Kosovo

Vučić: Više vam ništa ne verujem, nagovorite vaše mezimče da ispuni dogovore

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da međunarodnoj zajednici, koja je garant briselskog sporazuma, a ne samo Albancima, više ništa ne vjeruje po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

Džaba zahtjevi Kosova: U Kragujevcu bez nacionalnih obilježja

EHF je odlučio da se kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola

Puškov: Amerika nek objasni kako je bombama otcijepila Kosovo

MOSKVA - Ruski senator Aleksej Puškov, komentarišući osudu Vašingtona zbog posjete Putina Krimu, predložio Stejt departmentu da objasni kako su bombama otcijepili Kosovo.

Vulin: Neprihvatljivo formiranje vojske takozvanog Kosova

BEOGRAD - Formiranje Vojske takozvanog Kosova je neprihvatljivo, ne samo zbog rezolucije Savjeta bezbjednosti 1244, već i zbog činjenice da jedino snage Kfora predstavljaju garant bezbjednosti građana južne pokrajine, izjavio je večeras u Beogradu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Kurc: Austrija će doprinijeti priblžavanju Beograda i Prištine

BEČ - Austriji će, tokom predsjedavanja EU, u drugoj polovini ove godine jedan od prioriteta biti i Zapadni Balkan, što, kako je ocijenio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, daje nadu da zvaničan Beč da doprinos približavanju Beograda i Prištine.

Kosovski specijalci pretresaju srpske kuće u Ranilugu

RANILUG - Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije ROSU pretresli su danas restorane u vlasništvu Nenada i Dejana Cvetkovića i kuću Slobodana Mitića u selu Gornje Korminjane, u opštini Ranilug, rekli su mještani Raniluga.

Vučić: Kompromis po pitanju Kosova, ali ne poniženje i urušavanje srpske države

BEOGRAD - Srbija je spremna na kompromis po pitanju Kosova i Metohije, ali nije spremna i neće prihvatiti nikakvo poniženje i urušavanje srpske države, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom.

Slovenija će podržati članstvo Kosova u Interpolu

PRIŠTINA - Slovenija je spremna pomoći Kosovu da postane članicom međunarodne policijske organizacije Interpol, izjavio je u utorak slovenački šef diplomatije Karl Erjavec, prenosi Radio-televizija Srbije.

Beograd odbija Tačijevu vojsku

BEOGRAD - Beograd i Srbi u srpskoj južnoj pokrajini neće pristati na formiranje takozvane vojske Kosova i direktno kršenje Rezolucije 1244 UN, bez obzira na to što se kao pokrovitelj tog opasnog scenarija pojavljuje Amerika.

SAD pripremile "kosovski paket" u četiri tačke

SAD su pripremile specijalni "kosovski paket" u četiri tačke koji će u narednim nedeljama biti predstavljen najprije predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Najčitanije