Hrvatska

Slovenci ljuti na Amerikance zbog spora sa Hrvatima

LJUBLJANA - Slovenački šef diplomatije Karl Erjavec prenio je američkim senatorima nezadovoljstvo povodom stava Vašingtona u sporu Slovenije sa Hrvatskom.

Četiri kanadera gase požar na Svilaji

ZAGREB - Četiri kanadera učestvuju u gašenju požara u Svilaji u Splitsko-dalmatinskoj županiji, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Kad Srpkinje i Hrvatice zajedno zapjevaju "Svijet voli pobjednike"

Srpske i hrvatske košarkašice pokazuju da ih ne zanima politika, a ne dotiču ih ni prošli sukobi dve nacije.

Predao se muškarac koji je pucao na policiju

BELI MANASTIR - Muškarac, koji je pucao na policiju, a zatim se uz prijetnju ručnom bombom zatvorio u stan u naselju Šećerana kod Belog Manastira, predao se rano jutros policiji poslije višečasovnih pregovora.

Članovi Predsjedništva BiH primaju tri puta veće plate nego Vučić

ZAGREB - Platee najviših zvaničnika u Hrvatskoj nešto su niže od slovenačkih, a na istom nivou su sa plataama članova predsjedništva BiH, piše Večernji list.

Iz kubure pucao u brata, pa pokušao da pobjegne u Hrvatsku

VELIKA KLADUŠA - Hrvatski državljanin Zlatko Babahmetović (55) ranio je u četvrtak popodne u Velikoj Kladuši svog brata Dž.B. (50), a zatim je uhapšen na lokalnom graničnom prelazu u pokušaju da uđe u Hrvatsku.

Izetbegović o Pelješkom mostu: Hrvatsku bi puno jeftinije koštao tunel

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da očekuje rješenje povoljno za obje strane kada je riječ o izgradnji Pelješkog mosta.

Hrvatska dobija najmoćniju tajnu službu

ZAGREB - Hrvatska planira osnivanje posebne kancelarije za antiterorističko djelovanje po uzoru na mađarski Centar za antiterorizam (TEK) ili britansku Komandu za borbu protiv terorizma u sklopu Skotland Jarda, saznaje zagrebački „Ekspres“, uz ocjenu da bi time mogla da dobije novu najmoćniju obavještajnu službu.

Od sutra na snazi stari iznos naknada za inspekcijski nadzor

ZAGREB - U Hrvatskoj će sutra stupiti na snagu izmijenjeni Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usaglašenosti voća i povrća sa tržišnim standarima, prema kojem su takse na poljoprivredne proizvode iz trećih zemalja sa 270 vraćene na 12,6 evra.

Završen "carinski rat", Hrvatska spustila cijene

ZAGREB, BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima i naknadu sa 270 smanjilo na 12,6 evra.

Reklame

Najčitanije