Indija

Grupa od 17 muškaraca silovala 12-godišnju djevojčicu

NJU DELHI - Pred sudom u indijskom gradu Čenaju pojavilo se 17 muškaraca optuženih za višestruko silovanje 12-godišnje djevojčice u periodu od sedam mjeseci, od januara ove godine.

Niko neće najjeftiniji auto na svijetu

Indijski Tata Nano pompezno je najavljen 2008. kao najjeftiniji auto na svijetu sa cijenom od 2.000 dolara. Deset godina kasnije, model koji je trebalo da postane bestseler u toj zemlji nije opravdao očekivanja.

Autobus pao u provaliju, poginulo najmanje 30 ljudi

NJU DELHI - Indijski zvaničnici saopštili su da je najmanje 30 ljudi poginulo kada je prenatrpan autobus pao sa planinskog puta u provaliju.

Jače sirene u Škodama za Indiju

Češki proizvođač najavljuje bum na indijskom automobilskom tržištu, koje će do 2020. postati treće najveće na svijetu.

Pacov pojeo 19.000 dolara u bankomatu

Najmanje jedan pacov provukao se kroz rupu u zadnjem djelu bankomata na sjeveroistoku Indije i pojeo novčanice u vrijednosti od 19.000 dolara, saopštila je policija.

Indija i Kina žele da formiraju "Klub kupaca nafte"

NJU DELHI - Indija i Kina razgovaraju o osnivanju "Kluba kupaca nafte" kako bi stvorile uslove za dobijanje boljih cijena u pregovorima sa zemljama izvoznicama "crnog zlata".

Indijsko selo Danuškodi skoro izgubljena zemlja

Danuškodi, na jednoj od najspektakularnijih obala Indije, dio je oblasti Tamil Nadu, udaljen je 20 kilometara istočno od grada Ramesvaram, a Šri Lanka je na samo 18 nautičkih milja.

Uprkos američkom uticaju, Indija kupuje ruski "S-400"

NJU DELHI - Indija će, uprkos nezadovoljstvu SAD, kupiti ruski protivraketni sistem "S-400" i platiti ga 5,93 milijarde dolara.

Policija izvadila 106 kapsula kokaina iz djevojke

NJU DELHI - Indijska policija uspešno je izvadila 106 kapsula kokaina iz djevojke koja je pokušala da ih prokrijumčari u Indiju.

Oluja odnijela najmanje 40 života

LAKNAU - Oluje praćene snažnim vjetrom i obilnom kišom odnijele su na sjeveru Indije najmanje 40 života, saopštile su danas vlasti.

Najčitanije