EU

Preduzećima i opštinama u BiH dodijeljen prvi od planiranih trinaest miliona evra

BANJALUKA - Evropska unija i Ministarstvo za razvoj Njemačke dodijelili su u Banjaluci 13 sertifikata u vrijednosti od milion evra bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti i inovativnosti malih lokalnih zajednica i preduzeća.

Evakuisana zgrada u kojoj se treba održati samit EU

BRISEL - Zgrada "Evropa", predviđena za održavanje samita EU, evakuisana je danas po drugi put za nedjelju dana, nakon što je nekim ljudima pozlilo od hemijskih isparavanja.

EU mora da "živne", a Tusk ima plan kako da to postigne

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk predložio ambiciozni program koji predviđa održavanje 13 samita za dvije godine u cilju oživljavanja EU nakon Bregzita.

Čović: BiH bi mogla dobiti kandidatski status za pristup EU u aprilu 2018.

TUZLA - Predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović danas je posjetio Tuzlu, a boravak u ovom gradu iskoristio je i za susret sa premijerom Tuzlanskog kantona (TK) Begom Gutićem.

EU uvela nove sankcije Sjevernoj Koreji

LUKSEMBURG - Evropska unija uvela je danas nove sankcije Sjevernoj Koreji, u okviru napora međunarodne zajednice da kazni tu zemlju zbog njenih programa nuklearnog i balističkog naooružanja, prenosi AFP.

Savjet EU: Razdorna retorika i rani početak izborne kampanje koče reforme u BIH

SARAJEVO - Savjet Evropske unije (EU) usvojio je zaključke o Bosni i Hercegovini u kojima, između ostalog, to tijelo ponovo ističe svoju nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje.

Vučić: Za Srbiju EU glavni posrednik u dijalogu sa Prištinom

BEOGRAD - Realno je da sa prijedlogom za Kosovo i Metohiju izađemo u martu sljedeće godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okončana prva faza razgovora o Brexitu

LONDON - Prva faza razgovora o Brexitu je okončana i trenutno nisu planirane nove runde razgovora između britanskih i evropskih zvaničnika uprkos nesuglasicama oko ključnih pitanja, piše britanski dnevnik "Indipendent".

Berlin: Trampova odluka Evropi približava opasnost od rata

BERLIN - Odluka američkog predsjednika Donalda Trampa da ne potvrdi nuklearni sporazum sa Iranom mogao bi opasnost od rata približiti Evropi, upozorio je njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Tači ponovo "raspalio" po EU: Prema Kosovu diskriminatorski i sramotno

BERLIN - Kosovski predsjednik Hašim Tači ne prestaje da kritikuje EU za koju tvrdi da se prema Kosovu ponaša sramotno i diskriminatorski, što drastično mora da se mijenja, te ponovio da će se u završnu fazu dijaloga Beograda i Prištine uključiti i SAD.

Reklame

Najčitanije