Kastel

Tri decenije "Rakana" do 6. aprila na Kastelu

BANJALUKA - Presjek djela nastalih na likovnoj koloniji "Rakani" u protekle tri decenije banjalučka publika može da pogleda u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel do 6. aprila, a izložbu je u ponedjeljak uveče svečano otvorio Mladen Matović, direktor Kulturnog centra Banski dvor, institucije u čijoj je organizaciji i realizovana ova postavka.

"Rakani" od sutra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel

BANJALUKA - Izložba Likovne kolonije "Rakani", koja se tradicionalno održava u istoimenom selu kod Novog Grada, sutra će biti otvorena u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, s početkom u 20 časova.

Obnova banjalučkog Kastela: Uskoro uređenje još jedne kule

BANJALUKA - Radovi na rekonstrukciji još jedne kule na tvrđavi Kastel, u vrijednosti od oko 100.000 KM, trebali bi početi na proljeće. Radi se o obnovi devastiranog prostora u kojem se svojevremeno nalazio ugostitetljski objekat.

Za sanaciju krova ulazne kule na tvrđavi "Kastel" 50.000 KM

BANJALUKA - Rekonstrukcija krova ulazne kule na tvrđavi Kastel, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, počeće čim to dozvole vremenske prilike i koštaće oko 50.000 KM, rekao je juče gradonačelnik Igor Radojičić.

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel postojao antički žrtvenik bogu Jupiteru

Na lijevoj obali Vrbasa smješten je najstariji istorijski spomenik u Banjaluci, tvrđava Kastel, koja pokazuje da je u svim epohama korištena kao odbrambeni položaj grada na Vrbasu.

"Complicate Simply" u Kamenoj kući na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Complicate Simply" Slavimira Stojanovića, poznatog beogradskog grafičkog dizajnera i vizuelnog umjetnika, večeras s početkom u 20 časova biće otvorena u Kamenoj kući, na tvrđavi Kastel. Izložba je dio programa obilježavanja 85 godina postojanja Kulturnog centra Banski dvor.

Kuli na Kastelu vraćaju stari sjaj

BANJALUKA - Krov ulazne kamene kule na tvrđavi Kastel, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, dobiće novi izgled jer je uskoro planirana njegova rekonstrukcija.

Još samo nekoliko ulaznica za koncert Nine Badrić na Kastelu

Ostalo je još nekoliko ulaznica za nadolazeći koncert Nine Badrić 30.9. na Kastelu u Banjaluci.

Muzička čarolija Nine Badrić u Banjaluci

BANJALUKA - Interesovanje za koncert hrvatske muzičke dive Nine Badrić, koji će se 30. septembra s početkom u 20.30 održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel, je veliko.

"Nektar Fresh Wave" na Kastelu: Praznik elektronskog zvuka

Nastupom domaćeg DJ Jome Maje u četvrtak veče na banjalučkoj tvrđavi Kastel počeo je jedan od najvećih festivala elektronske muzike u regionu - "Nektar Fresh Wave".

Najčitanije