Hrvatska

Plenković: Iza Hrvatske najteža godina od završetka rata

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković podnio je danas Saboru izvještaj o radu vlade ocjenivši da je protekla godina za Hrvatsku bila jedna od najizazovnijih od završetka rata - na društvenom, političkom i ekonomskom planu.

Plenković: Rusija važan globalni akter

ZAGREB - Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković pozdravio je posjetu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji jer je, kako kaže, ta zemlja važan globalni akter, ali je dodao da bi de dijaloga trebalo da budu i ona pitanja oko kojih se Hrvatska i Rusija mimiolize.

Sanader u bolnici, ročište odgođeno za 7. novembar

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader hospitalizovan je u Kliničko-bolničkom centru Zagreb.

Vučić: Srbija spremna za trilaterarni susret sa BiH i HR

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna za održavanje trilateralnog sastanka predstavnika Srbije, Hrvatske i BiH koji bi, kao kaže, možda bio i najvažniji za naše zemlje, ali i za cio region Zapadnog Balkana.

Mobilizacija rezervnih vojnika u Hrvatskoj

ZAGREB - Kako je ljetos i najavljeno, početkom jeseni rezervnim vojnicima širom Hrvatske počeli su stizati pozivi za obuku i vojnu vježbu, a u novom talasu pozive je primilo njih 500, uglavnom u Slavoniji.

Špigl: Zagreb najdosadniji evropski grad, najbolja stvar - autoput prema moru

Zagreb je jako dosadan grad u kojem je najbolja stvar - autoput prema moru. Objavljeno je to u reportaži u uglednom njemačkom listu "Špigl".

Rastu cijene nekretnina u Hrvatskoj

Cijene nekretnina u Hrvatskoj porasle su u drugom tromjesečju ove godine za 3,7 odsto u odnosu na prvi kvartal, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Švajcarski mediji "osuli" po Kolindi zbog izjava o BiH

CIRIH - Švajcarski list "Noje Cirher Cajtung" (NZZ) objavio je vrlo oštru analizu položaja Hrvatske u Evropskoj uniji, kao i stanja hrvatskog društva, a izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o BiH ocijenili su “besmislenim”.

Uticajni jevrejski portal Tablet: Hrvatska skriva svoje zločine u holokaustu

Objavljen je tekst Menahema Rosensafta na jevrejskom portalu Tablet pod naslovom "Hrvatska bezočno pokušava izbaciti iz istorije svoje zločine u holokaustu", u kojem se Hrvatska smješta u kontekst "alarmantnog i sve većeg vala antisemitizma u istočnoj Evropi".

Brutalna tuča navijača u Hrvatskoj: Bakljama na suparnike

Sukobi navijača su česta pojava, takođe i korišćenje svega što u takvim situacijama "padne pod ruku".

Reklame

Najčitanije