Kosovo

Kastro potvrdio podršku Srbiji po pitanju Kosova

HAVANA - Srbija će imati podršku Kube po pitanju Kosova i Metohije, rekao je kubanski predsjednik Raul Kastro u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Havani.

Dačić: Kosovo je naš Jerusalim

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo srpski Jerusalim i da je prekid diplomatskih odnosa sa Izraelom u vrijeme bivše Jugoslavije bila greška.

Makedonija podržava Kosovo

PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je tokom posjete Prištini da će Makedonija podržati Kosovo u svim procesima koji slijede.

Izetbegović: Nema priznanja Kosova bez konsenzusa

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsjedništvu BiH.

Tači: Dijalog ostaje jedini ključ za normalizaciju odnosa

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Parizu da dijalog ostaje jedini ključ za normalizaciju odnosa “Kosova i Srbije”.

Tači: Kosovo mora ispuniti međunarodne obaveze kako ne bi bilo izolovano

PRIŠTINA – Oružane snage Kosova stvaraju se u punoj koordinaciji sa NATO-om i kosovskim partnerima, poručio je predsjednik Kosova, Hašim Tači u svom godišnjem govoru koji je održao u kasarni BSK-a “Adem Jashari” u Prišitni.

Pacoli: Da li plaćam priznanja nezavisnosti? Banalno pitanje

BERLIN - Prvi potpredsjednik kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio u intervjuu za "Dojče vele" (DW) da Srbija ne mora da kaže da priznaje Kosovo, već samo da "postupi tako", dok je izbjegao da direktno odgovori na pitanje da li postoji plan za stvaranje Velike Albanije.

Uskoro formiranje Zajednice srpskih opština

PRIŠTINA - U bliskoj budućnosti će biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO), čime će prišinske vlasti dokazati da su "narod i zemlja od povjerenja", rekao je kosovski predsjednik Hašim Tači.

Vulin: Neprihvatljivo formiranje vojske Kosova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je britanskom kolegi Marku Lankasteru tokom susreta u Beogradu da je za Srbiju potpuno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova.

Tači: Hvala SAD-u, posebno na saradnji oko Bezbjednosnih snaga Kosova

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je bezbjednosno stanje na Kosovu "mnogo bolje" i da je Priština angažovana na očuvanju mira u regionu.

Reklame

Najčitanije