Dragan Čović

Nakon 15 godina usvojena Strategija spoljne politike BiH: Bezbjednost i stabilnost prioriteti

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na posljednjoj sjednici Strategiju spoljne politike Bosne i Hercegovine za period 2018-2023. godine.

Tuzla traži izvinjenje od Čovića

TUZLA - Gradska uprava Tuzla sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem na čelu u petak je zatražila izvinjenje od Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, i osudila njegovu izjavu "da u Tuzli nema Hrvata na čelnim pozicijama u javnom sektoru".

Samo Čović optimističan u vezi s Izbornim zakonom

SARAJEVO, NEUM - Iako je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH, najavio da bi u narednih deset dana moglo doći do dogovora u vezi s izmjenom Izbornog zakona BiH i da će u tom periodu morati biti ponuđena rješenja, čime bi se relaksirali odnosi u BiH, njegove kolege iz drugih stranka nisu tako optimistične.

Čović: Mora se napraviti organizacija BiH koja će biti jeftinija i funkcionalnija

NEUM - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da se mora napraviti organizacija BiH koja će biti mnogo racionalnija, efikansija i u osnovi jeftinija i funkcionalnija, ali da se do kraja uvaže elementi potrebne ravnopravnosti kao osnove.

Čović: Komšić se može kandidovati na izborima, ali će HDZ-ov kandidat pobijediti

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović komentarisao je večeras da li je spreman za megdan sa Željkom Komšićem na narednim izborima, te poručio da je "to daleko od bilo kakvih megdana" i da on govori o hrvatskom članu Predsjedništva kojeg će birati Hrvati kao konstitutivni narod.

Čović: Sa Dodikom imam korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je da s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ima ''korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos''.

Čović: BiH na evropskom putu može dostići Srbiju i Crnu Goru

ZAGREB - Bosna i Hercegovina bi mogla postati prva sljedeća članica EU ukoliko bude političke volje u zemlji za taj proces, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na predavanju "Hrvati Bosne i Hercegovine: nositelji europskih vrijednosti“ koje je održao u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

Ivancov: BiH uvijek može računati na Rusiju

SARAJEVO - Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov rekao je na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem da će Rusija uvijek pružiti podršku BiH, kao zemlji tri konstitutivna i ravnopravna naroda, te dva entiteta.

Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru nakon trilateralnog sastanka sa predstavnicima BiH i Hrvatske, da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

Grabar-Kitarović: Hrvatska će zagovarati evropski put i kandidaturu BiH

MOSTAR - Prošlo je šest godina od posljednje trilaterale na predsjedničkoj razini, istakla je hrvatska predsjednica Kolinda grabar-Kitarović, na pres konferenciji nakon trilateralnog sastanka u Mostaru.

Najčitanije