Knjige

Besplatni udžbenici za 95 učenika iz višečlanih i romskih porodica

BANJALUKA - Grad Banjaluka obezbijediće i ove godine udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica.

Udruženje samohranih roditelja "Ponos": Potrebne knjige za sedmi i deveti razred

BANJALUKA - Udruženju samohranih roditelja "Ponos" potrebne su školske knjige za deveti i sedmi razred, kako bi njihovi mnogobrojni najmlađi članovi bili spremni za početak nove školske godine.

Za dva đaka malo prosječna plata

BANJALUKA - Do početka nove školske godine ostalo je manje od mjesec, a dok se đaci raduju povratku u klupe, roditelji su na mukama, jer za opremanje jednog školarca treba nekoliko stotina maraka, a prosječna četvoročlana porodica koja školuje dvoje djece moraće izdvojiti znatno iznad prosječne plate.

U knjižarama već počele rezervacije udžbenika

BANJALUKA - Interesovanje za udžbenike u RS već sada je veliko, te se roditelji svakodnevno raspituju za knjige i rezervišu ih u knjižarama prije nego što sve stignu na police, a kako bi školarce na vrijeme obezbijedili.

U toku akcija prikupljanja polovnih udžbenika

BANJALUKA - Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" Banjaluka sprovodi akciju prikupljanja polovnih udžbenika za djecu iz višečlanih porodica.

Besplatni udžbenici za 20.000 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole u školskoj 2018/2019. godini, za šta je izdvojeno 1.011.900 KM.

Više od milion KM za besplatne udžbenike osnovcima

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola za školsku 2018/2019. godinu, za šta će biti izdvojeno 1.011.900 KM.

"Čitalići" okupili đake 20 škola

BANJALUKA - Na manifestaciji "Čitalići", koja je održana u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci, učestvovali su đaci 20 osnovnih škola iz cijele RS.

Miris knjige vlada Banskim dvorom

BANJALUKA - Čitanje lektire u podne sa književnikom Ismetom Bekrićem, panel diskusija na temu "Položaj pisaca u regionu", pjesničko veče Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića, promocije romana pisaca iz Crne Gore, Stefana Boškovića i Ognjena Spahića i druženje sa Blogdanom obilježili su četvrti dan Festivala književnosti "Imperativ".

Zakon o zemljišnim knjigama u skladu s Ustavom

SARAJEVO - Ustavni sud BiH danas je utvrdio da je Zakon o zemljišnim knjigama FBiH u skladu s Ustavom BiH.

Najčitanije