Bariša Čolak

Softić preuzeo funkciju predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - Safet Softić od preuzeo je funkciju predsjedavajućeg Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Čolak: Sve bolja saradnja BiH i Savjeta Evrope

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, Bariša Čolak, razgovarao je danas u Sarajevu sa članovima delegacije Sekretarijata Savjeta Evrope, koji su ocijenili da je postignut napredak u saradnji institucija BiH i Savjeta Evrope, posebno na planu djelovanja predstavnika BiH u tijelima Savjeta.

Venecijanska komisija o Izbornom zakonu: Nećemo davati prijedloge, ali šaljemo eksperta

STRAZBUR, SARAJEVO, BANJALUKA - Venecijanska komisija još nije primila zahtjev za mišljenje povodom izmjena Izbornog zakona BiH, niti u ovoj fazi planira iznositi vlastita mišljenja, potvrdio je "Nezavisnim" u petak Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope u Strazburu.

Čolak: Ulazimo u veliku krizu sa nesagledivim posljedicama

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) rekao je da izbori ne mogu biti raspisani po pravilima kojih zapravo nema kada je u pitanju popunjavanje federalnog Doma naroda, budući da su ta pravila proglašena neustavnim, a potom stavljena van snage.

Čolak: Moje prisustvo govori da Hrvati ne bojkotuju sjednicu

SARAJEVO – Nakon što je sjednica doma naroda BiH prekinuta zbog nedostatka kvoruma, Bariša Čolak (HDZBiH), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, kazao je da sa sigurnošću može reći za dva izaslanika zbog čega nisu došli na današnju sjednicu.

Čolak: Što prije promijeniti Izborni zakon ili slijedi kriza

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak rekao da je Izborni zakon neophodno promijeniti što prije, a najkasnije do raspisivanja izbora, jer u njemu ne postoje dvije bitne odredbe na osnovu kojih se vrši popuna u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), a bez kojeg nije moguće formirati ni Dom naroda na nivou BiH.

Čolak nije optimista da će biti usvojene izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je da još uvijek očekuje da je moguće u preostalom vremenu napraviti izmjene Izbornog zakona BiH.

Ljubić: Bez izmjene Izbornog zakona nema formiranja vlasti u BiH i FBiH

MOSTAR - Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić upozorio je danas da bez izmjena Izbornog zakona BiH izbori mogu biti održani, ali neće biti formirana nova vlast na nivou BiH, FBiH i kantona.

Čolak najavio novu strategiju za procesuiranje ratnih zločin

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak izjavio je danas u Sarajevu da je u završnoj fazi izrada nove strategije za procesuiranje ratnih zločina u BiH.

Čolak: 'Tuđmanova politika' izgovor za velikobošnjačku politiku

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak izjavio je da su optužbe da HDZ dijeli BiH i da vodi "Tuđmanovu politiku" samo izgovor za drugu politiku - velikobošnjačku.

Najčitanije