Fakultet

I fakultetlije kamionom do EU

BANJALUKA - Sve je više zainteresovanih za polaganje vozačkog ispita za kamione i autobuse u RS, a među njima sve je više visokoobrazovanih građana, koji se odlučuju na takav korak jer i oni odlaze da za početak rade kao vozači kamiona ili autobusa u nekim zemljama EU i to vide kao stepenicu za dalje plaćenije poslove.

Škrbić: Fakultete u Banjaluci i Foči udružiti u Medicinski univerzitet Srpske

BANJALUKA - Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić smatra da bi ovaj i Medicinski fakultet u Foči trebalo udružiti u medicinski univerzitet Republike Srpske, po ugledu na evropske prijestonice.

Optužila asistenta za nepravdu, on tvrdi da je prepisivala

ISTOČNO SARAJEVO - Sofija Tovarović, bivša studentkinja druge godine matematike i fizike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u pismo koje je uputila medijima, ali i javnim statusom na Facebook profilu, ustvrdila je da se s ovog fakulteta ispisala i prebacila na drugi jer ju je, tvrdi, viši asistent Marko Ćitić bez osnova obarao na ispitu, dok Ćitić odgovara da je ovo neistina te da je ona na ispitu prepisivala i bavila se nedozvoljenim radnjama.

Djevojke razgrabile indekse na Fakultetu bezbjednosti

BANJALUKA - Da bezbjednosne nauke privlače sve više mladih u RS potvrđuju rezultati prijemnog ispita na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, gdje je konkurencija bila velika, a fizičkom spremnošću i znanjem pripadnice ljepšeg pola nadjačale su mušku konkurenciju.

Zabrinjavajući rezultati: Na Pravnom fakultetu u Banjaluci prazno čak 118 mjesta

BANJALUKA - Mnogi fakulteti na Univerzitetu u Banjaluci nakon objavljivanja rezultata prijemnog ispita u prvom konkursnom roku nisu ni blizu popunjavanja konkursne kvote.

Samo pet kandidata za Rudarski fakultet

BANJALUKA - Polaganju prijemnog ispita za prvi ciklus studija na fakultetima/akademijama Univerziteta u Banjaluci u prvom konkursnom roku juče je pristupilo 2.039 kandidata, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Mnogi fakulteti u RS nisu ni približno ispunili kvote: Za učitelje samo 18 prijava

BANJALUKA - Sudeći prema broju maturanata koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita u prvom roku, koji će biti 2. jula, na dva javna univerziteta u RS mjesta u naredna dva konkursna roka će ostati na skoro svim fakultetima, a na određenim studijima zainteresovanost je drastično opala.

Dekani ne strahuju od praznih amfiteatara

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U toku je prijem dokumenata za upis studenata u prvi, drugi i treći ciklus studija na dva javna univerziteta u RS, a nadležni na fakultetima očekuju da će popuniti kapacitete uprkos smanjenju broja đaka u srednjim školama i činjenici da sve više ljudi zbog posla odlazi van BiH.

Otvorena Dentalna klinika banjalučkog Medicinskog fakulteta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić otvorili su danas Specijalistički centar "Dentalna klinika" u Univerzitetskom kampusu u Banjaluci.

AGGF u Banjaluci 15 mjeseci neće da izda dodatak diplomi Dragoljubu Borojeviću

BANJALUKA - Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet u Banjaluci već 15 mjeseci izbjegava da Dragoljubu Borojeviću izda dodatak diplomi za njegovo zvanje koje je stekao tokom studiranja na ovom fakultetu.

Najčitanije