Francuska

Zapadni lideri: Rusija narušila suverenitet Velike Britanije

LONDON - Francuska, Njemačka, SAD i Velika Britanija su saopštile da incident u Solsberiju predstavlja narušavanje suvereniteta Britanije od strane Rusije.

Četiri dizajnerska imena koja vladaju Francuskom

Kada je riječ o dizajnu, možda jedna od prvih asocijacija koja se svima rodi istog trenutka jeste Francuska. U ovoj zemlji rođene su i rasle neke od najvećih zvijezda modne industrije, pa zato i ne čudi činjenica da su neki od najboljih svijetskih grafičkih i web dizajnera upravo Francuzi.

U Francuskoj uhapšeno 5 pomagača džihadista

PARIZ - Pripadnici protivterorističkih jedinica francuske policije pritvorili su danas pet osoba, osumnjičenih za pomoć džihadistima koji su napustili Francusku i otišli na ratišta u Siriji i Iraku, prenosi AP.

Francuska prijeti napadima u Siriji

PARIZ - Francuska je spremna da izvrši ciljane napade na bilo koju lokaciju u Siriji koja je korištena za napade hemijskim oružjem koji su rezultirali smrću civila, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

U lavini poginuo skijaš

PARIZ - U lavini koja je zahvatila područje u francuskim Pirinejima poginuo je skijaš, a jedan je povrijeđen, saopštile su vlasti regiona Ote-Pirene.

Zatvoreni putevi u Britaniji, škole zatvorene u Francuskoj

LONDON/PARIZ - Zbog snijega i vjetra brojni aerodromi u Velikoj Britaniji su zatvoreni, a stotine vozača je ostalo zaglavljeno u Škotskoj preko noći u automobilima jer komunalne službe nisu mogle da stignu do njih.

NZZ: Švajcarac porijeklom iz BiH planirao drugi napad u Nici

Dvadesetsedmogodišnji Švajcarac, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, bio je lider švajcarsko-francuske džihadističke grupe koja je planirala drugi napad u Nici, piše švajcarski list "NZZ am Sontag".

Svaka osma Francuskinja bila silovana bar jednom

PARIZ - Prema najnovijoj studiji koju je sprovela Fondacija "Žan Žores", oko četiri miliona žena u Francuskoj, što je 12 odsto od ženske populacije, najmanje je jednom u životu bilo silovano.

Francuzima zlato u mješovitoj štafeti, treće zlato za Furkada

Francuska mješovita štafeta u sastavu Mari Doren Aber, Anais Beskon i Simon Destije osvojila je naslov olimpijskih pobjednika u biatlonu na ZOI-ju u Pjongčangu.

U sportskoj prodavnici nađeno tajno skladište oružja

PARIZ - Francuske carinske vlasti saopštile su danas da su zaplijenile veliku količinu oružja koje je bilo sakriveno u prodavnici sportske opreme u Pikardiji na sjeveru zemlje.

Najčitanije