Izbori

Ovjerene 642 kandidatske liste, 166 ima nedostatke

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu ovjerila 642 kandidatske liste koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 166 kandidatskih listi utvrđeno da ima nedostatke.

Proces ovjere kandidatskih listi počinje u četvrtak

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH sutra će razmatrati izvještaj o izvršenim provjerama kandidata i kandidatskih listi za učešće na opštim izborima 7. oktobra i početi proces ovjere kandidatskih listi koje ispunjavaju zakonom propisane uslove, saopšteno je iz CIK-a.

Kakva se kampanja sprema: Manje o budućnosti i napretku, a više o prošlosti

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao i decenijama unazad, kampanju za predstojeće opšte izbore koji se održavaju u oktobru obilježiće priča o prošlosti i ugroženosti sa diskreditovanjem političkih protivnika i njihovim omalovažavanjem i gotovo je sigurno da će tek rijetki kandidati govoriti o budućnosti i mogućnostima za ekonomski napredak i socijalnu sigurnost.

Utvrđen redoslijed na glasačkim listićima za predstojeće izbore

SARAJEVO - Utvrđen je redosljed političkih subjekata na glasačkom listiću za Opšte izbore. Manje poznate stranke izbile su na vrh liste.

Kličković kandidat za člana Predsjedništva BiH, Lukić za predsjednika RS

BANJALUKA - Kandidati Prve SDS na predstojećim izborima su Gojko Kličković za srpskog člana Predsjedništva BiH i Radomir Lukić za predsjednika Republike Srpske, rečeno je danas na konvenciji ove stranke u Banjaluci.

Istekao rok za prijem kandidatskih listi

SARAJEVO - Rok za podnošenje kandidatskih listi za Opšte izbore 2018. godine u Bosni i Hercegovini istako je danas u 16.00 sati, a u postupku ovjere političkih subjekata Centralna izborna komisija ovjerila prijave za učešće na izborima za 69 političkih stranaka, 34 neovisna kandidata i 36 koalicija.

Čavara: Vjerujemo u pobjedu

SARAJEVO – Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara predao je Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidate i liste kandidata HDZ-a BiH i koalicije stranaka Hrvatskog narodnog sabora za predstojeće opšte izbore u BiH.

Bosić neće na listu sa Obrenom Petrovićem

BANJALUKA - Visoki funkcioner SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da prihvata kao potpuno legitimnu odluku predsjednika stranke Vukote Govedarice da nosilac liste za Izbornu jedinicu dva za Predstavnički dom parlamenta BiH bude Obren Petrović.

Socijalisti predstavili kandidate na predstojećim Opštim izborima

BANJALUKA - U izbornoj jedinici 3 nosioci lista Socijalističke partije za predstojeće Opšte izbore su predsjednik Gradskog odbora Banjaluka Goran Selak za Narodnu skupštinu i potpredsjendik SP Živko Marjanac za bh. Parlament.

Većina stranaka utvrdila nosioce izbornih lista: Provjerenim kadrovima do izborne pobjede

SARAJEVO - Iako rok za prijavu kandidatskih lista za ovogodišnje opšte oktobarske izbore u Centralnu izbornu komiju BiH (CIK) ističe u ponedjeljak, parlamentarne stranke u Federaciji BiH još nisu objavile nosioce kandidatskih lista, za razliku od RS, gdje se manje-više sve zna.

Najčitanije