Kastel

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel postojao antički žrtvenik bogu Jupiteru

Na lijevoj obali Vrbasa smješten je najstariji istorijski spomenik u Banjaluci, tvrđava Kastel, koja pokazuje da je u svim epohama korištena kao odbrambeni položaj grada na Vrbasu.

"Complicate Simply" u Kamenoj kući na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Complicate Simply" Slavimira Stojanovića, poznatog beogradskog grafičkog dizajnera i vizuelnog umjetnika, večeras s početkom u 20 časova biće otvorena u Kamenoj kući, na tvrđavi Kastel. Izložba je dio programa obilježavanja 85 godina postojanja Kulturnog centra Banski dvor.

Kuli na Kastelu vraćaju stari sjaj

BANJALUKA - Krov ulazne kamene kule na tvrđavi Kastel, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, dobiće novi izgled jer je uskoro planirana njegova rekonstrukcija.

Još samo nekoliko ulaznica za koncert Nine Badrić na Kastelu

Ostalo je još nekoliko ulaznica za nadolazeći koncert Nine Badrić 30.9. na Kastelu u Banjaluci.

Muzička čarolija Nine Badrić u Banjaluci

BANJALUKA - Interesovanje za koncert hrvatske muzičke dive Nine Badrić, koji će se 30. septembra s početkom u 20.30 održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel, je veliko.

"Nektar Fresh Wave" na Kastelu: Praznik elektronskog zvuka

Nastupom domaćeg DJ Jome Maje u četvrtak veče na banjalučkoj tvrđavi Kastel počeo je jedan od najvećih festivala elektronske muzike u regionu - "Nektar Fresh Wave".

Marija Šerifović pokorila vrućinu, Banjalučani uživali u višesatnom koncertu

"Tamo gde ideš neka te sreća dočeka, ta što te voli neka te voli doveka.

Veliki koncert "Pod zvijezdama" na tvrđavi Kastel

BANJALUKA - Banjalučka filharmonija (BLF) i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" će u združenom simfonijskom orkestru održati koncert na otvorenom "Pod zvijezdama" na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

"Vrapčići" 11. jula na Kastelu, a imaju i novi spot

BANJALUKA – Banjalučki dječiji hor "Vrapčići" održaće tradicionalni ljetni koncert na pozornici banjalučke tvrđave Kastel.

Večeras banjalučka gitarijada

Nakon tri fantastične festivalske večeri Banjalučkih dana muzike i piva, večeras (3. jula), na platou ispred tvrđave Kastel, biće održana Banjalučka gitarijada na kojoj će se predstaviti najbolji banjalučki demo bendovi.

Reklame

Najčitanije