Denis Zvizdić

Zvizdić: Izetbegovićev svojim istupom zaštitio suverenitet BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću na jučerašnjoj reakciji tokom govora članova Predsjedništva u Beogradu.

Papa Franjo pružio podršku BiH na putu ka EU

VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo rekao je danas da BiH treba da ide putem dijaloga i stvaranja kompromisa na dobrobit svih naroda koji u njoj žive, te poručio da Vatikan podržava težnje BiH ka integraciji u EU.

Zvizdić: "Šestorku" moramo odvojiti od hrvatskog naroda

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da današnja presuda Haškog suda, kojom je utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog poduhvata, a čelnici paradržave Herceg-Bosne osuđeni na 111 godina zatvora, predstavlja predugo čekanu pravdu i djelomičnu satisfakciju za žrtve zločina.

Zvizdić u Budimpešti: BiH želi unaprijediti odnose s Kinom i zemljama srednje i istočne Evrope

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je izuzetno zanteresovana da još više unaprijedi postojeće bilateralne i ekonomske odnose sa NR Kinom, kao i zemljama srednje i istočne Evrope, izjavio je predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić na 6. Samitu 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope sa premijerom NR Kine (16+1), koji se danas održava u Budimpešti.

Zvizdić i Crnadak na samitu '16 plus jedan'

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvovaće danas i sutra na Šestom samitu 16 zvaničnika zemalja centralne i istočne Evrope sa premijerom Kine "16 plus jedan" u Budimpešti.

Zvizdić: Put ka evroatlantskim integracijama je onaj sa kojeg nećemo skrenuti

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, kazao je da je Bosna i Hercegovina tog dana obnovila svoju hiljadugodišnju državnost i ponovo postala samostalna država u kojoj, dogovorom njenih građana tada, a i danas, ravnopravno žive konstitutivni narodi i svi ostali dobronamjerni građani.

Savjet ministara usvojio budžet institucija BiH

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH usvojilo je danas jednoglasno dokument okvirnog budžeta BiH za period 2018 - 2020. godine, zatim ažurirani program javnih investicija BiH za period 2018-2020, kazao je danas novinarima u Sarajevu Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dodavši da su oba dokumenta ključna smjernica i podloga za usvajanje najvažnijeg dokumenta - budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018.godinu.

Zvizdić: Presuda Mladiću potvrda da se zločin nikome ne može isplatiti

SARAJEVO – Presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju vrhovnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću još je jedna potvrda da se ratni zločin nikada i nikome ne može isplatiti, ma koliko se zločinci skrivali i bježali od svoje odgovornosti, rekao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Uskoro zajednička sjednica Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i premijer Makedonije Zoran Zaev najavili su nakon sastanka u Sarajevu da će u narednih nekoliko mjeseci biti održana zajednička sjednica makedonske Vlade i Savjeta ministara, nakon koje se očekuje potpisivanje niza sporazuma.

Ne postoji ni jedan akt kojim je pokrenuto pitanje priznanja Kosova

SARAJEVO - Ne postoji nijedan akt u BiH kojim je pokrenuto pitanje priznanja Kosova da bi na bazi njega Srbija mogla na ovakav način reagovati, izjavio je u Sarajevu predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

Reklame

Najčitanije