Hrvatska

Dačić: Krivične prijave Hvatske protiv generala JNA čista propaganda

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora riječ o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena kao agresor.

Evropski parlament podržao ulazak Hrvatske u šengen zonu

STRASBUR - Evropski parlament je u tematskoj raspravi na plenarnoj sjednici u Strasburu podržao ulazak Hrvatske šengenu zonu, što bi se, po očekivanjima hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi 2019. godine.

Hrvatska rekorder EU, uz rame Bugarima

ZAGREB - Hrvatska je uz Estoniju, Maltu i Bugarsku među zemljama Evropske unije koje su u trećem tromjesečju zabilježile najveći rast zaposlenosti na tromjesečnom nivou.

Lejlu Fazlagić izručuju pravosuđu BiH

ZAGREB - Ustavni sud Hrvatske odbacio je i posljednju žalbu bivše sudije Lejle Fazlagić, osumnjičene za organizovani kriminal u predmetu “Pravda”, izjavljenu na zahtjev za izručenjem pravosudnim organima BiH, saznaje “Blic”.

Guverner HNB-a: Uvođenjem evra do uklanjanja valutnog rizika

ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić rekao je da je uklanjanje velikog valutnog rizika najveća korist koju ta zemlja može očekivati uvođenjem evra.

Hrvatska će mimo kvota primati radnike iz BiH

ZAGREB - Vlada Hrvatske nedostatak domaće radne snage pokušava da nadomjesti radnicima iz BiH, a koje će primati i mimo kvota za zapošljavanje stranih radnika.

Slovenija tuži Hrvatsku zbog nepoštovanja arbitražne presude o granici

ZAGREB - Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne presude o granici između dve države u Piranskom zalivu, saopštio je šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec.

Anketa na popularnom sajtu: Amerikanci najgluplji, Hrvati na drugom mjestu

Hrvatska je trenutno druga najgluplja zemlja na svijetu, prema mišljenju glasača iz cijelog svijeta koji učestvujuthe to u anketi na popularnoj stranici "The Top Tens".

Hrvatska povećala kvotu za zapošljavanje stranih radnika

ZAGREB - Hrvatska Vlada juče je odobrila dosad najveću kvotu za zapošljavanje stranih radnika iz zemalja izvan EU, ukupno 31 hiljadu, od čega se 9000 odnosi na produženje postojećih dozvola, a 22 hiljade na nove radnike.

Šešelj: Nemoguće uspostaviti prijateljske odnose sa Hrvatskom

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je da zahtjev Hrvatske da joj Srbija isplati ratnu odštetu od 40 milijardi evra predstavlja još jedan dokaz da je nemoguće uspostaviti prijateljstvo između te dvije države.

Reklame

Najčitanije