Francuska

Novi zakon o bezbjednosti u Francuskoj zbog prijetnji ekstremista

PARIZ, - Nova vlada francuskog predsjednika Emanuela Makrona predstaviće zakon o bezbjednosti koji predviđa veća ovlašćena policije u svjetlu pretnji ekstremista Evropi.

I francuska ministarka za evropske poslove najavila ostavku

PARIZ - Prema pisanju današnje francuske štampe i navodima neimenovanog izvora iz kancelarije francuskog premijera i francuska ministarka za evropske poslove Mariel de Sarnez najavila je da će podnijeti ostavku, javlja AP.

Dva Makronova ministra podnijeli ostavke

PARIZ - Novoizabrani ministar odbrane Francuske Silvi Goulard podnijela je ostavku nakon što je otvorena preliminarna istraga o zloupotrebi fondova Evropskog parlamenta, javlja "Guardian".

Makronov pokret imaće apsolutnu većinu u parlamentu

PARIZ - Pokret "Republika u pokretu" francuskog predsjednika Emanuela Makrona je u drugom krugu parlamentarnih izbora osvojio najviše glasova i apsolutnu većinu u parlamentu, pokazuju izlaznih anketa.

Rekordno niska izlaznost u drugom krugu uzbora u Francuskoj

PARIZ - Izlaznost u drugom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj veoma je niska u odnosu na prošle održane prije pet godina.

Otvorena birališta, Francuzi glasaju u drugom krugu

PARIZ - U Francuskoj su jutros u 8 sati otvorena birališta za drugi krug parlamentarnih izbora na kojima se očekuje pobjeda stranke francuskog predsjednika Emanuela Makrona Republika u pokretu.

Šampionke izgubile, protiv Slovenki za opstanak

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske u meču drugog kola Grupe C Evropskog prvenstva u Češkoj sa 73:57.

Makronova 'Republika u pokretu' osvojila najviše glasova

PARIZ - Pokret francuskog predsjednika Emanuela Makrona "Republika u pokretu" osvojila je oko 30 odsto glasova u prvom krugu parlamentarnih izbora, javila je belgijska televizijska stanica "RTBF" pozivajući se na rezultate izlaznih anketa.

Pomoć Francuske u borbi protiv energetskog siromaštva

BANJALUKA - Katrin Meri iz Državne agencije Francuske za stanovanje ponudila je tehničku pomoć u borbi protiv energetskog siromaštva.

Serijski ubica mačaka hara Francuskom

Francusko primorje ovih dana je suočeno sa jednom neobičnom pojavom, koju mnogi s pravom nazivaju misterija.

Reklame

Najčitanije