Facebook

Dok mnogi planiraju bijeg iz Londona, Cukerberg se tamo širi

LONDON - U Londonu će biti otvorena nova Fejsbuk kancelarija sa 800 novih radnih mjesta, a planirano je da više od polovine radnika bude zaposleno u sektoru inžinjeringa.

Facebook vještačkom inteligencijom pokušava da spriječi samoubistva

Kompanija Facebook će ubuduće koristiti i vještačku inteligenciju kako bi otkrila da li neko od korisnika te društvene mreže namjerava da izvrši samoubistvo.

Messenger od sada podržava fotografije većih rezolucija

Iz kompanije Facebook su objavili da su povećane rezolucije fotografija koje korisnici mogu da šalju, te dobijaju preko Messenger-a, budući da aplikacije poput ove, te Telegram i Whatsapp, na primjer, kompresuju fotografije prije nego što ove stignu do korisnika.

Menadžment Facebooka u Moskvi do kraja godine

Članovi menadžmenta društvene mreže Facebook za interakciju sa Rusijom potvrdili su namjeru da krajem ove ili početkom sljedeće godine posjete Moskvu kako bi razgovarali o radu u skladu sa ruskim zakonima, izjavio je šef ruske kompanije za nadzor telekomunikacija "Roskomnadzor" Aleksandar Žarov.

Trojanac koji krade Facebook, Twitter i Gmail naloge

Bezbjednosni istraživači iz kompanije Bitdefender otkrili su novu verziju malvera Terdot čiji je kod baziran na kodu ozloglašenog bankarskog trojanca Zeus koji je procurio 2011. godine.

Facebook konačno ukida jednu od najiritantnih opcija

Mnogi se slažu da na Facebooku postoji mnoštvo problema, a kompanija je nedavno odlučila da se riješi jednog od njih, koji je vjerovatno najviše iritirao veliki broj korisnika.

Facebook ima novu aplikaciju za sve koji ne mogu bez videa

U najnovijem pokušaju da udalji kreatore video sadržaja od YouTubea, Facebook je objavio novu, njima namijenjenu, aplikaciju Facebook Creator, koja korisnicima nudi veliki broj alata za strimovanje videa, ažuriranje odjeljka Stories i slanje poruka putem različitih FB platformi.

Facebook blokirao stotine Hrvata zbog jedne riječi

Nekoliko stotina korisnika Facebooka iz Hrvatske posljednjih dana blokirano je na ovoj društvenoj mreži zbog jedne jedine riječi.

Facebook i Messenger od sada će imati zajedničku Stories funkciju

Facebook je obustavio Messenger Day funkciju na svojoj Messenger aplikaciji za četovanje, i sada će umjesto dva odvojena storija unutar Messenger i glavne Facebook aplikacije sada koristiti isti stori na obe aplikacije, što znači da će stori sadržaj unutar Facebook aplikaciji biti isti onaj koji možemo vidjeti i unutar Messenger aplikacije.

Jedan običan "like" na Facebook-u otkriva više nego što ste mislili

Istraživači su korisli psihologiju masovnog ubjeđivanja u onlajn kampanjama i vidjeli da su uspjeli da povećaju prodaju konkretnih proizvoda za čak 50 odsto.

Reklame

Najčitanije