Knjige

U Frankfurtu i djela domaćih književnika

FRANKFURT - Najveći sajam knjige u svijetu, čuveni Frankfurtski, otvorio je svoja vrata za posjetioce, a među 7.300 izdavača iz više od 100 zemalja predstaviće se i Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, čija će djela zasijati na zajedničkom evropskom štandu, ali i na štandu koji im je organizator ustupio besplatno.

Hotel sa 50.000 knjiga

Ako vas put ikad navede u srednjovjekovno portugalsko selo Obidos, ovdje ćete pronaći hotel koji je jedinstven u cijelom Portugalu. Riječ je o hotelu gdje vam sigurno neće biti dosadno, posebno ako ste ljubitelj pisane riječi. Naime, riječ je o hotelu "The Literary Man", koji ima nevjerovatnu kolekciju od čak 50.000 knjiga.

Završava sajam knjige u Banjaluci: Kuprijanov osvojio nagradu

BANJALUKA - Dodjela nagrade Vjačeslavu Kuprijanovu, zatvaranje 2. međunarodnih susreta pisaca i promocija knjige priča za djecu Ljiljane Habjanović-Đurović obilježili su protekli vikend na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, koji se završava danas.

Danas promocija knjige Željka Džafića

BANJALUKA – Druga po redu knjiga pjesama banjalučkog pjesnika Željka Džafića "Vrijeme šuta kamenčiće" večeras u 18 časova biće promovisana na štandu Besjede u okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci.

Otvoren 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci

BANJALUKA - Knjiga je kuća samo od vrata, beskonačno otvaranje, otvaranje, otvaranje, ovim stihovima svog nešto starijeg kolege Vladimira Buriča ruski pjesnik Vjačeslav Kuprijanov svečano je otvorio 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci.

22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci počinje danas

BANJALUKA - Za 22. međunarodni sajam knjiga, koji se danas s početkom u 17.50 zvanično otvara u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, sve je spremno. Kao i prethodnih, tako i ove, zahvaljujući organizaciji "Glasa Srpske" grad na Vrbasu će tokom sedam dana biti sjedište knjige, književnika, ali i svih onih koji žive za pisanu riječ.

Najvrednija djela svijeta u Beogradu

BEOGRAD U naselju Banjica, kod Beograda, u porodičnoj kući Viktora Lazića otvoren je Muzej knjige i putovanja. Među pedesetak osnivača ovog muzeja su i slavni autori Ljubivoje Ršumović, Milovan Danojlić i Mirjana Vuisić, a počasni članoviosnivači su, Matija Bećković, Filip David, Pero Zubac, Emir Kusturica, Nevenka Tadić, Ivo Tartalja i Dušan Bataković.

U susret Međunarodnom sajmu knjige "Banjaluka 2017"

BANJALUKA - Osnovci, srednjoškolci, studenti i svi ljubitelji pisane riječi s nestrpljenjem iščekuju deveti mjesec, kada Banjaluka diše u duhu knjige s obzirom na to da se upravo tada održava Međunarodni sajam knjige u organizaciji "Glasa Srpske".

Sadržaji biblioteke u Derventi privlače i one koje knjiga ne zanima

DERVENTA - Da knjiga nije u krizi, svakodnevno dokazuju naši korisnici, koji i pored interneta i svih savremenih medija dolaze u biblioteku i voljni su da čitaju knjige, kazala je Mirjana Plisnić, direktorica Narodne biblioteke "Branko Radičević" u Derventi.

Knjige koje hvale domaći književnici

BANJALUKA - Za knjige je, čini se, sve manje vremena, pa je čitanje umjesto uobičajena praksa postalo uspjeh.

Reklame

Najčitanije