Francuska

Uhapšen najopasniji francuski džihadista

RAKA - Snage predvođene Kurdima na sjeveru Sirije saopštile su da su zarobile francuskog džihadistu Adrijena Guihala, poznatog po glasu koji je u ime "Islamske države" preuzeo odgovornost za napade izvrpšene u Francuskoj 2016. godine.

Novi protesti protiv Makrona, hiljade ljudi na ulicama

PARIZ - Na ulicama Pariza danas se okupljaju hiljade demonstranata, na desetine francuskih sindikata radnika, političkih partija ljevice i grupa za građanska prava koje pozivaju "rijeke ljudi" na protest protiv politike francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Putin i Makron hoće da "ruše zid"

MOSKVA, SANKT PETERBURG - Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron zalažu se za širenje ekonomske i svake druge saradnje između dvije zemlje, poruka je sa međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Francuska vlada nudi 35 milijardi evra otpisa duga željeznici

PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip rekao je danas sindikatima da će vlada otpisati nacionalnoj željezničkoj kompaniji SNCF 35 milijardi evra duga od ukupnog iznosa od 47 milijardi, saopšteno je iz sindikata Unsa poslije sastanka sa premijerom.

Zemlja koja ima najviše vremenskih zona

Na svijetu postoje 24 vremenske zone, a jedna zemlja može da ima više njih, poput SAD koje samo na kopnu imaju četiri, plus petu na Aljasci.

Makron: Putinu ne smijete pokazati slabost

Francuski predsjednik Emanuel Makron boravi u četvrtak i petak u svojoj prvoj službenoj posjeti Rusiji, u nadi da će pronaći zajednički jezik s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kada je riječ o osjetljivim pitanjima kao što su iranski nuklearni program i Sirija, uprkos razlikama u stavovima između dvije zemlje.

U Francuskoj spriječen napad hemijskim otrovom

PARIZ - Francuske vlasti osujetile su mogući napad otrovnim gasom ricinom ili eksplozivom, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

Francuska strahuje od napada: Islamista pobjegao iz zatvora

Francuska policija je upozorila da je iz bolnice pobjegao opasni radikalni islamista, koji bi svakoga časa mogao da izvrši napad.

Kadirov: Francuska kriva, odgajala napadača

GROZNI - Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je danas da Francuska snosi odgovornost za sinoćnji napad nožem koji je u Parizu izveo muškarac rođen u Čečeniji.

Rahoj: ETA neće moći da prođe bez kazne

MADRID - Španski premijer Marijano Rahoj nazvao je danas odluku baskijske separatističke organizacije ETA da rasformira sve svoje strukture "bukom i propagandom" i poručio da će nastaviti s krivičnim gonjenjem njenih pripadnika.

Najčitanije