Izbori

CIK utvrdio ukupan broj građana sa pravom glasa u BiH: U RS više birača nego stanovnika

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila je ukupni broj birača u BiH, prema kojem u Republici Srpskoj ima 1.259.936 ljudi sa pravom glasa ili 89.594 više nego što ima stanovnika.

Predsjednički izbori u Rusiji 18. marta 2018.

MOSKVA - Predsjednički izbori u Rusiji biće održani 18. marta 2018. godine, saopšteno je iz gornjeg doma ruskog parlamenta.

Putin: Uskoro ću odlučiti o kandidaturi za izbore

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da će uskoro odlučiti da li će se kandidovati na prejdsedničkim izborima koji će biti održani iduće godine, istakavši da će uzeti u obzir nivo javne podrške koju uživa.

SAD: Za istragu o ruskom miješanju potrošeno 3,2 miliona dolara

VAŠINGTON - Kancelarija američkog specijalnog savjetnika Roberta Malera potrošila je oko 3,2 miliona dolara za istragu o navodnom ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, objavilo je američko ministarstvo pravde.

Ultimatum za BiH: Promjene Izbornog zakona ili sankcije

SARAJEVO - Predstavnici političkih partija u parlamentu BiH imali su tajni sastanak s predstavnicima, odnosno političkim direktorima Ambasade SAD u BiH, OSCE-a i Evropske komisije u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim".

Merkel: Bolje novi izbori nego manjinska vlada

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da održavanje novih izbora smatra boljom opcijom nego da predvodi manjinsku vladu, istakavši da joj je cilj izgradnja stabilne vlade, a to je poručila nakon što su noćas propali pregovori o formiranju trostranačke koalicije.

Zatvorena birališta na Kosovu I Metohiji

PRIŠTINA - Na Kosovu i Metohiji večeras u 19.00 časova zatvorena su sva biračka mjesta u preostalih 20 opština na Kosovu i Metohiji u kojima u prvom krugu izbora nisu izabrani gradonačelnici.

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu, otvorena biračka mjesta

PRIŠTINA - Na Kosovu su jutros tačno u 7.00 otvorena biračka mjesta za drugi krug izbora za gradonačelnike 19 opština i ponovljene izbore za odbornike i gradonačelnika Parteša.

Tramp izaziva Klintonovu da se ponovo kandiduje

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izazvao je, kako je rekao, "najgoreg i najvećeg gubitnika svih vremena" Hilari Klinton da se kandiduje protiv njega na narednim predsjedničkim izborima u SAD 2020. godine.

Mađarska optužila SAD za miješanje u izbore

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada optužila je danas američki Stejt department za miješanje u izbornu kampanju u toj zemlji.

Reklame

Najčitanije