Islamska država

Teroristi pripremali napade u Sankt Peterburgu

MOSKVA - Pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) priveli su sedam ljudi osumnjičenih da su pripadnici terorističke ćelije povezane sa Islamskom državom.

Islamska država prijeti SAD zbog Jerusalima?

KAIRO - Islamska država zaprijetila je napadima na teritoriji SAD u znak odmazde zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela.

Napadač iz Njujorka: Učinio sam to u ime ID

NJUJORK - Muškarac koji je pokušao da izvede samoubilački teroristički napad u Njujorku izjavio je da je to učinio u ime terorističke organizacije Islamska država.

Irak proglasio kraj rata protiv Islamske države

BAGDAD - Premijer Iraka Haider el Abadi izjavio je da je rat koji se tri godine vodio protiv takozvane Islamske države - završen.

Moskva: Su-35 otjerao američki stelt F-22 od ruskih aviona

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ruski borbeni avion Suhoj-35 otjerao američki stelt borbeni avion F-22 dalje od para ruskih borbenih aviona u incidentu koji se dogodio u vazdušnom prostoru Sirije, dok je "New York Times" objavio da Pentagon optužuje ruske avione da lete previše blizu njihovim u vazdušnom prostoru iznad Sirije.

Britanski ministar najavio likvidaciju građana koji su se borili za ID

LONDON - Britanski građani koji se bore za terorističku organizaciju "Islamska država" moraju biti likvidirani, poručuje Gevin Vilijamson, britanski ministar odbrane.

"Internet je novi kalifat Islamske države"

VAŠINGTON - Poraz terorističke organizacije Islamska država na Bliskom istoku nije uticalo na njene sposobnosti da organizuje terorističke napade preko interneta u zapadnim državama, saopštila je u američkom Senatu direktorka obavještajne službe Nacionalnog protivterorističkog centra Lora Šajo.

Putin: Islamska država poražena u Siriji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je Islamska država pretrpjela potpuni poraz u Siriji.

The Times: Teroristi ID bi mogli da krenu ka Evropi

Britanski list "The Times" tvrdi da postoji mogućnost da se, kao rezultat sporazuma iz Rake postignutog između Kurda i Islamske države, militanti ID zapute prema Evropi i počnu da izvode napade.

Ubijen organizator napada na istanbulskom aerodromu

UTBILISI - Bivši pripadnik Islamske države, za koga se sumnja da je organizator bombaškog napada na aerodromu u Istanbulu 2016. godine, ubijen je tokom specijalne operacije u Gruziji prošle sedmice, izjavio je zvaničnik u Tbilisiju.

Reklame

Najčitanije