Balkan

Da li će nova politika Austrije biti "razorna" za Balkan?

BEČ - Budući lider Austrije Sebastijan Kurc biće više zainteresovan za unutrašnju politiku i Zapadni Balkan neće biti u njegovom fokusu, smatra Florijan Biber.

Uhvaćen najveći mrki medvjed na Balkanu

PODGORICA - U Nacionalnom parku /NP/ Biogradska gora u Crnoj Gori jutros je uhvaćen i satelitskom ogrlicom markiran mrki medvjed, težak 255 kilograma.

Nezaposlenost najveći problem Zapadnog Balkana

BRISEL - Nezaposlenost ostaje glavna briga građana Zapadnog Balkana, iako više većih ekonomija u regionu pokazuje znakove oporavka, izjavio je u Briselu generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović na predstavljanju RCC-ovog Balkanskog barometra za 2017. godinu - istraživanje mišljenja građana i privrednika o situaciji u regionu.

DW: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Zagreb ima granične sporove sa četiri bivše jugoslovenske republike, a rešenja se ne naziru, piše Frankfurter algemajne cajtung.

Sastanak lidera balkanskih zemalja: Možemo da budemo zid koji brani EU

VARNA - Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija mogle bi da budu "zid" koji brani Evropsku uniju, izjavio je rumunski premijer Mihaij Tudose u Varni.

Cipras: Zapadni Balkan mora biti među prioritetima EU

TALIN - Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je na neformalnoj večeri lidera država članica Evropske unije u Talinu, da EU u cilju rješavanja političke krize mora prihvatiti činjenicu da je situacija vanredna i do idućeg ljeta preduzeti važne inicijative, među kojima je i samit sa zemljama Zapadnog Balkana.

Crnadak: Važno povezivanje i saradnja zemalja Zapadnog Balkana

NJUJORK - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak, na radnom doručku Savjeta za regionalnu saradnju /RCC/ u NJujorku, istakao je značaj usvajanja Ugovora o transportnoj zajednici između BiH i EU i saradnje i povezivanja na zapadnom Balkanu kao ključnim faktorima za ubrzanje evropskih integracionih procesa regiona.

Mogerini i Han sa liderima Zapadnog Balkana u Njujorku

BRISEL - EU će pojačati svoju podršku svim partnerima u regionu u cilju neopvratnog napretka na putu evrointegracija, poruka je sa sastanka šefice EU diplomatije Federike Mogerini i komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana sa liderima Zapadnog Balkana, koji je održan na marginama sastanka Generalne skupštine UN u Njujorku.

Junker: Zapadni Balkan ne može u EU prije 2025

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker najavio je izradu stategije za pristupanje Srbije i Crne Gore EU, uz perspektivu da ona bude primenjena 2025. godine, .

Dačić: Bez Srbije i Srba nema ni bezbjednosti u regionu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da bez Srbije i srpskog naroda, najveće zemlje i najvećeg naroda u regionu, nema ni bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana.

Reklame

Najčitanije