Beč

Trijumf vinarije Vukoje na najvećem ocjenjivanju AWC u Beču

Na prije par dana završenom najvećem zvanično priznatom vinskom takmičenju na svijetu, AWC Vienna čiju je organizaciju u svrhu dodjeljivanja nagrada odobrila Evropska Unija, vina vinarije „Podrumi Vukoje 1982“ osvojili su 16 velikih priznanja, zlatnih i srebrenih medalja kao i pečata kvaliteta.

Vojnik na straži ubio kolegu

BEČ - U bečkoj kasarni "Erćercog Albreht", jedan vojnik je ubio kolegu regruta hicem u glavu.

Srpski navijači okupirali Beč

Fudbaleri Srbije od 20:45 sati u Beču igraju kvalifikacionu utakmicu za svjetsko prvenstvo protiv Austrije, a na tribinama ć imati veliku podršku navijača.

Vulin u Beču: Srbija nikad nije bila agresor

BEČ - Ministаr odbrаne Srbije Aleksаndаr Vulin je nа Centrаlnom groblju u Beču položio vjenаc nа Spomenik borcimа protiv fаšizmа i rekao da Srbijа nikаdа u svojoj istoriji nije bilа аgresor i nemа rаzlogа dа se stidi svoje prošlosti.

Beč na putu da postane digitalni glavni grad Evrope

Austrijska metropola, Beč, na putu je da, pored toga što je već glavni grad u oblasti kulture, postane digitalna prestonica Evrope.

Tuča u Beču: Avganistanac nožem ubio mladića iz Srbije

BEČ - U Bečkom okrugu Otakring u tuči sa grupom Avganistanaca i Čečena smrtno je stradao dvadesetjednogodišnji državljanin Srbije, a teško ranjen godinu dana stariji mladić iz Bugarske.

Kompanija "M:tel Austrija": "Teslin vremeplov" oduševio Beč

BEČ - U čast velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, kompanija "M:tel Austrija", kao dio grupe "Telekom Srbija", tokom vikenda organizovala je besplatnu projekciju "Teslinog vremeplova" u Beču.

Državljani BiH, Srbije i Hrvatske se potukli u bečkom kafiću

BEČ - Državljani Hrvatske, BiH i Srbije ovog su vikenda u Beču izazvali ozbiljan incident. Grupa od deset ljudi potukla se u jednom kafiću u kojem su inače rodvni gosti.

Dodik i Gudenus: Radikalni islam veliki bezbjednosni izazov

BEČ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i zamjenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus konstatovali su na sastanku u Beču da su evropske hrišćanske vrijednosti ugrožene i da se Evropa, a posebno Srpska, suočavaju sa ogromnim bezbjednosnim izazovom u vidu radikalnog islama.

Dodik: Da nisam u Beču organizovao bih skup u Boriku, da opozicija vidi šta je plenum

BEČ - Da nisam poslom u Beču, SNSD bi organizovao skup u dvorani "Borik", pa da vidi opozicija šta je plenum i podrška, poručuje predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik iz glavnog grada Austrije.

Reklame

Najčitanije