Jabuke

Ukinuta zabrana izvoza jabuka u Rusiju

TREBINJE - Voćari iz Bosne i Hercegovine ponovo mogu izvoziti jabuke u Rusku Federaciju jer su nadležna tijela u ovoj zemlji ukinula zabranu iz januara, koja je uvedena zbog sumnje u reeksport.

Voćarska proizvodnja u RS procijenjena na 331.000 tona

BANJALUKA - Voćarska proizvodnja ove godine procijenjena je na oko 331.000 tona, a očekivana vrijednost proizvodnje je oko 200 miliona KM, potvrdili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Sve veće cijene voća: Jabuke nikad skuplje

BANJALUKA - Jabuke koje su donedavno koštale marku po kilogramu, posljednjih dana na banjalučkoj tržnici dostigle su cijenu i 2,5 KM, a u marketima idu i do 2,8 KM, što je začudilo kupce, jer im je bar ovo voće dosad bilo pristupačno.

Šarović: Šteta od zabrane izvoza jabuka još nesaglediva

SARAJEVO - Rusiji je upućen zahtjev Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH kako bi bio održan sastanak o pitanju izvoza jabuka bilo u BiH ili u Ruskoj Federaciji.

Šarović: U izradi dokument o pooštravanju procedura za izvoz jabuka

SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH uputilo je u proceduru dokument koji se odnosi na procedure registracije poslovnih subjekata koji rade izvoz jabuka za Rusku Federaciju kojim se pooštravaju uslovi za one koji žele da se bave tim poslom, rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Fruct Company: Imali smo svu dokumentaciju, izvozili smo domaće jabuke

BIJELJINA - Preduzeće "Fruct Company" iz Bijeljine nedavnu pošiljku jabuka za Rusiju kupilo je od partnera u Gradačcu, roba je imala svu neophodnu dokumentaciju za izvoz i izjave o porijeklu koje dokazuju da je proizvedena u BiH, saopšteno je iz Advokatske kancelarije Stevanović, koja zastupa ovu kompaniju.

"Fruct Company" skinut sa liste, ugroženo tržište od 45 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske donijelo je danas odluku o brisanju preduzeća "Fruct Company" iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju, koja se vodi u ovom ministarstvu, zbog sumnji da je vršilo reeksport poljskih jabuka iz BiH u ovu zemlju.

"Ruska zabrana uvoza jabuka iz BiH nanijela štetu domaćim proizvođačima"

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske smatra da je propust kod izvoza jabuka iz BiH u Rusiju nanio veliku štetu domaćim proizvođačima, te traži od nadležnih inspekcijskih i drugih organa da pokrenu postupak i sankcionišu odgovorne u ovom slučaju.

Na jabukama iz BiH poljska etiketa

BANJALUKA - Ruska Federacija, tačnije veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba "Roseljhoznadzor" uvešće u ponedjeljak zabranu uvoza jabuka iz BiH zbog sumnje u reeksport.

Rusija zabranila uvoz jabuka iz BiH

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je Srni da je Ruska Federacija ponovo uvela zabranu za uvoz jabuka iz BiH koja stupa na snagu ponedjeljak, 22. januara.

Najčitanije