Indija

Indijski kralj koji je kupio Rolls Royce za skupljanje otpada

Dvadesetih godina prošlog vijeka u salonu Rolls Royce u Londonu dogodila se jedna zanimljiva situacija, koja se i danas prepričava u Indiji i Britaniji.

Pavlovićeve pjesme objavljene u Indiji

BANJALUKA - Tekuća godina proglašena je godinom prijateljstva Indije i Srbije u oblasti kulture i tim povodom u indijskom časposu "Advaitam Speaks Literary", koji izlazi na engleskom jeziku, objavljeni su stihovi četiri srpska pjesnika Nadije Rebronja, Ranka Pavlovića, Nenada Trajkovića i Đorđa Sibinovića. Pjesme je na engleski prepjevala Danijela Trajković.

Autom ubio devet učenika pa pobjegao

PATNA - Najmanje devetoro djece je poginulo, dok je njih 20 povrijeđeno kada je vozilo udarilo u učenike ispred škole u državi Bihar na istoku Indije, saopšteno je iz policije.

Pretvarala se da je muškarac i ucjenjivala žene za miraz

Krišna Sen, žena iz indijske pokrajine Utar Pradeš, nedavno je uhapšena zbog lažnog predstavljanja kao muškarac. Tokom protekle četiri godine Senova je na društvenim mrežama stvorila lažni profil na kojem se predstavljala kao muškarac.

U eksploziji plina u Indiji uništen hotel, 18 mrtvih

NJU DELHI - Najmanje 18 osoba je poginulo, a veći broj je povrijeđen u eksploziji plina u hotelu u gradu Beavaru, na zapadu Indije, tokom svadbenog banketa, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Pirsu Brosnanu Indijci prijete robijom

Sud u Delhiju u Indiji naložio je glumcu Pirsu Brosnanu (64) da objasni zašto se pojavio u reklami za osvježivač usta (koji je u stvari duvan za žvakanje) ili mu prijeti dvogodišnja kazna zatvorom, odnosno novčana kazna od 5.000 rupija, što je oko 56 dolara.

Indijac inspirisan LaFerrarijem

DC Design je zaslužan što Indija postoji na karti supersportaka, a sada predstavlja novi model.

Užas u Indiji: Silovana osmomjesečna beba

NJUDELHI - Osmomjesečna beba silovana je u glavnom gradu Indije, navodi BBC i dodaje da se djevojčica nalazi u bolnici u kritičnom stanju.

Indijca usisao aparat za magnetnu rezonancu

MUMBAI - Indijac je poginuo nakon što ga je usisao uređaj za magnetnu rezonancu, objavila je policija, prenosi AFP.

Odnijeli kući "ljudski otpad" iz aviona, mislili da je rijedak meteor

Stanovnici jednog indijskog sela revnosno su sakupili zaleđeni fekalni materijal koji je prethodno ispao iz aviona, misleći da je riječ o dragocenim meteoritima, prenosi Indija tajms.

Najčitanije