Danska

U Danskoj ima više svinja nego stanovnika

Zvuči nevjerovatno ali tako je, Danska je jedina zemlja u EU gdje je više svinja nego stanovnika.

Danski gigant dobio ponudu da proda sve akcije

KOPENHAGEN - Danska telekomunikaciona kompanija TDC Grupa saopštila je da joj se obratio potencijalni ponuđač koji želi da kupi sve njene akcije.

Danski premijer: Nije fer da udomljavamo strane kriminalce

KOPENHAGEN - Nacionalni sudovi trebalo bi da budu u mogućnosti da mngo lakše protjeraju strane kriminalce, izjavio je danas danski premijer Lars Loke Rasmusen, prenosi Rojters.

Danski pronalazač prije ubistva vezao i mučio švedsku novinarku?

KOPENHAGEN - Danski pronalazač Peter Madsen je vezao i mučio švedsku novinarku Kim Val prije nego što ju je ili udavio ili joj prerezao grkljan, saopšteno je iz danskog tužilaštva.

Danska savladala aktuelnog šampiona Evrope

Rukometaši Danske savladali su Njemačku 26:25 (18.:16) u jednom od derbija i ključnih mečeva druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Danski biznismen optužen za ubistvo novinarke

KOPENHAGEN - Danski pronalazač Peter Madsen optužen je danas za ubistvo švedske novinarke Kim Vol tokom putovanja na njegovoj podmornici, koju je najvjerovatnije zadavio ili joj prerezao vrat, saopštilo je tužilaštvo.

Tužba za 1.004 osobe u Danskoj zbog dijeljenja snimka maloljetničkog seksa

KOPENHAGEN - Više od 1.000 mladih u Danskoj optuženo je za dijeljenje seksualnog eksplicitnog sadržaja koji uključuje dvije 15-godišnje osobe putem Facebook Messengera.

Diler ušao u policijsko auto misleći da je taksi

Neočekivano božićno iznenađenje doživio je diler droge u Kopenhagenu, kada je ušao na zadnje sjedište taksija sa 1.000 cigareta od marihuane, a onda shvatio da je greškom ušao u policijsko vozilo.

U Danskoj usvojen zakon o zabrani prolaska gasovoda

KOPENHAGEN - U Danskoj je usvojen zakon koji bi mogao da zabrani prolaz gasovoda "Sjeverni tok dva" kroz teritorijalne vode ove države.

Dankinja osuđena na 8 godina zatvora zbog terorizma

KOPENHAGEN - 17-godišnja djevojka iz danske osuđena je danas na osam godina zatvora zbog planiranja bombaških napada na dvije škole, od kojih je jedna jevrejska.

Najčitanije