BiH

Košarac: Kolegij Predstavničkog doma nema podršku SNSD-a

SARAJEVO - Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu BiH rekao je danas da Kolegij Predstavničkog doma od prvog dana nema podršku SNSD-a koji nije ni učestvovao u izboru njegove ovakve strukture.

Krišto: Usvajanjem Zakona o akcizama nije urušena demokratija

SARAJEVO - Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazala je danas novinarima u Sarajevu da jutrošnjim usvajanjem seta Zakona o akcizama nije urušena demokratija u ovom domu, kako to spočitavaju protivnici ovog zakona.

Vigemark: Usvajanje akciza put za više privatnih, javnih i direktnih stranih ulaganja

SARAJEVO - Šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH, Lars-Gunar Vigemark kazao je danas da je usvajanje seta Zakona o akcizama važna odluka zbog finansiranja investicija u infrastrukturu, prije svega autoputeve i ceste.

Kormak: Usvajanje Zakona o akcizama težak, ali pozitivan korak naprijed

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Morin Kormak, ocijenila je pozitivnim usvajanje Zakona akcizama na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kazavši da je to Zakon koji će "osloboditi" značajnu podršku za infrastrukturni napredak BiH, odnosno da će osloboditi sredstva iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i ostalih institucija.

Okončana sjednica Predstavničkog doma, prihvaćen prijedlog izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je završena, a naredna 55. koja je trebala biti održana danas pomjerena je za četvrtak, 21. decembar.

Republika Srpska ne da poštu na državni nivo

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH zadužio je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH da do kraja februara pripremi i dostavi tekst Nacrta zakona o poštanskim uslugama BiH, međutim od usvajanja tog zakona neće biti ništa s obzirom na to da u Republici Srpskoj kažu da se radi o klasičnom prenosu nadležnosti.

Akcize usvojene u cik zore

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojili su jutros iza 4 sata set zakona o akcizama, kojim se za 0,15 feninga povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

BiH lider u regionu po brzini rasta izvoza

SARAJEVO, BANJALUKA - Prehrambeni proizvodi i namještaj najzaslužniji su što je BiH među državama regiona u prvih deset mjeseci ove godine zabilježila najbrži rast izvoza.

Džaferović: Sramota je vrijeđati predstavnike međunarodne zajednice koji žele pomoći

SARAJEVO - Šefik Džaferović (SDA), dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovio je danas u izjavi novinarima da su tačke dnevnog reda koje se odnose na akcize obavezne tačke i nije ih moguće skinuti s dnevnog reda.

Pandurević: Neki odu kod Vigemarka na kolač i mijenjaju mišljenje

SARAJEVO – Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu kazala je novinarima u Sarajevu da je ovo što se dešava u parlamentu sramota "i to za ljude koji su u sali, a koji su se prodali za jedan kolač kod Vigemarka".

Reklame

Najčitanije