BiH

Izetbegović: Dodik cijepa BiH, Vučić promjenio retoriku

Milorad Dodik od početka pokušava "pocijepati“ BiH i postao je glavni remetilački faktor, Aleksandar Vučić je promijenio retoriku i to neće destabilizovati BiH, rekao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i dodao da neće biti otcijepljenja ni jednog dijela BiH, sva mjesta pokolja, ostaće zauvijek u teritoriji BiH.

Fudbaleri BiH protiv Bugarske upisali minimalnu pobjedu

​Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici na "Ludogorets Areni" u Razgradu slavila protiv selekcije Bugarske s minimalnih 1:0.

Čović: Bošnjačke stranke žele Hrvatima ponovo da izaberu člana Predsjedništva

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da bošnjačke političke stranke ne odustaju od toga da zadrže status kvo i biraju Hrvatima člana Predsjedništva i članove domova naroda.

Dokument Predsjedništva pun pravopisnih grešaka

SARAJEVO - Stručne službe Predsjedništva BiH objavile su na veb-sajtu kolektivnog šefa države neuređenu verziju iznimno važnog dokumenta "Strategija vanjske politike BiH 2018 - 2023. godina", koja ima pravopisne greške i tehnički je neuređen.

Krivični zakon u pravnom vakuumu, ugroženo stotine istraga

SARAJEVO - Ukoliko Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme ne uputi u parlamentarnu proceduru izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, nastaće pravni vakuum s obzirom na to da su pojedine odredbe ovog zakona proglašene neustavnim, a vlasti u roku od šest mjeseci, koji im je dao Ustavni sud BiH, nisu uspjele usaglasiti ove izmjene.

Tužilaštvo zadovoljno sa tri godine zatvora za terorizam?!

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da je zadovoljno odlukom trećestepenog vijeća Suda BiH kojom je Osmanu Abdulazizu Kekiću potvrđena osuđujuća presuda za pridruživanje terorističkim organizacijama i pooštrena kazna zatvora sa dvije na tri godine.

Ferguson: Previše se govori o otcjepljenju i stvaranju novih entiteta, ništa od toga

SARAJEVO - Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson izjavio je da bi nova međunarodna konferencija o BiH bila ozbiljan retrogradan korak, te da "BiH mora da pokaže da je funkcionalna ako želi u NATO i EU".

Fudbaleri BiH igraju protiv Bugarske: Rađanje novih "zmajeva"

Sa novim selektorom, novom vizijom igre, nekoliko mladih igrača, najbolja fudbalska reprezentacija večeras će u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske krenuti u novi ciklus, koji u konačnici treba da rezultira plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Više teretnih vozila blokiralo magistralni put Tomislavgrad-Posušje

TOMISLAVGRAD - Zbog jakog vjetra i snježne vijavice od 15 sati traje blokada prometa na magistrali koja povezuje Tomislavgrad i Posušje.

BiH može u treći šešir

Žrijeb kvalifikacija za rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine u Norveškoj, Austriji i Švedskoj biće održan 12. aprila u Trondhajmu.

Najčitanije