Evropska Unija

EU Googleu i Facebooku uvodi poreze do 6 milijardi evra

Evropska komisija smatra da današnji poreski sistem ne reflektuje činjenicu da je današnja ekonomija digitalna, te se ima u planu predlaganje niz mjera i zakona prema kojima bi tehnološki giganti poput Googlea i Facebooka morali da plate do 6.2 milijardi evra.

Rama: Srbiji treba magija da prije nas uđe u EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je da "Srbija neće postati članica EU prije Albanije", ocjenjujući da je Beogradu "potrebno da se desi neka magija", pri čemu je uvjeren da se to "neće desiti".

EU i OESS-u sporno što Putin nije imao "istinsku konkurenciju"

BRISEL - Rusija bi trebalo da "ispravi kršenja i nepravilnosti" koje su prijavili posmatrači Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Evropi (OESS), rekao je portparol šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

DW: Neizvjesne reforme Evropske unije

BERLIN - Po starom dobrom običaju, njemačka kancelarka je odmah po imenovanju pohitala u Pariz. I Njemačka i Francuska su složne u svojoj evropskoj politici i žele reforme. Ali nije baš izvjesno kakve bi one mogle da budu.

Tri grafike koje pokazuju zašto se Tramp razmišlja o trgovinskom ratu

Trgovinski rat koji je Donald Tramp najavio ostatku svijeta, naročito Evropi globalnu ekonomiju bi mogao da košta 470 milijardi dolara, objavio je "Bloomberg Economics".

EU Trampu: Protekcionizam vodi u ćorsokak

BRISEL - Evropska unija je pozvala danas predsjednika SAD Donalda Trampa da ne ide putem protekcionizma koji vodi u "ćorsokak", i upozorila na štete koje može nanijeti trgovinski rat zbog novih američkih tarifa na čelik i aluminijum.

EU driješi kesu za zapadni Balkan

BANJALUKA - Evropska unija proširiće investicioni okvir za zapadni Balkan s namjerom da podstakne investicije, trgovinsku razmjenu i pruži podršku novoosnovanim preduzećima i stručnom obrazovanju.

EU želi da produži odluku o mogućnosti sankcionisanja bh. političara

SARAJEVO - Radna tijela Savjeta Evropske unije predložila su produženje odluke kojom Evropska unija ima mogućnost donošenja sankcija bh. političarima koji krše Dejtonski sporazum i blokiraju evropski put.

Evropska unija produžila sankcije Rusiji

MOSKVA - Evropska unija produžila je za pola godine sankcije koje je uvela za 150 građana Rusije i 38 ruskih kompanija, navodi se na internet stranici Savjeta EU.

Pohvale iz EU za Upitnik, kritike zbog Izbornog zakona

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija priprema privremeni izvještaj o napretku BiH prema EU, potvrdila je Jamila Milović-Halilović, portparol Delegacije EU u Sarajevu.

Najčitanije