Knjige

"Čovjek po imenu Uve" među najtraženijima knjigama

BANJALUKA - Knjiga "Moja genijalna prijateljica" Elene Ferante bila je među najčitanijim djelima u protekloj godini kada je Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) u Banjaluci u pitanju.

Književne junakinje koje su obilježile 2017.

Protekla je godina bila prepuna odličnih knji-ga, međutim osim napete radnje koja se čita, romane čine likovi koji u njima žive. U njima su žene koje su nas zadivile svojom hrabroš-ću i osvojile svojom pameću - unutar korica knjiga. Budući da je ova godina bila obilježe-na pojmom - feminizam, imali smo dosta ma-terijala. Bez obzira na to podržavali femini-zam ili ne, svaka od ovih junakinja je velika inspiracija.

Predstavljena knjiga "Pomaračenje Sunca" Srete Vučkovića

Knjiga pripovjedaka "Pomračenje sunca" slijepog pisca iz Kozarske Dubice Srete Vučkovića predstavljena je večeras u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.

Knjige na filmskom platnu recept za uspjeh

Holivudska produkcija posljednjih nekoliko godina veliki dio svojih filmova bazira na književnim ostvarenjima. Recept prenosa priče sa stranica knjige na filmsko platno se pokazao veoma uspješnim, pa su im se tako producenti velikih filmskih kuća i ove godine okrenuli. Predstavljamo vam ovogodišnja tri ostvarenja koja su nastala po čuvenim knjigama i romanima, a koja već sada izazivaju veliku pažnju kritike i publike.

Izdavač godine "Akademska knjiga"

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

U Frankfurtu i djela domaćih književnika

FRANKFURT - Najveći sajam knjige u svijetu, čuveni Frankfurtski, otvorio je svoja vrata za posjetioce, a među 7.300 izdavača iz više od 100 zemalja predstaviće se i Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, čija će djela zasijati na zajedničkom evropskom štandu, ali i na štandu koji im je organizator ustupio besplatno.

Hotel sa 50.000 knjiga

Ako vas put ikad navede u srednjovjekovno portugalsko selo Obidos, ovdje ćete pronaći hotel koji je jedinstven u cijelom Portugalu. Riječ je o hotelu gdje vam sigurno neće biti dosadno, posebno ako ste ljubitelj pisane riječi. Naime, riječ je o hotelu "The Literary Man", koji ima nevjerovatnu kolekciju od čak 50.000 knjiga.

Završava sajam knjige u Banjaluci: Kuprijanov osvojio nagradu

BANJALUKA - Dodjela nagrade Vjačeslavu Kuprijanovu, zatvaranje 2. međunarodnih susreta pisaca i promocija knjige priča za djecu Ljiljane Habjanović-Đurović obilježili su protekli vikend na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, koji se završava danas.

Danas promocija knjige Željka Džafića

BANJALUKA – Druga po redu knjiga pjesama banjalučkog pjesnika Željka Džafića "Vrijeme šuta kamenčiće" večeras u 18 časova biće promovisana na štandu Besjede u okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci.

Otvoren 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci

BANJALUKA - Knjiga je kuća samo od vrata, beskonačno otvaranje, otvaranje, otvaranje, ovim stihovima svog nešto starijeg kolege Vladimira Buriča ruski pjesnik Vjačeslav Kuprijanov svečano je otvorio 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci.

Reklame

Najčitanije