Kongres

Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE u Strazburu

STRAZBUR - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u svojstvu člana i šefa zamjenika bh. delegacije učestvuje u radu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, čije je 33. zasjedanje počelo danas u Strazburu.

Si Đinping: Kina povećava svoju vojnu snagu

PEKING - Kina namjerava da do 2035. godine modernizuje svoje Oružane snage kako bi u potpunosti odgovarale izazovima i zahtjevima novog vremena, izjavio je generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Si Đinping, govoreći na otvaranju 19. Kongresa KPK.

Grupa kongresmena pozvala Tilersona da pruži podršku Srbiji

VAŠINGTON - Grupa od 14 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa uputila je pismo državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kojem poziva na obnavljanje politicke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji.

Usvojen zakon koji obuhvata pomoć žrtvama uragana "Harvi"

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp i lideri Predstavničkog doma američkog Kongresa usvojili su novi zakon o gornjoj granici duga, o finansiranju vlade do 15. decembra i o pomoći ugroženima nakon uragana "Harvi", saopšteno je iz američkog Kongresa.

Kongres usvojio nove sankcije protiv Moskve

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je nove sankcije protiv Rusije i primorao predsjednika Donalda Trampa da zatraži dozvolu od poslanika prije nego što ublaži bilo kakve kaznene mjere.

Trampov zet pred Kongresom tvrdio da nije sarađivao sa Rusijom

VAŠINGTON - DŽared Kušner, zet američkog predsjednika Donalda Trampa i savjetnik u Bijeloj kući, rekao je danas u obraćanju kongresnoj komisiji da "nije sarađivao" sa Rusijom niti je pokušao da otvori tajne kanale komunikacije sa Moskvom prošle godine.

Postupci u američkom Kongresu uzdrmali EU

BRISEL - EU je izrazila uznemirenost zbog postupaka u američkom Kongresu za jačanje sankcija protiv Rusije i od Vašingtona je zatraženo da i dalje koordiniše sa partnerima iz G7.

Američki Kongres objavio nacrt zakona o novim sankcijama Rusiji

VAŠINGTON - Američki Kongres objavio je na svom sajtu nacrt zakona o sankcijama Iranu i Rusiji o čemu će se Predstavnički dom SAD glasati 25. jula.

U Istanbulu počeo 22. Svjetski naftni kongres

ISTANBUL - U Istanbulu je sinoć svečano otvoren 22. Svjetski naftni kongres pod nazivom "Mostovi energetike u budućnosti", koji je okupio brojne svjetske zvaničnike i predstavnike najvećih svjetskih naftnih kompanija.

Prvi put većina Amerikanaca za postupak opoziva Trampa

VAŠINGTON - Najnovije ankete pokazuju da, po prvi put, više Amerikanaca podržava pokretanje postupka opoziva svog predsjednika Donalda Trampa nego što se protivi toj proceduri, piše "Indipendent".

Reklame

Najčitanije