Evropska Unija

Mliječni proizvodi postaće luksuz kad Britanija napusti EU

Svakodnevni proizvodi poput maslaca, jogurta i sira postaće pravi luksuz nakon što Velika Britanija napusti Evropsku uniju, piše Guardian.

Odgovori na Upitnik EK: Još 1.940 ljudi čeka na suđenja za ratne zločine

BANJALUKA - Pravosuđe BiH još nije riješilo 703 predmeta ratnih zločina, a na suđenja za ratne zločine čeka još 1.940 ljudi, navedeno je u odgovorima na upitnik Evropske komisije institucija BiH.

Japan i EU potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini: U BiH će japanska roba biti jeftinija?

BANJALUKA, BRISEL - EU i Japan potpisali su juče Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim će biti kreirana najveća zona slobodne trgovine na svijetu.

DPA: "Neprijatelji" Trampa, "prijatelji" Pekinga

Na sastanku na vrhu Evropske unije i Kine postalo je očigledno da politika Vašingtona tjera i Brisel i Peking na saradnju. Neki stari problemi odjednom više nisu tema. Ipak, nije sve ni tako harmonično, piše njemačka agencija DPA, a prenosi Deutsche Welle.

Stefanović: EU jasno da osudi protivpravna delovanja Prištine

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je danas EU da jasno osudi protivpravna i skandalozna djelovanja prištinskih vlasti, poput nedavnog hapšenja, pa puštanja petorice Srba u regionu Gnjilana.

Vrtoglave zarade evropskih poslanika i "poslići sa strane"

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta nisu loše plaćeni: u prosjeku oko 8.400 evra mjesečno. Pa ipak, gotovo trećina njih zarađuje i nešto sa strane, piše "Dojče vele".

Crnadak: Nadam se da će EU nastaviti s proširenjem

LONDON - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izrazio je u Londonu nadu da će samit o zapadnom Balkanu potvrditi opredjeljenje EU da nastavi sa proširenjem na taj region.

Han: Prije ljetne pauze o viznoj liberalizaciji KiM

LONDON - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je u Londonu da će EU prije ljetne pauze u radu biti donijeta odluku o liberalizaciji vižnog režima za državljane koji imaju kosovski pasoš.

Sankcije Rusiji produžene za tri godine

MOSKVA - Evropska unija je za još šest mjeseci produžila sankcije Rusiji zbog njenih akcija na teritoriji Ukrajine.

Najčitanije