Dragan Čović

SNSD i HDZ dogovorili usklađivanje stavova na svim nivoima

JAHORIN - Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u zemlji.

Bosić o sastanku Dodika i Čovića: Zajednički opstruišu procese koji vuku naprijed

SARAJEVO - Povodom današnjeg sastanka predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića, oglasio se i zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Dodik i Čović o političkoj situaciji u RS, BiH i regionu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Banjaluci sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Čović: Razgovori u Beogradu bili otvoreni i iskreni

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković da su današnji razgovori u Beogradu bili iskreni i otvoreni, istakavši da je sve manje otvorenih pitanja između dvije zemlje.

Dačić: Osmesi Vučića i Čovića sve pokazali o postupku Izetbegovića

BEOGRAD - Postupak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa ciljem sastanka, a to je unapređenje naših odnosa, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsjednika Srbije i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Brnabić: Izetbegović rekao da nikad nije dosadno

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sastanka sa delegacijom Predsjedništva BiH da je taj sastanak protekao u pozitivnoj atmosferi, a da je komentar bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića na njeno pitanje o atmosferi koja je pratila zajedničku pres-konferenciju članova Predsjedništva i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bio da "nikad nije dosadno".

Izetbegović "ispravlja" Vučića i Čovića

BEOGRAD - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović relativizovao je danas stav koji su novinarima iznijeli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović da će spoljna politika Sarajeva u vezi sa otvorenim unutrašnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.

U toku sastanak Vučića sa članovima Predsjedništva BiH

BEOGRAD - U Palati Srbija u toku je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova tročlanog Predsjedništva BiH - predsjedavajućeg Dragana Čovića i Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića.

Članovi Predsjedništva BiH na radnoj večeri sa Vučićem

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsjedništva BiH na radnoj večeri u Beogradu razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

Ivanić: Ne komentarišem Čovićevo pismo

SARAJEVO – Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, rekao je da ne komentariše pismo predsjedvajućeg Predsjedništva BiH Dragan Čovića NATO, jer predsjedavajući ima pravo da ih pošalje.

Reklame

Najčitanije