Kastel

Obnovljena ulazna kula na banjalučkom Kastelu

BANJALUKA - Obnova ulazne kule na tvrđavi Kastel, koja je oštećena u požaru 2013. godine, okončana je ovih dana, u trenutku dok se nastavljaju radovi na rekonstrukciji još jedne kule i ulaznog bedema.

Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku

BANJALUKA - Stihovima pjesme "Panta rei" pop diva Jelena Tomašević uz pratnju novosadskog "Big benda" otvorila je u utorak naveče svoj solistički koncert na prepunoj ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

Članovi "Elementala" za "Nezavisne": Fanovi su nam poklanjali zube, grudnjake i drogu

Poznati sastav "Elemental" nastupiće na platou ispred tvrđave Kastel u nedjelju, 1. jula, na manifestaciji "Banjalučki dani muzike".

Gradnja Parka ljubavi i dajak pristaništa u Banjaluci počinje na proljeće

BANJALUKA - Gradnja Parka ljubavi posvećenog legendarnoj Safikadi i dajak pristaništa, novih turističkih lokacija, počeće na proljeće iduće godine nakon što ove godine bude završena administrativno-tehnička dokumentacija.

Vitezovi osvojili Kastel

BANJALUKA - Prvi međunarodni viteški festival "Kastrum 2018" otvoren je večeras na tvrđavi Kastel u Banjaluci, gdje će posjetioci do nedjelje, 3. juna, imati priliku da vide srednjovjekovne viteške borbe, odore, oklope, ali i neke od starih, već zaboravljenih zanata.

Muzičkim programom na tvrđavi Kastel svečano otvoren drugi Moto Fest

BANJALUKA - Po drugi put na moto fesivalu u Banjaluci u organizaciji moto kluba "Stršljen" koji su uspjeli da napune tvrđavu Kastel i dovedu balkanske i evropske zvijezde, grad Banjaluka je svrstan na mapu top festivalskih dešavanja.

Kastel dobija turističku signalizaciju, istorija na dvojezičnim tablama

BANJALUKA - Najstariji istorijski spomenik u gradu - tvrđava Kastel, i neki njegovi objekti dobiće dvojezične turističke informativne table.

Kastelom odjekivao narodni melos

BANJALUKA - Učesnici 23. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba iz regiona banjalučkoj publici na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel tokom dva dana su predstavili šarenilo narodnih igara, nošnje i melos, donesene iz 14 zemalja Evrope.

Hiljade folkloraša na Kastelu

BANJALUKA- Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja počinje danas na tvrđavi Kastel u Banjaluci, do nedjelje 20. maja okupiće između 65 i 70 kulturnoumjetničkih društava s oko 4.000 članova, iz 14 evropskih zemalja.

Gibonni za "Nezavisne": Da sam otišao vani, bio bih samo dio mašine

Biće super sve iz prve ruke. To mi je dosta važno jer ja ti sviram između 25 i 30 nastupa na godinu, i to ima jednu svoju dobru stranu. Gdje ideš i za koga ideš, da se možeš potruditi dati sve od sebe. Ja se stvarno potrudim da skuham tu večeru, da to nije kao da ste došli u menzu gdje ćeš dobiti malo kuvanog krompira, nego sve je rađeno za taj dan. Strašno mi je stalo i osjetićete to na koncertu, rekao je slavni muzičar i autor Zlatan Stipišić Gibonni u razgovoru za "Nezavisne" povodom najavljenog koncerta u Banjaluci, koji će biti održan 8. juna na tvrđavi Kastel.

Najčitanije