EU

Delegacija EU: Budućnost BiH grade oni koji donose teške odluke

SARAJEVO - EU čvrsto vjeruje da je potrebno da zvaničnici u BiH donesu tešku odluku i usvoje set zakona o akcizama koji će donijeti dugoročne rezultate poput novih auto-puteva, unapređenja lokalnih puteva, izvoza, rasta i radnih mjesta kako se BiH bude kretala na svom evropskom putu, saopšteno je danas iz Delegacije EU u BiH.

DW: "Novi Šengen" – žilet-žica se seli ka BiH i Srbiji?

BRISEL - Evropski parlament ponovo raspravlja o širenju Šengena, prostora Evropske unije bez kontrola na unutrašnjim granicama.

EP odbio zabranu kebaba

BRISEL - Evropski parlament danas nije izglasao zabranu kebaba, jer prigovor na korišćenje fosfata u kebabu nije skupio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad.

Hrvatska rekorder EU, uz rame Bugarima

ZAGREB - Hrvatska je uz Estoniju, Maltu i Bugarsku među zemljama Evropske unije koje su u trećem tromjesečju zabilježile najveći rast zaposlenosti na tromjesečnom nivou.

Podrška Slovačke BiH na putu ka EU i NATO

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke u BiH Martina Kaču, koji je istakao da će Slovačka nastaviti da podržava put BiH prema EU i NATO.

DW: Širenje Šengena i posljedice po susjedne zemlje

BERLIN - Evropski parlament ponovo raspravlja o širenju Šengena, prostora Evropske unije bez kontrola na unutrašnjim granicama. Tome teži i Hrvatska. Kakve bi to posljedice imalo po nju, ali i po susjedne zemlje?

"Amnesti Internešnel" optužuje zemlje EU da su saučesnice u zločinu

LONDON - Zemlje članice EU su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešnel" u izvještaju.

DW: Pravedna strategija za Zapadni Balkan?

BERLIN - Crna Gora i Srbija otvorile su po dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU. One su po tome lideri u regionu kada je riječ o evrointegracijama. Kako to utiče na ostale zemlje Zapadnog Balkana?

EU pooštrava rezoluciju o Brexitu nakon Dejvisove izjave

BRISEL - Preostalih 27 država članica Evropske unije "pojačale" su retoriku predložene rezolucije o Brexitu za ovonedeljni samit Evropskog savjeta, kao odgovor na komentare britanskog ministra za Brexita, Dejvida Dejvisa.

Srbija otvorila dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

BRISEL - Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Brisleu otvorila dva nova poglavlja u svojim pristupnim pregovorima.

Reklame

Najčitanije