Fakultet

Pravopis izborni predmet studentima srpskog jezika

BANJALUKA - Ortografija (pravopis) je izborni predmet na Katedri za srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, potvrđeno je na ovom fakultetu, a to je, smatra više profesora, greška i nedostatak u nastavnom planu i programu jer bi trebalo da bude obavezan predmet.

Studenti elektrotehnike kreiraju android aplikaciju za TV

​BANJALUKA - Studenti iz BiH i zemalja EU kroz radionicu "Razvoj android TV aplikacije" tokom ove sedmice na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci učestvuju na kreiranju android aplikacije za pametne televizore.

"Nezavisne" i "TeleGroup" organizuju radionicu o razvoju Android TV aplikacije

"Nezavisne novine" u saradnji sa kompanija "TeleGroup", "EESTEC" (Eletrical Engineering Students European Association) i Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci, organizuje studentsku radionicu na temu ’"Razvoj Android TV aplikacije", koja će se održati od 26. do 31. marta 2018. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.

"Javašluk” na Filozofskom fakultetu: Profesori zaobilaze svoja predavanja

PALE - Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu uputili su pismo medijima kako bi, kako ističu, ukazali na "opšti javašluk" na Filozofskom fakultetu Pale, a između ostalog, tvrde da pojedini profesori još imaju dvojne radne odnose, pa neki od njih rijetko ili nikako ne svraćaju na posao.

Tužila fakultet jer joj diploma nije pomogla da se zaposli

Bivša studentkinja od svog fakulteta tužbom traži 60.000 funti jer joj njegova diploma nije pomogla da pronađe posao.

Šta se isplati studirati danas?

Pitanje koje trenutno muči sve maturante, ali i druge ambiciozne ljude kojima je želja steći visoko obrazovanje i vrijednu diplomu fakulteta koja će im osigurati veću zaradu i uspješnu karijeru.

Obilježen 100. rođendan profesorke Smilje Avramov

BEOGRAD - Na Pravnom fakultetu u Beogradu povodom 100. rođendana profesorke Smilje Avramov, doajena Međunarodnog javnog prava, održan je svečani skup kojem su prisustvovali profesori tog fakulteta, predstavnici advokature, komore, ali i bivši i sadašnji studenti prava.

Dodik: Pravni fakultet u Banjaluci jedna od najvažnijih visokoškolskih ustanova

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Pravni fakultet u Banjaluci jedna od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Srpskoj i da postoji ideja da se ovaj, kao i drugi fakulteti, što više internacionalizuju i privuku strane studente.

Student generacije se izdržavao držeći instrukcije

BANJALUKA - Da su upornost, rad i volja najbolji pokazatelji zagarantovanog uspjeha svjedoči Zoran Grahovac (23), koji je danas desetkom odbranio diplomski rad na Mašinskom fakultetu u Banjaluci, a on je student generacije i po svim zabilježenim rezultatima jedan je od najboljih studenata u istoriji ove obrazovne ustanove.

Studenti banjalučkog Medicinskog fakulteta državni prvaci u pružanju prve pomoći

BANJALUKA - Bezrezervna želja da pomažu drugima dovela je Sekciju za pružanje prve pomoći Medicinskog fakulteta u Banjaluci do pobjede na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Najčitanije