Denis Zvizdić

Zvizdić nije uvrstio akcize na dnevni red sjednice Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH neće na sutrašnjoj sjednici razmatrati izmjene i dopune seta zakona koji se odnose na uvođenje namjenskih akciza za izgradnju auto-puteva, zbog čega se ponovo odgađa ispunjavanje uslova iz Pisma namjere za nastavak aranžmana sa Međunrodnim monetarnim fondom (MMF).

Zvizdić i Zaev: Jača saradnja BiH i Makedonije

​SKOPLJE - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i makedonski premijer Zoran Zaev dogovorili su na današnjem sastanku u Skoplju jačanje ekonomske saradnje između BiH i Makedonije.

Zvizdić šalje korigovani Prijedlog zakona o akcizama

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u narednim danima uputiće korigovani Prijedlog zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate UO UIO BiH.

Zvizdić: Verificirali smo oko 50 odsto odgovora iz Upitnika

SARAJEVO - U posljednjih nekoliko mjeseci sva tijela u okviru Mehanizma koordinaije funkcionišu u skladu sa predviđenim procedurama, nakon određenog perioda blokade, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Podrška Slovenije evropskim i NATO integracijama BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić primio je u Sarajevu u nastupnu posjetu slovenačkog ambasadora u BiH Zoricu Bukinac, koja mu je prenijela da Slovenija podržava proces evropskih i NATO integracija BiH.

Tegeltija: Nije mi jasno zašto se Zvizdić protivi zakonu o akcizama

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da mu nije jasno zašto predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić nije podržao tekst prijedloga zakona o akcizama na gorivo koji je danas usvojio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO), iako je taj prijedlog ranije branio u oba doma parlamenta BiH.

Zvizdić: Jasno definisati namjenu sredstava u tekstu zakona o akcizama

ZENICA - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je priča o zakonu o akcizama vrlo jednostavna ideja koja je bazirana na novom investicionom ciklusu i izgradnji autocesta i cesta.

Slab učinak Savjeta ministara: Nigdje zakona, samo deklaracije i izvještaji

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH, na čijem je čelu Denis Zvizdić, na posljednjih desetak sjednica razmatrao je tek dva ili tri zakona, a dnevni red uglavnom se svodi na priču o informacijama, deklaracijama, memorandumima i izvještajima, što prema mišljenju stručnjaka, dovoljno govori o (ne)radu i odnosima koji vladaju u toj instituciji.

Zvizdić: Set zakona o akcizama će biti vraćen u proceduru

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je nadu da će snaga stručnih argumenata i benefita koje će dobiti BiH, ovaj put biti jača od partikularnih interesa kada je u pitanju set zakona o akcizama koje predviđaju povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga.

Dom naroda BiH o učinku Savjeta ministara: Tijesna većina za rad Zvizdićevog kabineta

SARAJEVO - Delegati u Domu naroda BiH sutra će raspravljati o izvještaju o radu Vijeća ministara za prošlu godinu, a kako stvari stoje, u ovom domu će proći tijesnom većinom.

Reklame

Najčitanije