Dragan Čović

Čović: Neophodna saradnja svih nivoa vlasti za dobijanje statusa kandidata

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je danas da je neophodna saradnja svih nivoa vlasti kako bi preostale obaveze bile ispunjene na vrijeme da bi BiH već početkom naredne godine dobila status kandidata za članstvo u EU.

Čović: U dvanaestom mjesecu aktivirat ćemo MAP

MOSTAR - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak radni sastanak s premijerom i članovima Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona na kojem se razgovaralo o opštem stanju u tom kantonu te o izvršenim i preostalim obavezama na putu ka dobivanju kandidatskog statusa BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Čović i Izetbegović sa Inckom: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Denisa Hernea i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Čović: Nema prepreka za ispunjavanje preduslova za kandidatski status

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu nakon sastanka s predstavnicima Parlamenta FBiH da nema nijedne prepreke za ispunjavanje preduvjeta za podnošenje zahtjeva za kandidatski status BiH za članstvo u Evropskoj uniji u ovoj godini.

Čović: BiH bi mogla dobiti kandidatski status za pristup EU u aprilu 2018.

TUZLA - Predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović danas je posjetio Tuzlu, a boravak u ovom gradu iskoristio je i za susret sa premijerom Tuzlanskog kantona (TK) Begom Gutićem.

Čović: Deklaracija o očuvanju interesa srpskog naroda dobrodošla

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Beogradu da je deklaracija o očuvanju interesa srpskog naroda dobrodošla i da se tako dugoročno mogu riješiti pitanja srpskog i uopšte sva tri naroda u BiH.

Čović: U BiH ne može da dominira samo jedan narod

BEOGRAD - Predsjedavajući Predstavništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Dragan Čović, izjavio je danas u Beogradu da BiH još nije zaživjela pravna država jer pravosudne institucije nisu nezavisne.

Čović na radnoj večeri kod Vučića

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je domaćin na radnoj večeri predsjedavajućem predsjedništva BiH Draganu Čoviću, koji boravi u radnoj posjeti Beogradu.

Čović: EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH i da je pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene.

Dodik i Čović u Banjaluci: Stranci od BiH stvorili trulu zemlju

BANJALUKA - Intervencionizam međunarodne zajednice stvorio je od BiH neuspješnu, trulu i propalu zemlju, koju možda može odblokirati jedino domaći dijalog bez učešća stranaca, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, nakon sastanka s Draganom Čovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Reklame

Najčitanije