Burka

Holandija zabranila burke u školama, bolnicama, institucijama

AMSTERDAM - Gornji dom holandskog parlamenta danas je usvojio zakon kojim se zabranjuje nošenja velova koji pokrivaju lice u javnim zgradama poput škola, vladinih kancelarija i bolnica, prenosi Rojters.

Burke i nikab zabranjeni u norveškim obrazovnim institucijama

OSLO - Norveški parlament zabranio je nošenja burki i nikaba u prostorijama obrazovnih institucija u toj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva za obrazovanje i istraživanje.

Danci zabranili javno nošenje burke

KOPENHAGEN - Danska se pridružila grupi evropskih zemalja koje su zabranile nošenje odjeće koja pokriva lice, uključujući islamske velove poput burke i nikaba.

Nakon Austrije i Danske i Švajcarska zabranjuje burke?

BERN - Švajcarska valada saopštila je da će birači odlučiti da li će biti zabranjeno pokrivanje lica burkama ili hidžabima.

Nakon Austrije i Danska skida burke i hidžabe

Danska će postati sljedeća evropska država koja će zabraniti muslimankama nošenje burke i hidžaba u javnosti.

Danska se pridružuje zabrani pokrivanja lica

KOPENHAGEN - Danska će se pridružiti drugim evropskim zemljama koje su zabranile pokrivanje lica i nošenje nikaba i burki u javnosti.

Lider australijske desnice šokirala noseći burku u Senatu

KANBERA - Lider australijske ekstremno desničarske stranke "One Nation" Polin Hanson je nosila burku tokom sjednice nacionalnog Senata, javlja britanski javni servis BBC.

Zabrana nošenja burki u Austriji od 1. oktobra

BEČ - Novi austrijski zakon koji je u petak stupio na snagu zabranjuje nošenje burki na javnim mjestima od 1. oktobra.

Britanska partija traži zabranu burki jer izazivaju nedostatak vitamina D

U nedavno objavljenom izbornom manifestu britanska Nezavisna partija (UKIP) izjasnila se protiv burke kreativnim argumentom: potpuno pokrivanje tijela može da izazove nedostatak vitamina D, jer odjeća sprečava "unos važnog vitamina D koja se dobija putem sunčeve svjetlosti“.

Austrija zabranila nošenje burki

BEČ- Austrijski parlament donio je zakon kojim je zabranjeno nošenje burki, odnosno odjeće koja potpuno prekriva lice muslimanki.

Najčitanije