Francuska

Pokušao da izvrši samoubistvo, pa ubio osmogodišnju djevojčicu?

PARIZ - Osmogodišnja djevojčica poginula je kada se vozač automobila zaletio u piceriju u blizini Pariza.

Makron upozorava na eskalaciju tenzija

PARIZ - Francuski predsjedik Emanuel Makron upozorio je na moguću eskalaciju tenzija oko Sjeverne Koreje usljed "verbalnog rata" između Vašingtona i Pjongjanga.

Šumski požar u Francuskoj: Evakuisano 400 osoba

PARIZ - Požar koji je jutros izbio u Montpeljeu, na jugu Francuske, zahvatio je površinu od 500 hektara, a evakuisane su stotine ljudi,

Muslimanka izbačena iz bazena zbog burkinija

PARIZ - Žena muslimanske vjeroispovjesti bila je na odmoru u blizini Marseja, a uprava je ispraznila bazen i naplatila joj čišćenje jer se kupala u burkiniju.

U Francuskoj rođene pande-blizanci, kuma Bridžit Makron

U Zoološkom vrtu u Bovalu, u središnjoj Francuskoj, protekle noći na svijet su došle pande-blizanci, ali jedna nije preživjela, javljaju francuski mediji i navode da će kuma novorođene pande biti supruga francuskog predsjednika Brižit Makron, zajedno sa kineskom prvom damom.

Automobilom usmrtio migranta

LIL- Jedan migrant poginuo je i Francuskoj kada ga je udario automobil u blizinu luke Kale, saopštile su lokalne vlasti.

Francuska i dalje najposjećenija destinacija svijeta

Francuska je primila najviše turista, a iza nje su SAD i Španija, navodi Svjetska turistička organizacija.

Umrla slavna francuska glumica Žana Moro

Glumica Žana Moro, jedna od najvećih zvijezda francuske kinematografije u posljednjih 60 godina, umrla je u 90. godini života.

Rekord u Francuskoj: Pušteno 456 balona s vrelim vazduhom

U vazduhoplovnoj bazi u mjestu Šamble-Bisijer, na sjeveroistoku Francuske, istovremeno je pušteno 456 balona punjenih vrelim vazduhom, čime je oboren rekord postavljen u istom mjestu prije dvije godine, prenosi BBC.

Požari u Francuskoj većinom pod kontorolom

PARIZ - Požari koji su doveli do masovne evakuacije u južnoj Francuskoj većinom su stavljeni pod kontrolu, rekli su vatrogasci, upozorivši da su moguća nova žarišta.

Reklame

Najčitanije