Evropska unija

EU i OESS-u sporno što Putin nije imao "istinsku konkurenciju"

BRISEL - Rusija bi trebalo da "ispravi kršenja i nepravilnosti" koje su prijavili posmatrači Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Evropi (OESS), rekao je portparol šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

DW: Neizvjesne reforme Evropske unije

BERLIN - Po starom dobrom običaju, njemačka kancelarka je odmah po imenovanju pohitala u Pariz. I Njemačka i Francuska su složne u svojoj evropskoj politici i žele reforme. Ali nije baš izvjesno kakve bi one mogle da budu.

Tri grafike koje pokazuju zašto se Tramp razmišlja o trgovinskom ratu

Trgovinski rat koji je Donald Tramp najavio ostatku svijeta, naročito Evropi globalnu ekonomiju bi mogao da košta 470 milijardi dolara, objavio je "Bloomberg Economics".

EU Trampu: Protekcionizam vodi u ćorsokak

BRISEL - Evropska unija je pozvala danas predsjednika SAD Donalda Trampa da ne ide putem protekcionizma koji vodi u "ćorsokak", i upozorila na štete koje može nanijeti trgovinski rat zbog novih američkih tarifa na čelik i aluminijum.

EU driješi kesu za zapadni Balkan

BANJALUKA - Evropska unija proširiće investicioni okvir za zapadni Balkan s namjerom da podstakne investicije, trgovinsku razmjenu i pruži podršku novoosnovanim preduzećima i stručnom obrazovanju.

EU želi da produži odluku o mogućnosti sankcionisanja bh. političara

SARAJEVO - Radna tijela Savjeta Evropske unije predložila su produženje odluke kojom Evropska unija ima mogućnost donošenja sankcija bh. političarima koji krše Dejtonski sporazum i blokiraju evropski put.

Evropska unija produžila sankcije Rusiji

MOSKVA - Evropska unija produžila je za pola godine sankcije koje je uvela za 150 građana Rusije i 38 ruskih kompanija, navodi se na internet stranici Savjeta EU.

Pohvale iz EU za Upitnik, kritike zbog Izbornog zakona

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija priprema privremeni izvještaj o napretku BiH prema EU, potvrdila je Jamila Milović-Halilović, portparol Delegacije EU u Sarajevu.

DW: 14 domaćih zadataka za zapadni Balkan

BRISEL - Ministri unutrašnjih poslova EU ocijenili su da bi sve zemlje zapadnog Balkana u oblasti "bezbjednost i migracije" trebalo da sprovedu program od 14 tačaka, kako bi se efikasnije suzbili ilegalna migracija, organizovani kriminal i trgovina oružjem, ali i kako bi se te zemlje približile standardima EU, piše danas Deutsche Welle (DW).

"E-predsjedavanje" Austrije EU

BEČ - Predsjedavanje Austrije EU u drugoj polovini ove godine biće "e-predsjedavanje", najavljeno je u Beču.

Najčitanije