Katalonija

Evropski lideri: EU neće posredovati u katalonskoj krizi

BERLIN - Evropski lideri odbacili su danas mogućnost da EU posreduje u sporu izmedju Španije i Katalonije, nakon što je španska vlada saopštila da razmatra preduzimanje koraka ka oduzimanju autonomije Kataloniji.

AFP: Šta sve Madrid može da uradi Kataloniji?

MADRID - Španija je danas poručila da će vlada na vanrednoj sjednici pokrenuti član 155 španskog ustava po prvi put u istoriji, a francuska agencija AFP objašnjava šta bi to značilo i koje mjere bi zvanični Madrid mogao da preduzme u ukidanju autonomije Katalonije.

Pudždemon i danas bez konkretnog odgovora

BARSELONA - Katalonski lider Karles Pudždemon nije ni danas direktno odgovorio na pitanje Madrida da li je ili nije proglasio nezavisnost Katalonije, javlja Rojters.

Pudždemon do 10 sati mora da odluči o nezavisnosti

MADRID - Katalonski lider Karles Pudždemon ima vremena da do 10 sati odluči da li će proglasiti nezavisnost.

Protesti u Barseloni povodom hapšenja dvojice lidera

BARSELONA - U Barseloni su počeli da se okupljaju demonstranti koji traže puštanje dvojice katalonskih lidera, uhapšenih zbog navoda da su izazvali pobunu.

Sud naredio produženi pritvor katalonskim liderima

MADRID - Španski Visoki sud saopštio je večeras da je naredio da dvojica lidera katalonske separatističke organizacije ostanu u pritvoru dok su pod istragom zbog sumnje na izazivanje pobune.

Vlada Španije dala novi rok predsjedniku Katalonije

MADRID– Vlada Španije dala je do četvrtka novi rok predsjedniku Katalonije Karlesu Pudždemonu da se jasno očituje da li je proglasio nezavisnost te pokrajine.

Pudždemon nije razjasnio da li je proglašena nezavisnost

MADRID - Lider Katalonije Karles Pudždemon u pismu španskom premijeru Marijanu Rahoju nije razjasnio da li je proglasio nezavisnost ovog regiona od Španije, prenose danas mediji.

Pudždemon poziva na smirenost

MADRID - Katalonski lider Karlos Pudždemon pozvao je danas na smirenost iako je ostalo manje od 24 časa do isteka vremenskog roka koji mu je dala španska Vlada da razjasni da li je proglasio nezavisnost regiona ili ne.

Pudždemon do sutra mora da razjasni dileme oko nezavisnosti

BARSELONA - Katalonski predsjednik Karles Pudždemon ima rok do ponedjeljka da razjasni da li je proglasio nezavisnost tokom dvosmislenog govora koji je održao u parlamentu ranije ove nedjelje.

Reklame

Najčitanije