Izbori

DNS popušta, konačan dogovor iduće sedmice

BANJALUKA - Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj sljedeće sedmice postići će konačan dogovor o zajedničkom kandidatu za predsjednika RS na predstojećim izborima, a kako stvari sada stoje, to će vjerovatno biti Željka Cvijanović, aktuelni premijer RS.

Katalonci biraju predsjednika

BARSELONA - Danas se održava glasanje za novog predsjednika španske pokrajine Katalonije.

Đokić: SNSD-DNS-SP sljedeće sedmice predstavljaju zajedničke kandidate

BANJALUKA – Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije (SP), rekao je da će koalicija SNSD-DNS-SP sljedeće sedmice u javnost izaći sa zajedničkim kandidatima za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

Danas odluka o skeniranju glasačkih listića

SARAJEVO - Dom naroda parlamenta BiH trebalo bi da se danas izjasni o zahtjevu Predstavničkog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića radi utvrđivanja rezultata izbora.

EU i OESS-u sporno što Putin nije imao "istinsku konkurenciju"

BRISEL - Rusija bi trebalo da "ispravi kršenja i nepravilnosti" koje su prijavili posmatrači Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Evropi (OESS), rekao je portparol šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Putinova pobjeda nije iznenađenje za Bijelu kuću

VAŠINGTON - Pobjeda Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji nije iznenađenje za Bijelu kuću, izjavio je portparol Bijele kuće Hogan Gidli.

Ni jedan zapadni lider nije čestitao Putinu, oglasila se samo Kolinda

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin danas iz velikog dijela svijeta dobija čestitke povodom nove pobjede na predsjedničkim izborima.

Za Putina na Krimu 92 odsto građana

MOSKVA - Vladimir Putin je na predsjedničkim izborima na Krimu osvojio više od 90 odsto glasova, pokazuju prvi podaci CIK-a, prenio je Sputnjik.

Na izborima glasalo 63,7 odsto Rusa

MOSKVA- Prema rezultatima izlaznih anketa, na današnjim predsjedničkim izborima u Rusiji glasalo je 63,7 odsto građana, rekao je gerneralni direktor Istraživačkog centra sveruskog javnog mnjenja Konstantin Abramov.

Ubjedljiva pobjeda Putina

MOSKVA - Na osnovu prebrojanih 40 odsto glasova, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin osvojio je 74,22 odsto glasova na predsjedničkim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK).

Najčitanije