Gruzija

Sakašvili u Holandiji

AMSTERDAM - Ukrajinski opozicionar Mihail Sakašvili otišao je u Holandiju, rodnu zemlju svoje supruge, pošto mu je odbijena dozvola za ulazak iz Ukrajine u susjednu Poljsku.

Ukrajina: Sakašvili deportovan u Poljsku, jer je iz nje došao

KIJEV - Ukrajina je danas deportovala bivšeg gruzijskog predsjednika i ukrajinskog opozicionog lidera Mihaila Sakašvilija u Poljsku, zato što je iz te zemlje ušao u Ukrajinu, rekao je portparol ukrajinske granične službe Oleg Slobođan.

Sakašvili priveden u Kijevu, moguća ekstradicija Gruziji

KIJEV - Bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, priveden je danas u Kijevu, rekla je njegova portparolka Tatjana Bagranovskaja za TAS S.

Gruzija uputila diplomatsku notu BiH; MIP BiH: Imamo dobre i prijateljske odnose

SARAJEVO - BiH i Gruzija imaju dobre i prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova (MIP) BiH nakon što je Gruzija uputila BiH diplomatsku notu u vezi sa dolaskom delegacije Južne Osetije u BiH.

Sakašvili osuđen na tri godine zatvora

TBILISI - Sud u Tbilisiju osudio je u odsustvu bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na tri godine zatvora u okviru slučaja ubistva saradnika Ujedinjene gruzijske banke Sandroa Girgvilanija.

Gruzija na "Novom putu svile"

PEKING - S megaprojektom "Novi put svile" Kina nastavlja sa starom tradicijom. Ali, iza se prije svega krije snažan geostrateški interes. Gruzija bi trebalo da postane glavno čvorište.

Sakašvili: Ja sam ratni zarobljenik

KIJEV - Bivši gruzijski predsjednik i lider opozicionog Pokreta nove snage, Mihail Sakašvili, izjavio je danas pred Okružnim sudom Kijeva da sebe vidi kao ratnog zatvorenika.

Sakašvilijeve pristalice iznijele četiri zahtjeva

KIJEV - Pristalice bivšeg gruzijskog predsjednika i lidera opozicionog ukrajinskog Pokreta novih snaga, Mihaila Sakašvilija, koji je uhapšen u petak, postavile su četiri zahtjeva ukrajinskim vlastima

U Gruziji protesti zbog privođenja Sakašvilija u Ukrajini

TBILISI - U glavnom gradu Gruzije Tbilisiju su organizovani protesti zbog privođenja bivšeg predsjednika Mihaila Sakašvilija.

Košarkaši Srbije bolji od Gruzije

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, pošto je večeras u utakmici 2. kola G grupe savladala Gruziju 105:87 (21:21, 23:24, 30:19, 31:23).

Reklame

Najčitanije