Crna Gora

Crna Gora odlikuje Bajdena i Mekejna

PODGORICA - Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović uručiće sljedeće nedjelje odlikovanja bivšem američkom potpredsjedniku Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru, zbog, kako je navedeno, „doprinosa promociji crnogorskih interesa i snaženju međudržavnih odnosa, te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore“.

Rusi u Crnoj Gori dnevno troše 104 evra

PODGORICA - Turisti iz Rusije su među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor.

Lider DF-a Milan Knežević mora u zatvor

PODGORICA - Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić odbio je kao neosnovanu žalbu branioca osuđenog lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, na rješenje predsjednika Osnovnog suda u Podgorici.

NATO neće testirati crnogorsku vojsku

PODGORICA - NATO ove godine neće testirati sposobnosti crnogorske vojske, jer njeni pripadnici u godišnjim planovima nisu dodijeljeni snagama Alijanse za gotovost, saopšteno je „Pobjedi“ iz te vojne organizacije.

'Zmajevi' protiv Crnogoraca

Najbolja fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. maja odigraće prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore.

Kuvarima sezoncima u Crnoj Gori plata i do 1.200 evra

PODGORICA - Tokom ljetnje sezone hotelska grupa "Karisma hotels Adrijatik", koja posluje u visokokategorisanom turističkom objektu "Ruža vjetrova", zaposliće 50 radnika uglavnom na šest meseci.

Ždralovi se na putu iz Afrike zaustavili u Crnoj Gori

Neuobičajeni vremenski uslovi natjerali su ždralove da svoj put sa sjevera Afrike na kratko zaustave u Crnoj Gori, iako su im prva pogodna odmarališta kraška polja u Bosni i Hercegovini (BiH), saopštio je Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Junker: Sudbina Crne Gore u EU

PODGORICA - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da će trenutak ulaska Crne Gore u EU zavisiti od rezultata reformi u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i poštovanja nezavisnosti medija.

Jauković ostavio oproštajno pismo prije napada na Ambasadu SAD

PODGORICA - Crnogorska policija pronašla je oproštajno pismo prilikom pretresa stana Dalibora Jaukovića, koji je bacio bombu na američku Ambasadu u Podgorici, a potom se ubio.

MUP CG potvrdio: Dalibor Jauković bacio bombu na Ambasadu SAD

PODGORICA - Crnogorska policija je potvrdila da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković noćas poslije ponoći bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, javila je Televizija Crne Gore.

Najčitanije