Dragan ČAvić

Čavić: Radukić imenovan nezakonito

BANJALUKA - Dragan Čavić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP), rekao je da je skandalozno donošenje nezakonitih odluka, misleći na imenovanje Jove Radukića za vršioca dužnosti Službe za reviziju.

Čavić: Pozivam Dodika da održi referendum koji je izglasao

BANJALUKA- Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da vlast u Republici Srpskoj mora da održi referendum u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer o tome postoji usvojena odluka Narodne skupštine RS-a, ocijenivši da je licemjerno i cinično da se predsjednik RS-a Milorad Dodik krije iza opozicije, čije ga mišljenje i ne interesuje.

Opozicija poslala pismo Dodiku

BANJALUKA - Lideri opozicionih stranaka, Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović, (PDP), Dragan Čavić (NDP) i Milanko Mihajilica (SRS) uputili su danas pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku u kom su istakli da ne vide smisao njegovog poziva jer "često provodite neodgovornu državnu politiku".

Čavić predlaže Parodija za Šnjegotinog nasljednika

BANJALUKA – Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, predložio je vladajućoj većini u RS da zamole "svog projatelja (Valentina) Incka" da za glavnog revizora imenuje Franciska Parodija, rezidentnog predstavnik MMF-a u BiH.

Opozicija podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog glasnika RS

BANJALUKA - Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, Dragan Čavić, predsjednik NDP-a danas su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnijeli krivičnu prijavu protiv Dragana Veselinovića, direktora Službenog glasnika Republike Srpske zbog neobjavljivanja dvije odluke Narodne skupštine RS-a vezane za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Čavić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv nadležnih u Službenom glasniku RS

BANJALUKA - Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, najavio je da će sljedeće sedmice podnijeti krivičnu prijavu protiv nadležnih ljudi u Službenom glasniku RS zbog sprečavanja objavljivanja odluka Narodne skupštine RS.

Čavić o Dodikovoj odluci suspenzije referenduma: Miševi su izašli iz rupa

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da je opozicija u RS bila prinuđena da blokadom Narodne skupštine RS izdejstvuje vraćanje vlasti u ustavno-pravne okvire, pa i objavu odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, za koju je predsjednik RS Milorad Dodik danas najavio da će biti suspendovana, ako bude objavljena u “Službenom glasniku”.

Čavić: Lukač treba dati ostavku što prije

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da je opredjeljenje te stranke da se politička borba u RS vodi u Narodnoj skupštini, bez upotrebe sile, nasilja i bilo kakvog uništavanja imovine.

Opozicija jednoglasna: Ostavka ili smjena Lukača, ili nema rada parlamenta

BANJALUKA – Republika Srpska ne želi da živi u policijskoj državi jednog čovjeka i svih onih koji su spremni da u svakom koraku izvršavju njegove naloge.

Nakon blokade prekinuta sjednica, nastavak u srijedu

BANJA LUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da se sjednica parlamenta prekine i nastavi u srijedu.

Reklame

Najčitanije