Danska

Uhapšen Srbin u Danskoj, osumnjičen da je krao autobuse

KOPENHAGEN - Belgijski turistički autobus koji je nestao u Kopenhagenu u avgustu napokon je lociran, i to u blizini danskog grada Helsingera koji se nalazi 50 km od prestonice Kopenhagena.

Nakon Austrije i Danska skida burke i hidžabe

Danska će postati sljedeća evropska država koja će zabraniti muslimankama nošenje burke i hidžaba u javnosti.

Danska se pridružuje zabrani pokrivanja lica

KOPENHAGEN - Danska će se pridružiti drugim evropskim zemljama koje su zabranile pokrivanje lica i nošenje nikaba i burki u javnosti.

Napušteni svetionik koji će do 2030. nestati

Na sjeveru Danske još 1900. godine u promet je pušten svetionik Rubjerg Knude. Gorostas visok 23 metara smješten je na obali Sjevernog mora u Rubjergu, tačnije na litici Lønstrup koja se izdiže na 60 metara nadmorske visine.

U Danskoj uhapšen muškarac zbog slanja dronova i kamera IS

KOPENHAGEN - Sud u Danskoj odredio je pritvor muškarcu (28) zbog navodne isporuke dronova, komponenti za bespilotne letjelice i infracrvenih kamera takozvanoj Islamskoj državi u Siriji i Iraku, saopštila je danska policija.

Opozvan ambasador Srbije u Danskoj

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opozvao je Draganu Ivanović sa mjesta ambasadora Srbije u Danskoj, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Izbjeglica iz BiH pomaže pridošlicama u Danskoj

Almina Nikontović došla je u Dansku kada je imala svega 13 godina. Danas, ona je uspješni konsultant za naseljevanje u Frederikshavnu, gdje je kao izbjeglica s porodicom započela novi život.

Ubistvo švedske novinarke: Šta se zapravo dogodilo?

KOPENHAGEN - Ubistvo švedske novinarke Kim Vol, čije tijelo je bez glave, ruku i nogu pronađeno u blizini obale na ostrvu Amager, 50 kilometara od Kopenhagena, jedan je od najbizarnijih slučajeva ubistva posljednjih nekoliko godina.

Pobjegla od Talibana koji su joj ubili oca, pa srušila Njemačku u četvrtfinalu Eura

Fudbal često ispiše zanimljive životne priče. Jedna od takvih je priča Nadije Nadim, danske 29-godišnje napadačice koja je na Evropskom prvenstvu u nedjelju zabila za izjednačenje protiv Njemačke u četvrtfinalu i tako omogućila Danskoj da sruši najjaču ekipu na svijetu.

Krava povrijedila šest osoba na izložbi stoke

Razularena krava danas je, tokom izložbe stoke, povredila šest osoba, među kojima četvoro djece, saopštila je danska policija.

Reklame

Najčitanije