Hrvatska

Dio Hrvatske pod vodom, sve pod snijegom

ZAGREB, RIJEKA -- Dio Hrvatske bori se sa izlivanjem rijeka. Snijeg zavejao skoro cijelu zemlju.

Ronioci zakrpili nasip kod Tanca, u Slavonskom Brodu strahuju da najgore tek dolazi

JASENOVAC - Na jasenovačkom području u Kosinjskoj dolini i dalje su na stanju vanredne mjere odbrane od poplava, gdje su ronioci jedva uspjeli da spriječe urušavanje nasipa.

U Hrvatskoj registrovano 120 milionera

ZAGREB - Hrvatska ima 120 supermilionera čija je pojedinačna imovina veća od 30 miliona dolara, najnovija je procjena londonske konsultantske kuće "Najt Franko".

Stanovnici porušenih kuća u Hrvatskoj Kostajnici zbrinuti u hotelima i kod rodbine

HRVATSKA KOSTAJNICA - Naglo topljenje snijega i kiša uzrokovali su bujanje rijeka Kupe i Une, a u Hrvatskoj Kostajnici je otvoreno klizište tla koje je potpuno uništilo sedam kuća. Oštetilo je još šest porodičnih kuća te određeni broj privrednih objekata iz kojih su neki od stanara istrčali u zadnji tren.

Dramatični snimci iz vazduha: Klizište u Hrvatskoj Kostajnici zatrpalo kuće

"Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, ceste, dva auta HEP-a koji su došli popraviti vodove", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je posjetio područja pogođena poplavama i klizištima.

Kontrola leta zapošljava, plata skoro 6.000 EUR

Hrvatska kontrola leta traži 24 polaznika za svoj program osposobljavanja za kontrolore vazdušnog saobraćaja.

Hrvatska produžava radni vijek: Muškarci i žene u penziju sa 67 godina

ZAGREB - Hrvatska će zakonom produžiti radni vijek i za miškarce i za žene, koji će u penziju ići kada napune 67 godina, a biće i skraćena lista zanimanja za beneficirani radni staž.

Hrvatska: Izlila se Kupa, odron stijena u Kostajnici

ZAGREB - Na području hrvatske opštine Lekenik, izlila se Kupa, koja je poplavila je nekoliko puteva i odsjekla stotinjak građana.

Uzbuna u hrvatskoj školi zbog zadataka pisanih ćirilicom

ZAGEREB - Jedna učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici podijelila je učenicima prvog razreda zadatke iz matematike, koji su bili ispisani ćirilicom.

Državni vrh Hrvatske ponovo u 'verbalnom ratu'

ZAGREB - Hrvatka predsjednica i premijer, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, ne propuštaju više nijednu priliku za "verbalni rat" u javnosti, pa je tako šefica hrvatske države predsjedniku vlade danas poručila da nije problem ako je "nije nju doživio", ali je problem ako nije doživio kritike Evropske komisije.

Najčitanije