Francuska

U Francuskoj usvojen kontroverzni antiteroristički zakon

PARIZ - Francuski parlament usvojio je kontroverzni antiteroristički zakon kojim se znatno proširuju ovlaštenja vlasti u borbi protiv terorizma, prenijeli su francuski mediji.

Zbunjeni kit blokirao francusku luku

Kit dug 15 metara blokirao je danas staru luku u centru francuskog grada Marsej, prenijeli su francuski mediji.

Deset uhapšenih u Francuskoj zbog planiranja ubistva političara

PARIZ - Deset osoba uhapšeno je danas na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali ubistva političara, javlja AFP pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

Makron: Efekti reforme tržišta rada za dvije godine

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da očekuje da reforma tržišta rada, koju je pokrenuo, ima vidljiv uticaj na smanjenje nezaposlenosti u naredne dvije godine.

Pet mrtvih i osam povrijeđenih u požaru u Francuskoj

PARIZ - Pet osoba je stradalo i osam je povrijeđeno u požaru koji je prethodne noći izbio u stambenoj zgradi u Miluzu, gradu na istoku Francuske.

Desničari prijetnja Evropi, ali i BiH

BERLIN, BRISEL - Velikim uspjehom njemačke ultradesničarske partije AfD i njenim ulaskom u Bundestag kao treće najjače političke opcije nastavljen je zabrinjavajući trend rasta ekstremne desnice u Evropi, koja posljednjih godina u mnogim državama postaje relevantan politički faktor te već "šuruje" s vlasti.

Uzvikujući 'Alahu Akbar' čekićem nasrnuo na žene u Francuskoj

LION - Dvije žene napadnute su čekićem u francuskom gradu Šalon sir Saon.

U Francuskoj spriječeno 12 terorističkih zavjera

PARIZ - U Francuskoj je od početka godine spriječeno 12 terorističkih zavjera, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom, upozoravajući da prijetnja ostaje "snažna".

Protesti u Parizu, policija suzavcima rastjeruje demonstrante

PARIZ - Pariska policija upotrijebila je suzavac za rastjerivanje protesta protiv reformi radnog zakonodavstva, prenosi dopisnik RIA Novosti iz Pariza.

Četrnaestogodišnju djevojčicu izgrizli pacovi

RUBE - Četrnaestogodišnja djevojčica, koja je paraplegičar, nalazi se u bolnici u sjevernoj Francuskoj, nakon što su je izgrizli pacovi, saopšteno je iz lokalne bolnice u Rubeu.

Reklame

Najčitanije