EU

Tramp kritikovao EU zbog rekordne novčane kazne Googleu

NJUJORK- Američki predsjednik Donald Tramp je kritikovao Evropsku uniju (EU) zbog toga što je kompaniji Google izrekla rekordnu novčanu kaznu u vrijednosti od 4,3 milijarde evra zbog, kako tvrde, "lišavanja rivala prilika za inovacije" kroz operativni sistem Android.

I bh. privreda na udaru zbog zaštitnih mjera EU: SSP jedini spas za čelik iz BiH

BANJALUKA - Metalska industrija u BiH od danas je izložena velikom pritisku, jer bi u budućem periodu moglo doći do pada proizvodnje, a samim tim i otpuštanja radnika, jer su u Evropskoj uniji od sada na snazi zaštitne mjere za tržište čelika.

Evropska komisija uvodi zaštitne mjere nakon američkih tarifa

BRISEL - Evropska komisija najavila je danas mjere zaštite nakon što su SAD uvele carinu na uvoz čelika.

Odgovori na Upitnik EK: Još 1.940 ljudi čeka na suđenja za ratne zločine

BANJALUKA - Pravosuđe BiH još nije riješilo 703 predmeta ratnih zločina, a na suđenja za ratne zločine čeka još 1.940 ljudi, navedeno je u odgovorima na upitnik Evropske komisije institucija BiH.

Japan i EU potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini: U BiH će japanska roba biti jeftinija?

BANJALUKA, BRISEL - EU i Japan potpisali su juče Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim će biti kreirana najveća zona slobodne trgovine na svijetu.

Amerika bez milosti prema EU: Počinje pritisak bez presedana

VAŠINGTON - SAD su odbacile zahtjev Evropske unije da se na neke od njenih ključnih firmi ne primjenjuju sankcije koje su Amerikanci uveli za kompanije koje posluju sa Iranom.

Britanski izvještaj: Zapadni Balkan će dostići standarde EU za 40 do 200 godina

BEOGRAD - Srbiji i ostalim državama zapadnog Balkana biće potrebno 50 ili 60 godina da dostignu životni standard EU, navodi se u izvještaju britanskog Komiteta za spoljne poslove, koji je objavljen uoči nedavnog Samita u Londonu.

Njemačka odgovorila na Trampovu poruku da je EU neprijatelj Amerike

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je za list „Funke“: „Kako bi se zadržalo naše partnerstvo sa SAD, moramo ga ispraviti“.

Salvini: Italija će primiti neke migrante

MILANO - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je sinoć da će Italija dozvoliti nekim od 450 migranata spasenih sa ribarskog broda u Sredozemlju da se iskrcaju na Siciliji.

Babiš: Nećemo nijednog migranta, to je put ka paklu

PRAG - Premijer Andrej Babiš rekao je da Češka nije spremna da prihvati bilo kog od 450 tražilaca azila koji su spaseni iz broda u Sredozemlju.

Najčitanije