Indija

Silovatelj petogodišnje djevojčice: Provocirala me je

Seksualno nasilje bez presedana najgore je na svijetu u Indiji, gdje slučajevi grupnog silovanja, sodomije i sličnih zlostavljana redovno izazivaju bijes i zgrožavanje u ostatku svijeta.

Srušio se helikopter u Indiji, sedam poginulih

GUATI - Poginulo je svih sedam osoba koje su se nalazile u helikopteru indijskih vazdušnih snaga, koji se danas srušio u zabačenom dijelu sheveroistoka Indije, saopštila je indijska policija.

Leopard upao u fabriku automobila

​Stručnjaci za divlje životinje i policajci pokušavaju da ulove leoparda koji je ušao u fabriku najvećeg indijskog proizvođača automobila, saopštili su zvaničnici.

Indijske ambicije o globalnom vođstvu neostvarive

NJU DELHI - Nepovoljni poreski sistem uz nedostatak stručne radne snage i većeg broja lokalnih dobavljača učinili su indijske ambicije o globalnom vođstvu u proizvodnji mobilnih telefona tek pustim snovima.

Indijci napravili klima-uređaj od gline

Klima-uređaji mogu doprinijeti globalnom zagrijavanju, ali u nekim zemljama, poput Indije, oni su jednostavno neophodni tokom ljetnih vrućina.

Uhapšen popularni indijski guru zbog silovanja žene

NJU DELHI - Indijska policija uhapsila je danas popularnog indijskog duhovnog učitelja zbog optužbi da je silovao 21-godišnju ženu na zapadu zemlje, a to je drugi guru koji je uhapšen zbog silovanja u proteklih mjesec dana.

Indijka već 60 godina živi na tečnoj hrani

Ljudi širom svijeta imaju različite prehrambrene navike. Neke od njih su tradicionalne, dok su druge izazvane raznim zdravstvenim problemima. Jedna od onih koji predstavljaju enigmu za svjetske medicinske stručnjake jeste i Sarasvati Bai (75) iz Indije, koja tvrdi da već 60 godina živi na tečnoj hrani.

Srušila se zgrada u Indiji, devet poginulih

MUMBAJ - Broj poginulih u nesreći koja se dogodila kada se srušila stambena zgrada u indijskom gradu Mumbaju porastao je na devet, saopštile su lokalne vlasti.

Kina i Indija povlače vojsku sa Himalaja

Kina i Indija su se dogovorile da ubrzaju obostrano povlačenje snaga u području Doklama, nakon dvomjesečne napetosti.

Poplave u Indiji, Bangladešu, Nepalu, 1.200 mrtvih

NJU DELHI - Broj žrtava poplava koje su pogodile Indiju, Bangladeš i Nepal premašio je 1.200, a spasilački timovi uz velike probleme dopremaju pomoć milionima ugroženih ljudi.

Reklame

Najčitanije