Evropska Unija

Krompir iz BiH preskup za EU

BANJALUKA - Poljoprivrednici iz BiH nemaju puno koristi od dozvole za izvoz krompira u zemlje EU, a što pokazuju i zvanični podaci prema kojima je izvoz ove povrtarske kulture na zanemarivom nivou.

EU u 2016. uvezla hranu u vrijednosti 101 milijarde evra

LUKSEMBURG - Zemlje Evropske unije uvezle su u 2016. godini gotovo 93 miliona tona hrane iz država izvan 28-članog bloka, u ukupnoj vrijednosti od 101 milijarde evra.

Okončana prva faza razgovora o Brexitu

LONDON - Prva faza razgovora o Brexitu je okončana i trenutno nisu planirane nove runde razgovora između britanskih i evropskih zvaničnika uprkos nesuglasicama oko ključnih pitanja, piše britanski dnevnik "Indipendent".

Berlin: Trampova odluka Evropi približava opasnost od rata

BERLIN - Odluka američkog predsjednika Donalda Trampa da ne potvrdi nuklearni sporazum sa Iranom mogao bi opasnost od rata približiti Evropi, upozorio je njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Tači ponovo "raspalio" po EU: Prema Kosovu diskriminatorski i sramotno

BERLIN - Kosovski predsjednik Hašim Tači ne prestaje da kritikuje EU za koju tvrdi da se prema Kosovu ponaša sramotno i diskriminatorski, što drastično mora da se mijenja, te ponovio da će se u završnu fazu dijaloga Beograda i Prištine uključiti i SAD.

Britanski ministar finansija: EU je neprijatelj

LONDON - Britanski ministar finansija Filip Hamond rekao je da je Evropska unija "neprijatelj" u pregovorima o uslovima izlaska Velike Britanije.

Gabrijel: Politika SAD o Iranu približava Evropu Rusiji i Kini

BERLIN - Ministar inostranih poslova Njemačke Zigmar Gabrijel smatra da će potencijalno odustajanje SAD od nuklearnog dogovora s Iranom udaljiti Evropu od Vašingtona i približiti je Rusiji i Kini.

Crna Gora i Albanija produžile sankcije Rusiji

Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile su se odluci Evropske unije o produženju sankcija Rusiji do 15. marta 2018, izjavila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Junker: Srbija jedan od lidera za ulazak u EU

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da Srbiju vidi kao jednog od lidera za ulazak u Evropsku uniju i najavio svoju posjetu Beogradu na proljeće sljedeće godine.

Zapad odgovorio Tačiju: Ništa vam nismo obećavali

PRIŠTINA - Dan nakon što je kosovski predsjednik žestko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neisupnjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspjehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše prištinska "Koha".

Reklame

Najčitanije