Beč

Beč deveti put zaredom najbolji grad za život

Nigdje na svijetu se ne živi tako dobro kao u Beču, navodi se u izvještaju međunarodne konsultantske kompanije Mercer koja je austrijsku metropolu među 231 gradom u svijetu deveti put zaredom proglasila gradom s najboljim kvalitetom življenja.

Beč ima galeriju kojom nezavisno upravljaju umjetnici

Galerija "Secesija" u Beču jedinstven je izložbeni prostor za savremenu umjetnost i jedina galerija u Austriji koju nezavisno vode i kojom upravljaju umjetnici.

Platili šamanu 95.000 evra da očisti bolnicu od negativne energije

Austrijske sanitarne vlasti potpuno su zatečene, a mediji se odlično zabavljaju na račun ugovora vrijednog 95.000 evra koji je jedna velika bolnica u Beču potpisala sa "lovcem na štetne talase" kako bi "energetski pročistio" novosagrađenu bolničku zgradu.

U Beču sljedeće sedmice počinje proljetni festival bluza

Više od 300 muzičara predstaviće se u glavnom gradu Austrije na proljetnom festivalu bluza „Vienna Blues Spring Festival“, koji će biti održan od 20. marta do 30. aprila.

Novi incident u Beču: Avganistanac napao obezbjeđenja parlamenta

BEČ - Dan nakon napada nožem na vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana u Beču jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad - nešto poslije osam časova je jedan državljanin Avganistana napao pripadnika obezbjeđenja ispred austrijskog parlamenta.

Vojnik ubio naoružanog napadača u Beču

BEČ - Ispred ambasada i drugih diplomatskih objekata u Beču pojačane su mjere obezbjeđenja nakon što je ispred rezidencije ambasadora Irana vojnik pucao i ubio muškarca koji je ga je ubadao sječivom, objavila je danas austrijska policija, prenosi Rojters.

Napadač nožem došao u Austriju kao izbjeglica

BEČ - Avganistanac, koji je u srijedu uveče izbo tri člana jedne austrijske porodice i jednog Čečena u Beču, došao je u Austriju kao izbjeglica 2015. godine, tokom migrantske krize.

Napadač iz Beča Avganistanac, pojačano prisustvo policije

BEČ - Austrijska policija saopštila je danas da je pritvorila 23-godišnjeg Avganistanca osumnjičenog da je povezan sa napadima nožem u Beču u kojima je teško povrijeđeno četvoro ljudi.

Četvoro povrijeđeno u napadu nožem u Beču, objavljena slika napadača?

BEČ - Dvije žene i jedan muškarac povrijeđene su kada je na njih nasrnuo muškarac naoružan nožem u bečkom zabavnom parku Prater, navode tamošnji mediji pozivajući se na gradske vlasti.

Radojičić u Beču na konferenciji Svjetske banke o planu razvoja Banjaluke

BEČ - O strateškim planovima razvoja Banjaluke, o pripremi strategije razvoja grada, urbanističkog plana, akcionog plana zelenog grada, strategije kulture i drugim strateškim dokumentima, govorio je danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na konferenciji Svjetske banke u Beču.

Najčitanije