Bombardovanje

General NATO: Bombardovanje SRJ bio eksperiment

BEOGRAD - Bombardovanje SRJ bilo je eksperimentalni rat NATO-a, kaže penzionisani italijanski general NATO i vojni diplomata Bjađo di Gracija, koji pravi paralelu između tog bombardovanja i bacanja atomske bombe na Nagasaki.

Koalicija ponovo bombardovala Asadove snage

Koalicija koju predvode SAD izvela je novi napad na provladine snage u gradu Tanfu u Siriji i oborila bespilotnu letjelicu, saopštio je portparol koalicije Rajan Dilon.

Srbija sprema tužbu protiv učesnika u agresiji na SR Jugoslaviju

BEOGRAD - Advokat Srđan Aleksić, koji će predvoditi pravni tim za sačinjavanje tužbe protiv NATO-a za materijalnu i nematerijalnu štetu nanesenu građanima tokom bombardovanja SR Jugoslavije, rekao je da će tužba biti podnesena protiv 20 zemalja članica, koje su posredno ili neposredno učestvovale u agresiji.

Koalicija ponovo bombardovala sirijske snage, Rusi tvrde da štite ID

Koalicija na čelu sa SAD je ponovo bombardovala sirijsku vojsku u jugoistočnom dijelu provincije Homs, uništivši veliki broj oklopnih vozila koja napreduju prema Al-Tanfu.

Pentagon potvrdio da je američka bomba prouzrokovala smrt više od 100 civila

VAŠINGTON - Istraga Pentagona utvrdila je da je više od 100 civila poginulo kada su Sjedinjene Američke Države u martu bacile bombu na zgradu u Mosulu, prepunu eksplozivnih materija koje su tamo postavili džihadisti Islamske države.

Ukrajinska vojska bombardovala Lugansk i Donjeck

KIJEV - Ukrajinska vojska prekršila je primirje 48 puta u posljednja 24 časa, saopšteno je iz ministarstava odbrane samoproglašenih Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.

Tramp pred sudom zbog bombardovanja Sirije?

VAŠINGTON - Organizacija "Protekt demokrasi“ obratila se sudu sa zahtjevom da se razjasni čime se rukovodila administracija američkog predsjednika Donalda Trampa prilikom odlučivanja da se Sirija napadne krstarećim raketama, piše "Njujork tajms“.

Srpski stručnjaci traže da se prikupe dokazi za tužbu protiv NATO

BEOGRAD - Grupa stručnjaka uputila je zahtjev Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije da bude formirana nezavisna komisija za utvrđivanje posljedica bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, pišu beogradske "Večernje novosti".

Eskalacija sukoba: Izraelci bombardovali Siriju

TEL AVIV - Izrael je raketirao mjesto u blizini Međunarodnog aerodroma u Damasku, izjavio je izvor iz sirijske vojske za lokalne medije.

Ivanka: Nisam tražila od oca da bombarduje Siriju

VA{INGTON - Kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa, Ivanka, izjavila je da medijska saopštenja o njenoj ulozi u odluci Vašingtona da izvede raketni napad na Siriju nisu istinita.

Reklame

Najčitanije