD - Srbiji i ostalim državama zapadnog Balkana biće potrebno 50 ili 60 godina da dostignu životni standard EU, navodi se u izvještaju britanskog Komiteta za spoljne poslove, koji je objavljen uoči nedavnog Samita u Londonu.

Kurc: Balkan prioritet, zaustaviti pregovore sa Turskom

BEČ - Kancelar Austrije Sebastian Kurc zatražio je da se "smjesta prekinu pregovori" o prijemu Turske u EU.

Izvještaj britanskog Komiteta: Povećano prisustvo Rusije na Zapadnom Balkanu

LONDON - "Spoljni akteri poput Rusije, Kine i Turske popunili su prazninu nastalu zapostavljanjem EU Zapadnog Balkana tokom proteklih 10 godina. Mnogi su dodali da, za razliku kineskog i turskog, ruski uticaj u regionu je slab, najviše zbog slabog ekonomskog prisustva te zemlje. Uprkos tome, Rusija je sposobna da iskoristi regionalne probleme i ugrozi regionalni napredak ka miru, prosperitetu i, konačno, članstvu u EU i NATO", navodi se u Izvještaju Komiteta za spoljne poslove Velike Britanije.

Berlinski proces samo skup mrtvih deklaracija

BANJALUKA - Berlinski proces, započet 2014. godine sa ciljem bolje saradnje i približavanja zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji, nije ispunio očekivanja prije svega zbog nespremnosti EU za daljim proširenjem, ali i sve jačim evroskepticizmom u tim zemljama.

Samit o Zapadnom Balkanu bez pitanja i odgovora

LONDON - Samit o Zapadnom Balkanu u Londonu prošao je u lijepim riječima i bez konkretnih dogovora. Ili ih bar novinari nisu čuli. Doduše, zna se da je akcenat stavljen na bezbjednost.

Obilazak Balkana turistička hit ponuda u Americi

"Iskusite sedam etnički, politiki i religiozno različitih balkanskih zemalja na šesnaestodnevnom putovanju koje počinje u Beogradu, glavnom gradu Srbije i završava se u Skoplju, glavnom gradu Makedonije", navodi se u aranžmanu.

Stoltenberg uoči samita u Briselu: NATO ne okreće leđa Balkanu

BRISEL - NATO alijansa neće napustiti region zapadnog Balkana u kojem ima i istorijsku ulogu i direktno prisustvo u BiH i na Kosovu kroz snage KFOR-a, rekao je Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, na pres-konferenciji uoči dvodnevnog samita NATO šefova država i vlada, koji počinje sutra.

Britanija udvostručuje izdvajanja za Zapadni Balkan

LONDON - Velika Britanija, domaćin samita Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, gotovo je udvostručila sredstva za Zapadni Balkan na 80 miliona funti (90 miliona evra) i pojačava bezbjednosno osoblje u regionu s ciljem borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Najčitanije