Izbori

Lokalni izbori na Kosovu: U osam opština Srbin protiv Srbina

Kao i proljetos pri glasanju za pokrajinsku skupštinu, tako će i na nedjeljnim izborima za lokalnu vlast na Kosovu i Metohiji srpske stranke nastupiti u više kolona.

Sebastijan Kurc proglasio pobjedu

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc proglasio pobjedu na prevremenim parlamentarnim izborima. Prema trenutnim podacima, OVP vodi s 31,5 odsto.

Tuča dvojice muškaraca na biralištu u Skoplju

SKOPLJE - Na glasačkom mjestu za lokalne izbore u Makedoniji u skopskoj Osnovnoj školi "Petar Zdravkovski Penko" potukla su se dvojica muškaraca, prenosi portal "Plusinfo".

Kurc: Nadam se dobrom rezultatu koji omogućava prave promjene

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji bi nakon današnjih parlamentarnih izbora, sa svega 31 godine života, mogao biti najmlađi kancelar u istoriji Austrije, ali i najmlađi šef vlade jedne zapadne zemlje, izrazio je nadu da će ishod parlamentarnih izbora omogućiti prave promjene.

Prvi krug lokalnih izbora u Makedoniji

SKOPLJE - U Makedoniji se danas održava prvi krug lokalnih izbora na kojima će 1,8 miliona građana s pravom glasa birati gradonačelnike i predsjednike u 80 gradova i opština i Gradu Skoplju, kao posebnoj lokalnoj samoupravi s deset gradskih opština.

Vanredni parlamentarni izbori u Austriji

BEČ - U Austriji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori i sve ukazuje na to da će u odnosu na vladajuće stranke lijevog centra odlične rezultate ostvariti konzervativne i partije krajnje desnice.

Moguće novine: Skeniranje listića na opštim izborima 2018.

SARAJEVO - Izborni proces u BiH je zastario i neophodno je uvođenje novih tehnologija, a kako stvari sada stoje, najizvjesnije je da se na narednim izborima u oktobru naredne godine glasovi prebrojavaju tako što će se glasački listići skenirati.

Radmanović: Nisam odlučio o kandidaturi na izborima

Ogromna većina Srba misli da ne treba ići u NATO zbog više emotivnih razloga i oko toga nema dilema, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Nebojša Radmanović, potpredsjednik SNSD-a.

Partije iz RS opipavaju puls birača: U opticaju Dodik, Radmanović, Šarović, Ivanić, Čubrilović...

BANJALUKA - Političke partije u RS u ovom trenutku spekuliraju s najmanje desetak kandidata za pozicije srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS, iako je do općih izbora u zemlji ostalo još tačno 12 mjeseci.

Osam kandidata za predsjednika Slovenije, od toga pet žene

LJUBLJANA - Na predsjedničkim izborima u Sloveniji koji će biti održani 22. oktobra, učestvovaće osam kandidata, a među njima je pet žena.

Reklame

Najčitanije