Fakultet

Banjalučki studenti najbolji u državi u simuliranom suđenju iz krivičnog prava

BANJALUKA - Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i polaznici Pravne klinike za ljudska prava pobjednici su na 6. državnom takmičenju u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog prava.

Dekan Tehnološkog fakulteta objasnila šta se dešavalo u slučaju Balaban

BANJALUKA - Dekan Tehnološkog fakulteta u Banjaluci Ljiljana Vukić oglasila se povodom afere koja potresa taj fakultet izazvane od starane Velimira Balabana koji je tu zaposlen kao referent studentske službe.

Studentima prijetili da će "plivati Vrbasom"!

BANJALUKA - Studentima Goranu Popoviću i Radomiru Tešiću, predstavnicima Saveza studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, prijećeno je smrću, kaže Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS.

Bista Vuka Stefanovića Karadžića postavljena ispred Filološkog faklulteta

BANJALUKA - Povodom 42. godine uspješnog rada i postojanja Univerziteta u Banjaluci, u sklopu manifestacije "Dani Univerziteta", ispred Filološkog fakulteta postavljena je bista Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora i tvorca novog srpskog jezika i književnosti.

Požar na Mašinskom fakultetu u Sarajevu

SARAJEVO - Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu u poslijepodnevnim časovima izbio je požar.

Vučić sa studentima FPN-a iz Banjaluke

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas studente Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci i u razgovoru s njima naglasio značaj očuvanja mira i stabilnosti u čitavom regionu Zapadnog Balkana.

Radnik u studentskoj službi seksualno uznemiravao studentice Tehnološkog fakulteta

BANJALUKA - Nesvakidašnji skandal na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci. Studentkinje su optužile radnika u studentskoj službi za seksualno uznemiravanje. Nezvanično, riječ je o Velimiru Balabanu, referentu za studenstka pitanja. Cijeli slučaj Unija studenata prijavila je Tužilaštvu.

Ekonomski fakultet: Pomoći mladima da nađu dobar posao

BANJALUKA - Postoji velika potreba za dodatnim osposobljavanjima studenata da nakon završetka studija nađu dobar posao u struci, zaključeno je na seminaru "Korak ka zapošljavanju mladih" koji je počeo u četvrtak u Banjaluci u organizaciji Ekonomskog fakulteta Banjaluka, a uz pomoć Ambasade SAD u BiH.

Djevojke sve češće upisuju bogosloviju i rudarstvo

ISTOČNO SARAJEVO, PRIJEDOR - Iako se pojedini fakulteti još percipiraju kao "muški" i "ženski", iz godine u godinu sve više djevojaka se odlučuje da studira, na primjer, rudarstvo ili bogosloviju, i na taj način se, između ostalog, ruše i stereotipi.

Na 17 fakulteta u Banjaluci primljeno 1.695 studenata

BANJALUKA - U prvom upisnom roku u akademskoj 2017/2018. godini na 17 fakulteta Univerziteta u Banjaluci primljeno je 1.695 kandidata na prvi ciklus studija, dok je slobodnih mjesta ostalo 1.428.

Reklame

Najčitanije