Jahorina

Skijališta puna, hotelijeri zadovoljno trljaju ruke

SARAJEVO, PRIJEDOR - Na skijalištima širom BiH po svemu sudeći trljaće ruke nakon završetka uspješne zimske sezone, a prema vremenskim prognozama sa snježnim padavinama, sezona bi mogla potrajati malo duže nego što je očekivano.

Bolja budućnost za sve kroz oči "Exit" festivala

Zajedništvo, zabava, dobro druženje i sjajna muzika, sve ovo čini egzitovsku magiju, koju je sjajna ekipa prošlog vikenda donijela na olimpijsku ljepoticu Jahorinu te kroz "Festival 84" ostavilo značajan utisak.

Komić otvorio "Jahorinski poslovni forum"

JAHORINA - Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić otvorio je danas naučnu konferenciju "Jahorinski poslovni forum 2018", na kojoj će biti predstavljena 44 naučna rada, uz učešće 90 učesnika iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BiH.

Uzavrelo na Jahorini: Van Gog "razvalio" na "Festivalu 84"

Jedan od najpopularnijih regionalnih rok bendova Van Goghnastupio je na Jahorini u okviru premijernog izdanja Festivala 84.

"Festival 84" jači od uporne kiše

Najmlađi festival iz "Exitove" porodice, "Festival 84" u petak je privukao više od 9.000 posjetilaca na Olimpijsku planinu Jahorina.

Snijeg iz 1984. se ponovio, a Križaj sa originalnom olimpijskom bakljom pokrenuo Festival 84

JAHORINA - Priroda je progovorila - Festival 84 nastavlja olimpijski duh na Jahorini! Stariji građani pamte kako je poslije velike neizvjesnosti, u posljednji čas, doslovno noć uoči Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, na suhu Jahorinu palo preko metar snijega. Nakon što su mnogi proteklih dana gledali kako se snježni prekrivač povlači sa olimpijske planine, priroda je odlučila da ponovo umiješa i noć uoči prvog Festivala 84, obilnim snijegom prekrije planinu! Poslije ovog fenomena, “Spust mira i prijateljstva”, kojim je svečano otvoren Festival 84, dobio je potpuno novu, još snažniju društvenu, ali i prirodnu dimenziju! Povorku od 84 skijaša iz svih dijelova bivše Jugoslavije, predvodila je legenda jugoslovenskog skijanja Bojan Križaj. On je lično zapalio novi olimpijski plamen i to sa originalnom bakljom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine koju je specijalno za ovu priliku, lično donio direktor Olimpijskog muzeja u Sarajevu, Edin Numankadić. Simbolično, na mjestu gdje su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre, danas ponovo gori, ovaj put festivalski plamen i podsjeća na velika, zajednička dostignuća cijelog regiona.

Miloš Biković i Nenad Okanović jedva čekaju Festival 84

​Ostalo je još samo 6 dana do premijernog izdanja Festivala 84, a interesovanje za peti festival koji će biti održan u okviru EXIT Freedom 2018 poduhvata je ogromno! U prilog tome govori i činjenica da se kapacitet novog festivala proširivao čak dva puta od prvobitnog plana, a olimpijskom provodu se raduju i brojne poznate ličnosti!

Tomba: Vrijedi doći na Jahorinu

JAHORINA - Proslavljeni italijanski skijaš Alberto Tomba izjavio je sinoć na Jahorini da vrijedi doći na ovu planinu i skijati.

​“Van Gogh” priredio akustični koncert za pamćenje

Popularni rokenrol sastav “Van Gogh” koji je jedan od izvođača koji će nastupiti na “Festivalu 84“ na Jahorini, priredio je publici u Pančevu akustični spektakl za pamćenje.

Poslovanje Olimpijskog centra 'Jahorina' 'odskijalo' u plus

JAHORINA - Olimpijski centar "Jahorina" nakon 12 godina je imao pozitivno poslovanje u jednoj godini s plusom nešto većim od pola miliona maraka, pokazuje danas objavljen izvještaj na Banjalučkoj berzi za 2017. godnu.

Najčitanije