EU

Kurc: Austrija neće protjerati ruske diplomate

BRISEL -Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je danas da, u vezi sa trovanjem bivšeg dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, Austrija neće protjerati ruske diplomate.

Brisel ima velika očekivanja od samita EU - zapadni Balkan

BRISEL - Samit EU-zapadni Balkan, 17. maja u Sofiji, trebalo bi da se fokusira na potvrđivanje evropske perspektive regiona.

Lavrov: Moskva i dalje ne vidi dokaze u slučaju "Skripalj"

HANOJ - Moskva i dalje ne vidi činjenice koje dokazuju njenu ulogu u trovanju ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Brisel povlači svog ambasadora u Moskvi

BRISEL - Evropska unija povukla je svog ambasadora u Moskvi nakon što su se lideri saglasili da je "veoma izvjesno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom u engleskom gradu Solsberiju.

Lideri EU osuđuju Tursku zbog blokade kiparskog gasa

BRISEL - Lideri Evropske unije osuđuju nastojanja Turske da spriječi eksploataciju prirodnog gasa kod Kipra u istočnom Mediteranu, navodi se u saopštenju koje će tokom dana biti objavljeno.

EU Googleu i Facebooku uvodi poreze do 6 milijardi evra

Evropska komisija smatra da današnji poreski sistem ne reflektuje činjenicu da je današnja ekonomija digitalna, te se ima u planu predlaganje niz mjera i zakona prema kojima bi tehnološki giganti poput Googlea i Facebooka morali da plate do 6.2 milijardi evra.

Njemački farmaceutski div kupuje Monsanto

Njemački konglomerat Bayer dobio je zeleno svjetlo Evropske unije za kupovinu američkog proizvođača sjemenja i pesticida Monsanta u najnovijoj krupnoj transakciji koja će iz temelja promijeniti agrohemijsku industriju.

EU: Bez napretka u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine

BRISEL - U novoj rundi pregovora Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu nije ostvaren dalji napredak, saopštila je danas Evropska komisija i pozvala dvije strane da pojačaju napore za primjenu dogovorenog.

Rama: Srbiji treba magija da prije nas uđe u EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je da "Srbija neće postati članica EU prije Albanije", ocjenjujući da je Beogradu "potrebno da se desi neka magija", pri čemu je uvjeren da se to "neće desiti".

Mogerini: Vrata EU otvorena za Kosovo

PRIŠTINA - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je da je Kosovo dio strategije EU o Zapadnom Balkanu i da je sve što je predviđeno za druge moguće i za Kosovo, ali da je potrebno ispuniti određene uslove, uključujući dijalog sa Beogradom.

Najčitanije