Evropska unija

"Amnesti Internešnel" optužuje zemlje EU da su saučesnice u zločinu

LONDON - Zemlje članice EU su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešnel" u izvještaju.

Mogerini: EU neće priznati Jerusalim kao glavni grad Izraela

BRISEL - Šefovi Evropske unije su odbacili zahtjev izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da i oni priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, javlja BBC.

EU i Japan formiraju najveću slobodnu trgovinsku zonu

TOKIO-Japan i Evropska unija danas su finalizovali pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini, izjavio je japanski premijer Šinzo Abe.

Novi način registracije putnika mogao bi da "zagužva" granice

Novi način registracije putnika iz trećih država koji prelaze granice Evropske unije mogao bi izazvati nove gužve na graničnim prelazima. Od takvog scenarija strahuju i Hrvatska i Slovenija koje su na moguće probleme upozorile institucije EU.

Pala stopa nezaposlenosti u evrozoni

LUKSEMBURG - Stopa nezaposlenosti u evrozoni pala je na 8,8 odsto u oktobru, što je najniži nivo od januara 2009. godine.

Šarović: Uskoro dozvola za izvoz pilećeg mesa u EU

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je danas da je BiH dobila i pisani izvještaj Inspekcije za hranu i zdravlje Evropske komisije o zadovoljavanju uslova za izvoz pilećeg mesa i proizvoda od pilećeg mesa u EU i da bi uskoro BiH trebalo da se nađe na listi zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz ovih proizvoda u EU.

London duplira ponudu za izmirenje prema EU, ali traži početak pregovora o trgovini

LONDON - Velika Britanija priprema povećanje finansijske ponude za izmirenje obaveza prema Evropskoj uniji (EU), uz uslov da Brisel pristane da počnu pregovori o budućem trgovinskom aranžmanu.

AP: Neiskusni Makron posljednja nada Evrope, može li bez Njemačke?

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron djeluje kao posljednja, najbolja nada za spas ujedinjene Evrope, dok Britanija odlazi, a Njemačka se zaglavila oko formiranja nove vlade, ocjenjuje AP.

Dvije sedmice Londonu da odluči koliko je spreman da plati za izlazak iz EU

GETEBORG - Premijerki Britanije Terezi Mej rečeno je da ima još dvije nedjelje da učini nešto konkretno, ukoliko se nada da Evropska unija započne sa pregovorima o trgovini do kraja godine.

Šarović: Za BiH pripremljena ozbiljna finansijska podrška

JAHORINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je na Jahorini da je kraj godine krajnji rok do kada BiH ima šansu da dobije znatna sredstva od EU ukoliko usvoji strategiju ruralnog razvoja.

Reklame

Najčitanije