Katalonija

Sud traži hapšenje bivše katalonske poslanice

MADRID - Vrhovni sud Španije zatražio je hapšenje bivše poslanice katalonskog parlamenta Ane Gabrijel, jer se nije danas pojavila na tom sudu.

Pudždemon: Nisam odustao od borbe, nastavljamo

MADRID - Katalonski lider Karlos Pudždemon koji se nalazi u egzilu u Belgiji, negirao je danas da je odustao od borbe, a nakon što je objavljen tekst poruke u kojoj je napisao da je španska Vlada "dobila bitku" u Kataloniji.

Puđdemon će od suda uskoro tražiti dozvolu za povratak

BARSELONA - Poslanik u parlamentu Katalonije Hoze Rul rekao je danas da će bivši predsjednik Karles Puđdemon uskoro od suda zatražiti dozvolu da prisustvuje sjednici na kojoj bi trebalo da bude formirana nova regionalna vlada.Rul je katalonskom radiju izjavio da će Puđdemon to učiniti u narednih 24 časa kako bi prisustvovao sjednici parlamenta u Barseloni u utorak, 30. januara.

Pudždemon jedini kandidat za predsjednika Katalonije

BARSELONA - Parlamentarni izbori u Kataloniji biće organizovani u utorak, 30. januara, saopšteno je iz parlamenta španske autonomne pokrajine, a Rojters saznaje da je jedini kandidat za mjesto predsjednika španske pokrajine bivši lider Karles Pudždemon.

Preduzete mjere za sprečavanje ulaska Puđdemona u Španiju

MADRID - Pripadnici policije i Civilne garde Španije su na oprezu 24 časa dnevno kako bi spriječili da se smijenjeni katalonski predsjednik Karles Puđdemon "ušunja" nazad u Španiju, "čak i u prtljažniku automobila", izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignacio Zoido.

Pudždemon ponovo kandidat za predsjednika Katalonije

BARSELONA - Predsjednik parlamenta Katalonije Rože Torent predložio je danas Karlesa Pudždemona (55) kao jedinog kandidata za formiranje vlade tog španskog regiona, uprkos njegovom statusu bjegunca od španske pravde.

Pudždemon sletio u Kopenhagen, nije uhapšen

KOPENHAGEN - Bivši lider Katalonije Karles Pudždemon sletio je na aerodrom u Kopenhagenu, gdje nije uhapšen, već je nesmetano otišao na debatu na kojoj će biti moderator.

Portparol španske vlade: Pudždemon neće opet biti lider

MADRID - Smijenjeni katalonski lider Karles Pudždemon neće ponovo biti na čelu te španske pokrajine, izjavio je danas portparol španske vlade Inigo Mendes de Vigo, navodeći da će španska vlada nastaviti da direktno upravlja Katalonijom dok god je to neophodno.

Pudždemon: Nove tehnologije će pomoći da vladam iz Belgije

MADRID, BRISEL - Odbjegli bivši lider Katalonije Karles Pudždemon, koji želi da se vrati na funkciju, izjavio je da će mu nove tehnologije omogućiti da vlada iz Belgije, prenosi AP.

Pudždemon kandidat za katalonskog premijera

BARSELONA - Secesionističke katalonske grupe Zajedno sa Kataloniju i Katalonska republikanska ljevica dogovorile su se da podrže bivšeg lidera Karlesa Pudždemona za novog predsjednika katalonske vlade.

Reklame

Najčitanije