Kosovo

I Kosovo pokazalo mišiće: Bh. proizvođači mlijeka i pavlake traže recipročne mjere

BANJALUKA, SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH zatražilo je od kosovske strane da ukine odluku o carinama na uvoz mlijeka i pavlake iz BiH, jer je, kako su poručili, u suprotnosti s pravilima Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Tači o istrazi ubistva Ivanovića: Mnogi će dobiti glavobolju

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je na konferenciji za medije da institucije rade uporno na rasvjetljavanju ubistva predsjednika GI SDP Olivera Ivanovića i najavio da će "ubuduće izaći sa konkretnim rezultatima, zbog kojih će mnogi dobiti glavobolju i na Kosovu i u Beogradu".

Dačić otkrio: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, s obzirom na to da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM s aktuelnom posjetom predsjednika parlamenta te zemlje Beogradu, gdje je tema bilateralna saradnja.

Đurić: Šta god u pregovorima dobijemo biće bolje od trenutnog

BEOGRAD - Razgovori u Briselu bili su teški, ali moramo da budemo svjesni posljedica eventualnog nepostizanja dogovora, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Novosti": Egipat povlači priznanje Kosova?

BEOGRAD -- Jedna od glavnih tema posjete parlamentarne delegacije Egipta, koja dolazi u Beograd, biće povlačenje odluke te države o priznavanju Kosova, pišu "Novosti".

Ugljanin priznao Kosovo, zove Pacolija da posjeti Novi Pazar

PRIŠTINA - Bošnjačko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina pozvalo je Bedžeta Pacolija da u svojstvu "ministra spoljnih poslova Republike Kosovo" posjeti Novi Pazar.

Kosovo dobilo zeleno svjetlo za viznu liberalizaciju

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da je Kosovo ispunilo sve uslove za ukidanje viznog režima.

SAD daje Bezbjednosnim snagama Kosova deset miliona dolara

VAŠINGTON - Državni sekretar i ministarstvo odbrane SAD saglasili su se da Bezbjednosnim snagama Kosova (BSK) dodijele 10 miliona dolara.

Vučić stigao u Brisel, sutra nastavak dijaloga

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Brisel gdje će se sutra sastati sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić: Prištinske vlasti vode istragu o ubistvu Ivanovića

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izrazio nadu da će biti riješeno ubistvo lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića istakavši da se taj zločin dogodio na teritoriji na kojoj Beograd nema "efektivnu vlast" i da su istragu vodile vlasti iz Prištine.

Najčitanije