Kosovo

Srpske sudije sa sjevera Kosova nisu položile zakletvu

PRIŠTINA - Srpske sudije i tužioci iz sudskih odjeljenja na sjeveru Kosova nisu se danas pojavili kod predsjednika Kosova Hašima Tačija, gdje je trebalo da polože zakletvu.

Haradinaj pozvao SAD na učešće u dijalogu Beograd-Priština

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je SAD da se angažuju u pregovorima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i naglasio da je uključivanje SAD ključno kako bi došlo do napretka u pregovorima.

Tači ponovo "raspalio" po EU: Prema Kosovu diskriminatorski i sramotno

BERLIN - Kosovski predsjednik Hašim Tači ne prestaje da kritikuje EU za koju tvrdi da se prema Kosovu ponaša sramotno i diskriminatorski, što drastično mora da se mijenja, te ponovio da će se u završnu fazu dijaloga Beograda i Prištine uključiti i SAD.

Štrahe o Kosovu: Čini se da ne važi međunarodno, već pravo jačeg

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ukazuje da je neophodno održivo rješenje za Kosovo i Metohiju, jer aktuelno stanje nije solucija, te poručuje da pravo na samoopredeljenje mora da važi za sve narode i da ne smiju postojati dvostruki aršini u primjeni međunarodnog prava.

Vučić: 10 MIG-ova, dva ruska helikoptera, obučeni vojnici

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da će na obilježavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu biti predstvaljeni avioni MIG 29, dva nova ruska helikoptera takođe i nabolje obučeni vojnici, njih 1.500 pripadnika Vojske.

Haradinaj: Kosovski status u EU naredna tema

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će naredna tema pregvora Prištine sa institucijama EU biti "kosovski status kao kandidata za članstvo", prenio je portal Bota sot.

Katalonac novi izvjestilac za Kosovo

STRAZBUR – Katalonac Džordi Roka, član španske delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, izabran je za novog izvjestioca za Kosovo i Metohiju.

Vučić: NATO neizostavan faktor regionalne stabilnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je tokom sastanka u Beogradu sa zamjenikom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler da je izuzetno važno da NATO nastavi da sprovodi principijelan i statusno neutralan odnos prema Kosovu i Metohiji.

Nestaju djeca na Kosovu-opet radi 'žuta kuća'?

PRIŠTINA - Iz opštine Dragaš u posljednje vrijeme nestalo je četvoro djece, a policija nema prijave o njihovom nestanku, dok upućeni u situaciju nisu daleko od toga da povjeruju da su oni među devetoro mališana za koje bivši albanski premijer i predsjednik Sali Beriša tvrdi da su dio trgovine organima.

Zapad odgovorio Tačiju: Ništa vam nismo obećavali

PRIŠTINA - Dan nakon što je kosovski predsjednik žestko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neisupnjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspjehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše prištinska "Koha".

Reklame

Najčitanije