Grijanje

Eko toplane: Prva dva kotla u probnom radu

BANJALUKA - Prva dva kotla nove Eko toplane, ukupne snage od deset megavata (10 MW), od prošle sedmice su u probnom radu.

Narednih dana probni rad prvih kotlova "Eko toplane"

BANJALUKA - U sistem nove toplane na biomasu u Banjaluci u toku je puštanje tehnološke vode, a ovih dana se očekuje i puštanje u probni rad prvih kotlova, saopšteno je iz preduzeća "Eko toplane Banjalka".

Zenica bez grijanja

ZENICA - U Zenici je jutros prekinuta distribucija toplotne energije za gradsko grijanje, zbog tehničkih poteškoća na distributivnoj mreži unutar toplinskog sistema kompanije "ArcelorMittal Zenica", koja obezbjeđuje toplotu za grijanje stambenih i poslovnih prostora u gradu.

Obilićevo i dio Starčevice bez grijanja

BANJALUKA - Stanovnici banjalučkog naselja Obilićevo i dijela Starčevice večeras neće imati grijanje zbog kvara na magistralnom vrelovodu "Vrbas", rečeno je u preduzeću "Toplana".

Banjalučka "Eko-toplana" grije od 31. decembra

BANJALUKA - Prvi kotlovi nove "Eko-toplane" trebalo bi da budu pušteni u probni rad oko 15. novembra, a ona treba da preuzme grijanje 31. decembra, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Njujorški neboderi se griju parnim sistemom iz 1880. godine

NJUJORK - Mnogi su se zasigurno često zapitali čemu služi para na ulicama Njujork, koja izlazi iz debelih cijevi bijele ili narandžaste boje. Radi se, zapravo, o parnoj mreži koja se koristi kao sistem zagrijavanja i rashlađivanja u stotinama njujorških nebodera

Pronalasci koje su izumile žene

Pojedini izumi koje su osmislile žene mogu se porediti sa najvećim muškim imenima kao što su Nikola Tesla, Alfred Nobel i mnogi drugi.

EBRD podržao izgradnju nove banjalučke toplane

BANJALUKA - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je danas gradu Banjaluci kredit od 16,5 miliona KM kojim će biti u potpunosti zatvoreno finansiranje izgradnje nove gradske toplane.

Problemi OŠ 'Vuk Karadžić' u Petrovu: Nastavnici se vratili, nema direktora, plata i grijanja

PETROVO - Nastavnici u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", koji su se nakon skoro četiri mjeseca štrajka vratili u učionice, očekuju plate, ali njihova isplata nije moguća jer ova obrazovna ustanova još nije dobila novog rukovodioca, a bivši direktor "čuva" fotelju do njegovog dolaska.

Iduće sedmice odluka o kreditu EBRD-a: Za "Eko-toplanu" 16 miliona KM

BANJALUKA - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) iduće sedmice treba da donese odluku o odobravanju oko 16 miliona KM kredita za "Eko-toplanu", čime bi konačno mogla da bude zaokružena investicija u novu toplanu, kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Reklame

Najčitanije