Izbori

Dijalog put do promjene Izbornog zakona

SARAJEVO - Odluka Ustavnog suda BiH o potrebi promjene načina izbora delegata u Dom naroda FBiH mora se ispoštovati, stav je međunarodne zajednice.

BiH prijeti institucionalna anarhija?

BANJALUKA, SARAJEVO - Nakon izbora 2018. godine BiH bi mogla ući u još jednu institucionalnu krizu, koja bi mogla imati nesagledive posljedice.

Džaferi raspisao lokalne izbore u Makedoniji za 15. oktobar

SKOPLJE - Predsjedavajući makedonskog parlamenta Taljat Džaferi danas je potpisao uredbu o raspisivanju lokalnih izbora u toj zemlji, uključujući i izbor gradonalčelnika Skoplja, za 15. oktobar, javlja MIA.

Sve više kandidata za fotelje u Predsjedništvu BiH

SARAJEVO - Predizborna kampanja za Opšte izbore u BiH koji će se održati u desetom mjesecu naredne godine uveliko je počela.

Izbori rješavaju stanje u SDS-u

GRADIŠKA - U narednih 20 do mjesec dana u Gradišci će biti održani opštinski izbori te će biti izvršeno konstituisanje Opštinskog odbora SDS-a, rekao je danas za "Nezavisne" Nemanja Vasić, potpredsjednik SDS-a, nadležan za ovu izbornu jedinicu.

Izbori u BiH će biti raspisani u maju 2018. godine

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Irena Hadžiabdić izjavila je danas u Sarajevu da CIK ima zakonsku obavezu da raspiše opšte izbore u BiH i da će to biti urađeno u maju 2018. godine.

Rekordno niska izlaznost u drugom krugu uzbora u Francuskoj

PARIZ - Izlaznost u drugom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj veoma je niska u odnosu na prošle održane prije pet godina.

Otvorena birališta, Francuzi glasaju u drugom krugu

PARIZ - U Francuskoj su jutros u 8 sati otvorena birališta za drugi krug parlamentarnih izbora na kojima se očekuje pobjeda stranke francuskog predsjednika Emanuela Makrona Republika u pokretu.

Moskva: Rezultati izbora svjedoče o radikalizaciji Prištine

MOSKVA - Rezultati izbora održanih na Kosovu i Metohiji svjedoče o radikalizaciji političkog vrha u Prištini, što je u velikoj mjeri posljedica popustljivosti Evropske unije (EU) i SAD, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobjedu koalicije koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

Reklame

Najčitanije