Kongres

Senatori se dogovorili, uskoro nastavak rada Vlade

VAŠINGTON - Američki senatori odlučili su da krenu prema usvajanju zakona kojim bi bila odblokirana federalna vlada do 8. februara, čime će se završiti trodnevni sukob demokrata i republikanaca predsjednika Donalda Trampa oko imigracije i granične sigurnosti.

Američka vlada ušla u finansijsku blokadu

VAŠINGTON - Američka vlada ušla je u finansijsku blokadu nakon što protekle noći Demokrate i Republikanci nisu uspjeli da riješe spor oko imigracije i potrošnje.

Kongres usvojio vojni budžet od 700 milijardi dolara

VAŠINGTON - Američki Kongres usvojio je prijedlog zakona o odbrambenoj politici koji predviđa vojni budžet od 700 milijardi dolara čime je podržao poziv predsjednika Donalda Trampa za većom i snažnijom vojskom.

Čubrilović: Medicina u Srpskoj ne zaostaje za svjetskim trendovima

TESLIĆ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je u Tesliću, tokom otvaranja Petog međunarodnog kongresa doktora medicine Srpske sa međunarodnim učešćem, da medicina u Republici Srpskoj ne zaostaje za svjetskim trendovima.

Kongres istražuje: Kako je Rusija kupila petinu američkih zaliha uranijuma

VAŠINGTON - Komitet za nadzor i vladine reforme Predstavničkog doma Kongresa počeo je istragu povodom ugovora o prodaji kompanija koje se bave eksploatacijom uranijuma ruskim strukturama, izjavio je juče za Fox news član donjeg doma Ron Desantis, republikanac iz Floride.

Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE u Strazburu

STRAZBUR - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u svojstvu člana i šefa zamjenika bh. delegacije učestvuje u radu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, čije je 33. zasjedanje počelo danas u Strazburu.

Si Đinping: Kina povećava svoju vojnu snagu

PEKING - Kina namjerava da do 2035. godine modernizuje svoje Oružane snage kako bi u potpunosti odgovarale izazovima i zahtjevima novog vremena, izjavio je generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Si Đinping, govoreći na otvaranju 19. Kongresa KPK.

Grupa kongresmena pozvala Tilersona da pruži podršku Srbiji

VAŠINGTON - Grupa od 14 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa uputila je pismo državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kojem poziva na obnavljanje politicke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji.

Usvojen zakon koji obuhvata pomoć žrtvama uragana "Harvi"

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp i lideri Predstavničkog doma američkog Kongresa usvojili su novi zakon o gornjoj granici duga, o finansiranju vlade do 15. decembra i o pomoći ugroženima nakon uragana "Harvi", saopšteno je iz američkog Kongresa.

Kongres usvojio nove sankcije protiv Moskve

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je nove sankcije protiv Rusije i primorao predsjednika Donalda Trampa da zatraži dozvolu od poslanika prije nego što ublaži bilo kakve kaznene mjere.

Reklame

Najčitanije