Hrvatska

Makarska: Požar se širi, evakuisani turisti, stigla vojska

Split - Više od 800 turista iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i dio mještana evakuisani su u ranim jutarnjim časovima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Evakuisani turisti iz tri hotela u Tučepima, požar se širi prema Makarskoj

TUČEPI - Turisti iz tri tučepska hotela -Jadran, Neptun i Tamaris te dio stanovnika evakuisani su do ranih jutarnjih časova u ponedjeljak, zbog požara koji je buknuo oko 2,30 časova u Gornjim Tučepima i zaprijetio stambenim objektima.

Odbranjene kuće Podgorana, veliki požar se širi prema Parku prirode Biokovo

PODGORA - U požaru kod Podgore, prema prvim procjenama, izgorjele su masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara, požar se i dalje širi prema Parku prirode Biokovo, a vatrogasci su uspjeli obuzdati požar prema Podgori i Tučepima tako da više nema opasnosti za kuće Podgorana i gosti hotela "Sirena" mogli su se vratiti u hotel.

Rusija kritikovala Hrvatsku zbog Ukrajine

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocijenilo je danas da su pokušaji Zagreba da pomogne Kijevu da primjeni hrvatsko iskustvo "mirne reintegracije okupiranih teritorija" na Donbas "neprimjerni i kontraproduktivni".

Do njiva u Hrvatskoj mogu samo pješke

CAZIN - Mještani Tržačkih Raštela, nadomak Cazina, od prije nekoliko dana granicu s Hrvatskom mogu preći na malograničnom prelazu koji se nalazi u ovom mjestu, ali samo pješke, tako da svoje njive u susjednoj državi ne mogu obrađivati kako treba jer ne mogu do njih traktorima.

Hrvatska na evropskom sudu zbog revizije

BRISEL - Evropska komisija prijavila je Hrvatsku Sudu EU zbog nepotpunog prenošenja direktive o reviziji.

Split: Prijetio da će se zapaliti, pa se smirio uz kafu

SPLIT - Pred zgradu Kancerije državne uprave u Splitu jutros je došao 53-godišnji ratni veteran, polio se benzinom i zaprijetio da će se zapaliti, pri čemu je u ruci držao upaljač.

Ponosni Modrić: Pobjeda nad Islandom šlag na torti

Vetusta Real Madrida Luka Modrić rekao je u Zagrebu da je ponosan što je njegova ekipa postala prva u istoriji koja je odbranila titulu u Ligi šampiona.

Izabrani novi članovi Vlade Hrvatske

ZAGREB - Hrvatski Sabor izabrao je sa 78 glasova nove članove Vlade.

Petrov prozvao HDZ i HNS za političku prostituciju

ZAGREB - Na još jednoj burnoj sjednici Sabora zastupnici raspravljaju o prijedlogu rekonstruisane vlade koju je Andrej Plenković neočekivano formirao sa Hrvatskom narodnom strankom, a koju bi parlament trebalo tokom dana da potvrdi.

Reklame

Najčitanije