Banjaluka

Služen parastos za poginule pripadnike CJB Banjaluka

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka obilježila je danas krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Svetog arhangela Mihaila, a tim povodom služen je parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje za 252 poginula pripadnika Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Otvorena izložba "Davorin Jenko 1835 - 1914"

U Banjaluci je povodom 99 godina od oslobođenja ovog grada u Prvom svjetskom ratu otvorena izložba o Davorinu Jenku, poznatom srpskom i slovenačkom kompozitoru i dirigentu.

Savanović: Neprijatelj ne spava, malo se primiri, probudi se i opet udari na srpski narod

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović poručio je da srpski narod zapadno od Drine može opstati jedino ako se okupi oko institucionalnog okvira – Srpske.

Petoro prijavljeno da su "Toplanu" oštetili za 1,4 miliona KM

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije MUP-a RS prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pet lica, uključujući i aktuelnog direktora banjalučke "Toplane" Miću Milovanovića, zbog sumnje da su to javno preduzeće oštetili za 1.445.014 maraka, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Obilježavanje Dana ulaska srpske vojske u Banjaluku 1918.

BANJALUKA - Služenjem parastosa nestalim i poginulim srpskim borcima Prvog svjetskog rata u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja, danas je počelo obilježavanje Dana ulaska srpske vojske u Banjaluku 1918. godine.

Od danas u primjeni novi grb Banjaluke

BANJALUKA - Nova znamenja grada Banjaluke od danas su i zvanično u primjeni, nakon što je u Službenom glasniku objavljena odluka o utvrđivanju etalona malog, srednjeg i velikog grba, kao i zastave grada Banjaluke.

U Banjaluci sutra radno vrijeme do 13 časova

BANJALUKA - Trgovine mješovitom robom, mesnice, cvjećare, frizerski i kozmetički saloni u Banjaluci moći će da rade sutra, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, od 8.00 do 13.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Suđenje Banjalučanima optuženim za prodaju narkotika: "Bodiroža drogu prodavao u kući"

BANJALUKA - Od Vedrana Bodirože (32) četiri puta sam kupovao drogu. Išao sam njegovoj kući i ja sam njemu davao pare, a on meni drogu.

Tri nova vrtića naredne godine

BANJALUKA - Grad će sljedeće godine dobiti tri nova vrtića, a nacrtom budžeta za 2018. za ove namjene planirano je 423.000 KM, s ciljem da se skrate liste čekanja, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Klizište zavrnulo slavine u sedam naselja,vodu dobili nakon 24 sata

BANJALUKA - Mještani dijelova sedam naselja su bili skoro 24 časa bez vode jer je usljed aktiviranja klizišta u subotu oko 16 časova u Srpskim toplicama došlo do odrona dijela puta na dionici Krupa na Vrbasu - Banjaluka, što je dovelo do pucanja vodovodnih cijevi.

Reklame

Najčitanije