Jabuke

Šarović: Šteta od zabrane izvoza jabuka još nesaglediva

SARAJEVO - Rusiji je upućen zahtjev Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH kako bi bio održan sastanak o pitanju izvoza jabuka bilo u BiH ili u Ruskoj Federaciji.

Šarović: U izradi dokument o pooštravanju procedura za izvoz jabuka

SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH uputilo je u proceduru dokument koji se odnosi na procedure registracije poslovnih subjekata koji rade izvoz jabuka za Rusku Federaciju kojim se pooštravaju uslovi za one koji žele da se bave tim poslom, rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Fruct Company: Imali smo svu dokumentaciju, izvozili smo domaće jabuke

BIJELJINA - Preduzeće "Fruct Company" iz Bijeljine nedavnu pošiljku jabuka za Rusiju kupilo je od partnera u Gradačcu, roba je imala svu neophodnu dokumentaciju za izvoz i izjave o porijeklu koje dokazuju da je proizvedena u BiH, saopšteno je iz Advokatske kancelarije Stevanović, koja zastupa ovu kompaniju.

"Fruct Company" skinut sa liste, ugroženo tržište od 45 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske donijelo je danas odluku o brisanju preduzeća "Fruct Company" iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju, koja se vodi u ovom ministarstvu, zbog sumnji da je vršilo reeksport poljskih jabuka iz BiH u ovu zemlju.

"Ruska zabrana uvoza jabuka iz BiH nanijela štetu domaćim proizvođačima"

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske smatra da je propust kod izvoza jabuka iz BiH u Rusiju nanio veliku štetu domaćim proizvođačima, te traži od nadležnih inspekcijskih i drugih organa da pokrenu postupak i sankcionišu odgovorne u ovom slučaju.

Na jabukama iz BiH poljska etiketa

BANJALUKA - Ruska Federacija, tačnije veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba "Roseljhoznadzor" uvešće u ponedjeljak zabranu uvoza jabuka iz BiH zbog sumnje u reeksport.

Rusija zabranila uvoz jabuka iz BiH

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je Srni da je Ruska Federacija ponovo uvela zabranu za uvoz jabuka iz BiH koja stupa na snagu ponedjeljak, 22. januara.

Pečene jabuke - lijek za promuklost

Protiv bolova u grlu i promuklosti lijek su pečene jabuke. Tegobe mogu da se otklone sa tri pečene jabuke, koje treba pojesti jednu za drugom, tvrdi bečki stručnjak za ishranu profesor Hademar Bankhofer.

Prijeti nestašica 'kraljice voća': Cijene domaćih jabuka i do tri KM

BANJALUKA, GRADIŠKA - Mraz, grad i suše koji su pogodili bh. voćnjake uzimaju danak, tvrde voćari te procjenjuju da uskoro domaćih jabuka gotovo da neće biti na našem tržištu.

Prevrnuta torta od jabuka

Sastojci:

Najčitanije