BiH

Tražili migrante - pronašli duvan

BRČKO - Gotovo nezapamćen slučaj pokušaja šverca zabilježili su graničari u Brčkom, koji su neprijavljen duvan pronašli u pežou na čak devet mjesta, od kojih je jedno - u otvoru ispod prednje tablice.

Zvizdić nije uvrstio akcize na dnevni red sjednice Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH neće na sutrašnjoj sjednici razmatrati izmjene i dopune seta zakona koji se odnose na uvođenje namjenskih akciza za izgradnju auto-puteva, zbog čega se ponovo odgađa ispunjavanje uslova iz Pisma namjere za nastavak aranžmana sa Međunrodnim monetarnim fondom (MMF).

Evakuisana zgrada u kojoj se treba održati samit EU

BRISEL - Zgrada "Evropa", predviđena za održavanje samita EU, evakuisana je danas po drugi put za nedjelju dana, nakon što je nekim ljudima pozlilo od hemijskih isparavanja.

I danas sunčano, temperatura do 26

BANJALUKA - Danas će u BiH prevladavati sunčano uz malo do umjereno naoblačenje. Vjetar slab južnog smjera.

Spriječiti povratnike s ratišta da isplate zatvor

SARAJEVO - Predstavnički dom parlamenta BiH naredne srijede trebalo bi da kroz izmjene postojećeg zakona istretira pitanje blagih kazni koje se izriču povratnicima sa sirijskog i drugih stranih ratišta, ukoliko ovo pitanje opet ne bude ispolitizirano.

Zvizdić i Zaev: Jača saradnja BiH i Makedonije

​SKOPLJE - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i makedonski premijer Zoran Zaev dogovorili su na današnjem sastanku u Skoplju jačanje ekonomske saradnje između BiH i Makedonije.

Fudbalerke BiH počele pripreme

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Vogošći i počela pripreme za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Kazahstanom.

17. Izbor najboljeg sportiste BiH: Mara Lakić Brčaninović predsjednica žirija

Mara Lakić Brčaninović, jedna od najboljih koraškašica ex-YU košarke, Evrope i svijeta svih vremena predsjedavaće žirijem 17. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Bandić: Zapošljavanje mladih izazov za tržište rada

SARAJEVO - Zapošljavanje mladih, kao jedne od ugroženih grupa na tržištu rada, predstavlja izazov za sva regionalna i nacionalna tržišta rada, rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić na otvaranju dvodnevne međunarodne konferencije "Program Garancija za mlade kao prevencija nezaposlenosti mladih".

Šarović: U BiH se komplikuje i oko jednostavnog pitanja

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina može izvući brojne koristi iz potpisanog Ugovora o Transportnoj zajednici između BiH i Evropske unije, ali samo ako budemo pametni u šta ozbiljno sumnjam nakon blamaže koju smo oko tog pitanja priredili u BiH, rekao je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Reklame

Najčitanije