Demofest

Izložbom otpočela magija "Demofesta"

Izložbom "Muzika u očima Slobodana Rašića" danas je počeo program festivala demo bendova - 11. "Demofesta" u Banjaluci. Ova izložbena postavka će biti otvorena sva tri festivalska dana od 12.30 u Kamenoj kući tvrđave Kastel.

Jackova gitara za najboljeg gitaristu Demofesta.

Odbrojavanje do najvećeg takmičenja demo bendova u regiji, na banjalučkom Demo Festu odavno je počelo, pripreme i probe su u punom jeku, a banjalučka tvrđava Kastel spremna je za još jedan muzički spektakl.

Muzički dokumentarci stižu na "Demofest"

U sklopu ovogodišnjeg dnevnog programa 11. "Demofesta", koji će trajati od 19. do 21. jula, biće prikazani nagrađivani dokumentarni filmovi "Zarobljeno vreme" i "Charlatan Magnifique".

Demofest dodjeljuje nagradu "Đakac" u pomen na Davida Dragičevića

Kao pomen na smrtno stradalog Davida Dragičevića na Demofestu će se dodijeliti nagrada "Đakac" za najbolji tekst, poručeno je sa današnje pres-konferencije.

Poznata imena 30 demo bendova koji će se takmičiti na 11. Demofestu

Stručni žiri Demofesta odabrao je 30 demo bendova od prijavljenih 458, koji će se takmičiti od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, kada će biti održano 11. izdanja ovog festivala, pod generalnim pokroviteljstvom Nektar piva, powered by m:tel i podrškom kompanije Huawei te uz podršku Grada Banjaluka.

Rundek,"Tyger Lamb" i Marko Louis na "Demofestu"

BANJALUKA - Najveći regionalni festival demo bendova, banjalučki "Demofest", predstavio je nova velika imena koja će nastupiti na ovogodišnjem 11. izdanju festivala.

UNESCO podržava "Demofest"

Pokrovitelj ovogodišnjeg "Demofesta" će biti i UNESCO, najvažnija organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu.

"Demofest" objavio konkurs za takmičarske sastave

Banjalučki muzički festival "Demofest" danas je, 11. put, otvorio konkurs za sve demo bendova iz zemalja regiona.

"Demofest" nominovan za najbolji festival u Evropi

Muzički festivali "Demofest" i "Exit" nominovani su za najprestižnije festivalske nagrade "European Festival Awards" (EFA), i to u glavnoj kategoriji - za najbolje festivale u Evropi.

"Demofest" ponovo među najboljima

BANJALUKA - Banjalučki "Demofest", najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na "UK Festival Awards" listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji "Best Overseas Festival", odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Najčitanije