Donald Tramp

Tramp želi ponovo da šalje čovjeka na Mjesec, a potom na Mars

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp želi da ponovo pošalje čovjeka na Mesec, a potom i na Mars, a u tom cilju će uputiti direktivu nacionalnoj kosmičkoj agenciji NASA.

Transrodne osobe mogu u vojsku SAD od 1. januara

VAŠINGTON - Okružni sudija u Vašingtonu Kolin Kolar-Koteli je donijela odluku da će transrodne osobe od 1. januara moći da se pridruže vojsci SAD i tako odbacila zahtjev administracije američkog predsjednika Donalda Trampa da se sprovede zabrana regrutovanja transrodnih osoba.

Čovjek iz sijenke koji stoji iza svake kontroverzne odluke Donalda Trampa

Zet američkog predsjednika Donalda Trampa, Džerad Kušner, uspješan je izdavač, investitor, a bavi se i nekretninama. Od kada je njegav tast pobijedio na izborima 2016.godine, postao je i viši savjetnik predsjednika SAD.

Netanjahu: Trampova odluka priznanje realnosti, drugi da slijede odluku

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je vrijeme za Palestince da priznaju jevrejsku državu i Jerusalim kao njenu prijestonicu.

Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu

BEJRUT - Ispred Ambasade SAD u Bejrutu propalestinski demonstranti okupili su se na protestu protiv odluke predsjednika SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Tramp: CNN - medij kojem se najmanje vjeruje

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je ponovo mrežu CNN koju je optužio za "perfidan" napad na njega u reportaži koja se ispostavila kao netačna.

Pjongjang: Pokvarena odluka Donalda Trampa

PJONGJANG - Sjeverna Koreja kritikovala je odluku Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela ocijenjujući da je ona "pokvarena", javila je agencija KCNA.

Bukurešt pozdravlja odluku Trampa

BUKUREŠT - Rumunski ministar spoljnih poslova Teodor Meleskanu pohvalio je odluku američkog predsjednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, javila je novinska agencija Medijafaks.

Tramp prozvao Klintona, Buša i Obamu zbog neispunjenja obećanja o Jerusalimu

Vašington - Američki predsjednik Donald Tramp u petak je objavio video snimak trojice svojih prethodnika - Bila Klintona, Džordž W. Buša i Baraka Obame - kako daju obećanja o Jerusalimu koja su kasnije iznevjerili.

Desetine Palestinaca povrijeđeno tokom protesta u Jerusalimu zbog Trampove odluke

JERUSALIM - Hiljade Palestinaca širom Zapadne obale i u Istočnom Jerusalimu protestovalo je danas protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela i premjesti ambasadu iz Tel Aviva, javlja agencija "Wafa".

Reklame

Najčitanije