Izbori

Rekordno niska izlaznost u drugom krugu uzbora u Francuskoj

PARIZ - Izlaznost u drugom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj veoma je niska u odnosu na prošle održane prije pet godina.

Otvorena birališta, Francuzi glasaju u drugom krugu

PARIZ - U Francuskoj su jutros u 8 sati otvorena birališta za drugi krug parlamentarnih izbora na kojima se očekuje pobjeda stranke francuskog predsjednika Emanuela Makrona Republika u pokretu.

Moskva: Rezultati izbora svjedoče o radikalizaciji Prištine

MOSKVA - Rezultati izbora održanih na Kosovu i Metohiji svjedoče o radikalizaciji političkog vrha u Prištini, što je u velikoj mjeri posljedica popustljivosti Evropske unije (EU) i SAD, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobjedu koalicije koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

Makronova 'Republika u pokretu' osvojila najviše glasova

PARIZ - Pokret francuskog predsjednika Emanuela Makrona "Republika u pokretu" osvojila je oko 30 odsto glasova u prvom krugu parlamentarnih izbora, javila je belgijska televizijska stanica "RTBF" pozivajući se na rezultate izlaznih anketa.

Privođenja zbog nepravilnosti na izborima na KiM

Na KiM se održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, a Tužilaštvo iz Prištine pokrenulo je sedam slučajeva vezanih za nepravilnosti, prenosi prištinska "Koha".

Britanski mediji: Tereza Mej izgubila podršku, ali nema namjeru da podnese ostavku

LONDON - Britanski konzervativci osvojili su 43 odsto glasova, a opozicioni laburisti 40 odsto na parlamentarnim izborima, procjenjuje Bi-Bi-Si.

Komijevo svjedočenje pred Senatom: Nema dileme da se Rusija miješala u izbore

VAŠINGTON - Bivši šef FBI Džejms Komi pred senatskim Komitetom za obavještajne poslove svjedoči o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD.

NSA: Rusija pokušala hakovanje američkog izbornog sistema Jonathan Drake

VAŠINGTON - U strogo poverljivom dokumentu Agencije za nacionalnu bezbjednost SAD (NSA) tvrdi se da je Rusija izvela sajber napad na dobavljača softvera za glasanje i takođe pokušala da hakuje više od 100 izbornih zvaničnika nekoliko dana prije predsjedničkih izbora u novembru 2016, javili su američki mediji.

Zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima, Bandić i Kerum vode

ZAGREB- U Hrvatskoj je zatvoreno nešto manje od 4.500 biračkih mjesta, na kojima je osam županija i Grad Zagreb, koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 opštine u drugom krugu biralo župane, gradonačelnike i načelnike.

Reklame

Najčitanije