Evropska unija

Francuski ministar: Trgovinski rat je stvarnost

PARIZ - Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je da je trgovinski rat stvarnost i da EU ne može pregovarati o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Amerikom, dok Vašington ne povuče svoje carine na čelik i aluminijum.

Švajcarski list: Podjela Kosova moguća po pravilima EU

BERN - Ugledni švajcarski dnevnik "Neue Zürcher Zeitung" u komentaru navodi da Kosovo i Srbija treba sami da nađu rješenje konflikta, kao i to da bi razmjena teritorija mogla da bude rješenje konflikta.

Barnije: Brexit nije opravdanje za dodatnu birokratiju

LONDON - Prijedlog Velike Britanije o odnosima sa EU u budućnosti sadrži konstruktivne elemente, ali ostaje dosta pitanja, izjavio je glavni pregovarač EU za Brexit Mišel Barnije.

I bh. privreda na udaru zbog zaštitnih mjera EU: SSP jedini spas za čelik iz BiH

BANJALUKA - Metalska industrija u BiH od danas je izložena velikom pritisku, jer bi u budućem periodu moglo doći do pada proizvodnje, a samim tim i otpuštanja radnika, jer su u Evropskoj uniji od sada na snazi zaštitne mjere za tržište čelika.

Mliječni proizvodi postaće luksuz kad Britanija napusti EU

Svakodnevni proizvodi poput maslaca, jogurta i sira postaće pravi luksuz nakon što Velika Britanija napusti Evropsku uniju, piše Guardian.

Odgovori na Upitnik EK: Još 1.940 ljudi čeka na suđenja za ratne zločine

BANJALUKA - Pravosuđe BiH još nije riješilo 703 predmeta ratnih zločina, a na suđenja za ratne zločine čeka još 1.940 ljudi, navedeno je u odgovorima na upitnik Evropske komisije institucija BiH.

Japan i EU potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini: U BiH će japanska roba biti jeftinija?

BANJALUKA, BRISEL - EU i Japan potpisali su juče Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim će biti kreirana najveća zona slobodne trgovine na svijetu.

DPA: "Neprijatelji" Trampa, "prijatelji" Pekinga

Na sastanku na vrhu Evropske unije i Kine postalo je očigledno da politika Vašingtona tjera i Brisel i Peking na saradnju. Neki stari problemi odjednom više nisu tema. Ipak, nije sve ni tako harmonično, piše njemačka agencija DPA, a prenosi Deutsche Welle.

Stefanović: EU jasno da osudi protivpravna delovanja Prištine

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je danas EU da jasno osudi protivpravna i skandalozna djelovanja prištinskih vlasti, poput nedavnog hapšenja, pa puštanja petorice Srba u regionu Gnjilana.

Vrtoglave zarade evropskih poslanika i "poslići sa strane"

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta nisu loše plaćeni: u prosjeku oko 8.400 evra mjesečno. Pa ipak, gotovo trećina njih zarađuje i nešto sa strane, piše "Dojče vele".

Najčitanije