Blizanci

Ubijaju blizance jer vjeruju da su "demoni koji im piju krv na spavanju"

U skloništu u Abuju, glavnom gradu Nigerije, nalazi se više od 100 beba, od kojih je većina bolesna i neuhranjena. Djeca su spašena iz najudaljenije regije Nigerije gdje blizance smatraju 'demonima'.

Blizanci privedeni zbog napada na policajce

BRATUNAC - Braća blizanci Milisav i Miroslav Lukić (37) iz Bratunca pušteni su danas na slobodu nakon što su u petak privedeni jer su verbalno i fizički napali dvojicu policajca, koji su zbog toga zatražili ljekarsku pomoć.

Pet parova blizanaca dijele istu učionicu u vrtiću

Među mališanima koji se u vrtiću u mjestu Darende, nedaleko od turskog grada Malatya, pripremaju za osnovnu školu, u istoj grupi nalazi se pet parova blizanaca.

NASA-ina studija na blizancima šokirala naučnike

Tokom 2015. i 2016., NASA je sprovela jedinstven eksperiment na paru blizanaca, u kojem su jednog motrili dok je bio u svemiru, a drugog na Zemlji.

Kluni tuži paparace zbog slikanja njegovih blizanaca

Američki glumac i reditelj Džordž Kluni bijesan je na magazin Voasi jer je objavio fotografije njegove djece - blizanaca, te je najavio tužbu protiv francuskog magazina.

Ruski ljekari razdvojili sijamske bliznakinje za manje od pola sata

MOSKVA - Moskovski neurohirurzi izveli su za manje od pola sata složenu operaciju razdvajanja dvije sijamske bliznakinje, koje su bile spojene glavom.

Bijonse rodila blizance

Svjetski poznat par Bijonse i njen suprug Džej Z dobili su blizance u subotu naveče, piše list US Weekly pozivajući se na izvor blizak slavnom paru.

Najčitanije